Tämä kilpailu on oikeastaan ihan heidän sisäinen asiansa:
Luomukokki-kilpailu huipentuu voittajan valintaanKuka kokkaa itsensä uudeksi Luomukokiksi? Se selviää 6.–7.3. Fastfood & Cafe & Ravintola -ammattimessuilla, jossa kilpaillaan luomukeittiön mestaruudesta. Tervetuloa seuraamaan kisaa, jossa doping on kielletty myös raaka-aineilta!
Vuoden tärkeimmillä ravintola-alan ammattimessuilla käytävään Luomukokki-kilpailuun valittiin kuusi kilpailijaa reseptikilpailun perusteella. Kilpailussa arvioidaan gastronomista ammattitaitoa ja kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Voittajalta edellytetään vahvaa tuntemusta luomuraaka-aineista.
Mutta kommentoidaan nyt kuitenkin tämän verran:
vaikka tuo vertaus dopingiin on itsessään näppärä, minä olisin kyllä verrannut asiaa sellaiseen urheiluun, jossa keinotekoisesti rajoitetaan ihan normaalia keinovalikoimaa. Jos esim. painissa tai nyrkkeilyssä järjestettäisiin kisoja, joissa osallistujen toinen käsi olisi sidottuna. Tai hiihtokilpailuja ilman toista sauvaa? Tähän
alkuperäiseen, luonnonmukaiseen tapaan. Korkeus- ja pituushypyssä olikin joskus muinoin muunnokset, joissa ei saanut ottaa lainkaan vauhtia.
***
Mutta voisiko tuota kisaideaa käyttää?
Järjestettäisiin kokkikilpailu, jossa käytettäisiin
muuntogeenisiä raaka-aineita?
Jos/kun siinä ei varsinaisesti
myytäisi lopputuloksia, raaka-aineiden valikoimaa ei voitaisi EU:n tai Suomen lupabyrokratialla rajoittaa?
Jotta ei tehtäisi samaa virhettä kuin he tuossa edellä kerrotusta tapauksessa, saisi käyttää
kaikkia raaka-aineita.Tavoitteena vain mahdollisimman
hyvänmakuinen ruoka!
Tai, no. Lisäkriteerinä voisi ehkä kuitenkin olla se, paljonko viljelyalaa annoksen raaka-aineisiin käytettiin. Eli meilläkin se, kuinka "kestävän kehityksen mukaisia" ne olivat!