Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Massiivinen luomun makutesti Euroopassa

Euroopassa on paljastunut valtava luomutuotteiden väärennöspetos, josta kerrotaan linkissämme olevassa MTV3:n uutisessa.

Samalla kun se antaa vähän surullisen kuvan elintarvikkeiden luomuvalvonnasta, se kertoo myös tavallaan suuresta puolitieteellisestä kokeesta. Se on ollut massiivinen luomutuotteiden (käänteinen) makutesti.

Jos näitä väärennettyjä luomutuotteita on myyty arviolta 220 miljoonalla eurolla ympäri Eurooppaa, niin jos vaikka yhden ostoksen hinta olisi ollut 10 euroa, luomuostajat ovat "koemaistaneet" yli 20 miljoonaa ruoka-annosta siinä luulossa, että syövät luomua. Ja ovat siis nähtävästi olleet täysin tyytyväisiä ja uskoneet jälkikäteenkin näin tehneensä, koska toiminta on voinut jatkua vuosikausia!

Tämä merkitsee sitä, että käytännössä kaikki luomuasiakkaat olivat kyvyttömiä erottamaan ostamiensa elintarvikkeiden mausta sitä, että kyse ei ollut luomusta. Huijarit eivät paljastuneet asiakkaiden valitusten takia, vaan (lopulta kuitenkin) Italian valvontaviranomaisten toimesta.

Niinpä tämä ”luonnollinen koe” hyvinkin vahvisti sen tieteellisemmän, mutta pienempimuotoisen tutkimuksen ”nollatuloksen”, josta kerroimme täällä aiemmin.

Olisi mielenkiintoista, jos paljastuisi, että petettyjen asiakkaiden joukossa olisi ollut myös joku niistä ”huippukokeista”, jotka viime aikoina ovat lehdissä ja TV:ssä ”hehkuttaneet” luomun erityisen hyvällä maulla …

PS. Jos nuo MTV3:n uutisessa mainitut 2500 tonnia takavarikoituja elintarvikkeita ovat muutoin kelvollisia, niin ne ehdottomasti pitäisi jakaa Euroopan puutteenalaisille, joululahjaksi! Skandaali skandaalin päälle olisi, jos ne byrokraattisten määräysten vuoksi jouduttaisiin tuhoamaan.

Valtava ruokapetos Euroopassa: Satoja [tuhansia] tonneja elintarvikkeita myyty vuosia ”luomuna”

Heikki Jokipii, 16. 12. 2011.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry