Author Topic: Makuasiat? Kootaanpa ne tähän.  (Read 19446 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 13107
  • View Profile
  • Email
Vs: Makuasiat? Kootaanpa ne tähän.
« Reply #75 on: 08.10.19 - klo:03:45 »
Suunniteltuun kampanjaan aiotaan liittää tällaisia (lihav. HJ):.

Quote
Kuluttajille suunnattu kampanja toteutetaan vuosina 2020–2022 monimediaisena viestintäkampanjana, joka näkyy ensi syksystä lähtien televisiossa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kampanjaan sisältyy maistatustapahtumat, joita järjestetään useiden suomalaiskaupunkien kauppakeskuksissa.


Sittenpähän näemme kuinka ne toteutetaan. Veikkauksemme on, että tilanteet eivät lainkaan muistuta sokkotestejä. Ja jos joskus muistuttavat, tuloksista raportoidaan vain, jos ne tukevat kampanjan tavoitteita?

Toki Pro Luomu sai EU-rahaa myynninedistämiseen, eikä tieteeseen.
« Last Edit: 08.10.19 - klo:04:58 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 13107
  • View Profile
  • Email
Vs: Makuasiat? Kootaanpa ne tähän.
« Reply #76 on: 12.11.19 - klo:05:29 »
Tämä on nyt jonkinkokoinen myrsky vesilasissa, ainakin paikallisesti*):

S-ketjuun kuuluva klassikkohotelli narahti nolosti – US: Toimittajille tarjottu ”luomu- ja lähiruoka” olikin tilattu tukusta

Quote
Illallinen tarjoiltiin kaupunki- ja paikallislehtien toimittajille viime viikolla Tampereella pidetyssä alan vuosittaisessa tapaamisessa.

Urjalan Sanomat onnitteli myöhemmin ruokalistassa nimettyä luomuporsaan tuottajaa. Tuolloin ilmeni, ettei tilalta ollut toimitettu ravintolaan mitään.

Samalla selvisi, että myös luomulampaan tuottaja oli saanut nimensä ruokalistaan, vaikka tilalta ei lammasta ollut lähtenytkään.

Kiinnittäisin huomiota juuri siihen, kuinka asiassa Urjalan Sanomien mukaan kävi:

Quote
Kun Urjalan Sanomat kiitteli Paijan yrittäjäpariskuntaa maittavasta maalaispateesta lähettämällä heille kuvan menusta, alkoi asioiden oikea tola paljastua.

Aterian maussa ei ollut siis mitään vikaa, siitä ei tuo kohu mitenkään lähtenyt! Se oli maistunut ihan lähiluomulta.


______________

*) ei, siitä kehrätään nyt oikein valtakunnallista skandaalia. Asiasta näyttävät kertoneen lähes kaikki ilmaisjakelulehdet, ja myös eräät muut kuten Seura (9.11.18) Mutta tätä meidän hilpeää aspektiamme asiassa ne eivät ole juttuihinsa löytäneet vaan ovat virallisen pöyristyneitä. Vaikka tietysti jutun leviämisen syynä on niilläkin ilo: vahingonilo.

Myös muuten Hesari.. Sen versiossa oli ripaus ironiaakin:

Quote
”Maku muuttuu paremmaksi heti kun tietää mistä ruoka on peräisin”, Rislakki perustelee.

Tuo tapaus kuitenkin sitten poiki tämän:

Feikkiruuan paljastajalle Paikal­lis­lehtien päätoi­mit­ta­ja­yh­dis­tyksen journa­lis­ti­pal­kinto – juttu herätti keskustelua ministeriä myöten

Edelleenkään ei kiinnitetä huomiota siihen, että tuo "skuuppi" oli pelkkä onnenkantamoinen. Mausta ei toimittaja ollut osannut päätellä yhtään mitään.
« Last Edit: 12.11.19 - klo:05:39 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 13107
  • View Profile
  • Email
Vs: Makuasiat? Kootaanpa ne tähän.
« Reply #77 on: 10.12.19 - klo:06:41 »
Joulukinkuille tehdään Ruotsissa jatkuvasti makutestejä. Tänäkin vuonna on ainakin kaksi lehteä*) sellaisen teettänyt. Valitettavasti kumpaisenkin tulokset ovat maksumuurin takana.

Suomessa ei juurikaan tehdä, viimeiset netistä löytämäni olivat n. 10 vuoden takaisia. (Eli oikeastaan ainoa oli se jo edellä mainittu Iltalehden testi v. 2007.) Miksiköhän on näin?

Olisi ollut.kiva liittää tähän toiseen keskusteluumme myös testituloksia mausta.

_______

*) dokumentoidaan tuo väite:

Scans gourmetskinka är testfavoriten i juletid

Quote
Det började med en bronsmedalj i chark-SM 2014 som följdes upp med guld 2016 och 2018. Sedan dess har gourmetskinkan från Scan flera gånger om vunnit testerna av julskinkor i både Allers och Aftonbladet.


« Last Edit: 11.12.19 - klo:05:41 by Heikki Jokipii »