Kuinka EU tulee suhtautumaan tähän?
‘Biggest dairy breakthrough since pasteurisation’: Aussie firm set to launch high-nutrient, high-digestibility milk products this yearAustralia-based Naturo is set to launch its high-nutrient, high-digestibility fresh milk products processed without pasteurisation this year, using world-first technology that will also allow for extended shelf life.
Luultavasti nihkeästi. Erilaisia syitä etsitään, miksei tuollaisia tuotteita saa myydä EU:ssa. Tämän takia:
Tuosta olemmekin jo esittäneet vähän ilkikurisen näkemyksemme:
EU kieltää kanojen kloorikäsittelyn
Voidaan kuvitella, että jos maidon ym. pastörointi olisi keksitty vasta EU:n aikana, ja se olisi keksitty USA:ssa, EU olisi epäilemättä kieltänyt sen sillä perusteella, että jos se otetaan käyttöön, navetoissa, meijereissä ja kaupoissa ryhdytään heti lipsumaan hygieniakäytännöissä.
Tuollaisilla skenaarioilla on vastustettu myös
säteilytyksen sallimista EU:ssa.
Tuosta artikkelista eivät täysin selviä tuon australialaisen metodin yksityiskohdat. Se sanotaan, että iskukuumennusta se ei ole. Kaikki bakteerit raaka-maidossa luvataan ottaa hengiltä, mutta hellästi (gentle). Jos maidon luvataan säilyvän jääkaapissa vielä
pidempään kuin pastöroidun maidon, niin se näyttää EU-virkamiehen silmissä kyllä selvältä tapaukselta: vanhaa, kelvotonta maitoa siinä myydään! Kieltää pitää.