Uusia kirjaideoita on jo jonoksi asti. Seuraava Kosken kirja on suunnattu lapsille.
– Siinä on valokuvia luonnosta ja satuhahmo, joka opettaa lapsia syömään oikein ja kertoo, mistä ruoka tulee.
Tämäkin kirja oli jo tuollainen. Se piti aikuisia lapsina, ja opetti, että asiat ovat sillä tavalla, jos pistää silmät kiinni ja oikein toivoo, että ne ovat sillä tavalla.
Jo yksin mukana tulleesta ruokareseptistä voi nimittäin laskea ja nähdä, etteivät ne kyllä ole. Poimien muutaman ainesosan:
2 rkl luomulupiinijauhoa (tai kaksi kananmunaa)
Luomukananmunien hinta on kolminkertainen.
1,5 dl luomusokeria
Samoin on luomusokerin.
200 g luomuvoita
Noin kaksinkertainen hinta.
2 dl luomurusinoita
Noin kolminkertaiseen hintaan.
Foodien mukaan. Kyllä siinä kaupan tiskeillä ja kassoilla voi yrittää keskittyä, vaikka silmänsäkn sulkien, mutta kyllä se kaupan täti enemmän rahaa vaatii.
Mutta sitten kyllä näitä aikuisia lapsia vähän valmistellaan tuohon yllätykseen, kasvatetaan:
– Vielä enemmän kuluttajien pitäisi ymmärtää sitä, että pientuottajat [so. luomutuottajat, tulkitsen] tekevät töitä luonnon armoilla ja heidän tuotteistaan pitäisi olla valmiita maksamaan.
(lihav. HJ)
Kosken esimerkkinä oli (tavanomainen) kana. Millähän älyllisellä akrobatialla hän itselleen(kin) todistaa, että luomukana on yhtä halpaa:
Luomubroileri ja sen hintaMutta sehän on sentään täyttä luomua, ei vain vettä ja mausteita - tai jotain sinne päin?
Kaiken kaikkiaan Koski liittyy kyllä "luomukotitaloustieteen" pitkään ja jo vakiintuneeseen perinteeseen, jossa ...
Kalliimpi onkin samanhintaista!Eivätkä he taida ottaa vastaan
tavanomaiseen matematiikkaan pohjautuvaa kritiikkiäkään!
(Hyvä, että tuli yön yli nukuttua. Paljon rumemminkin olisin muutoin saattanut sanoa.)
Kaupallisten kytkösten ilmoittamista häneltä ei voine vaatia tai onhan ne tavallaan jo tässä Ilmoitettu:
Kirjaprojekteissa Koski on hyödyntänyt markkinointitaitoa viemällä monien pienten maatalousyritysten tuotteita kauppoihin. Koski järjestää yrityksessään myös ruoka-alan tapahtumia ja Lähiruoka- ja luomumarkkinoita K-Citymarketeissa.
Tai tässä:
Myös keskiuusmaalainen osaaminen on päässyt kirjaan, sillä siinä esitellään tuusulalainen Lassilan tila ja ravintola Härmän Rati Järvenpäästä.