Hämeenlinnassa väitetään olevan näin:
https://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/280062-luomulihalle-riittaa-kysyntaaLuomulihalle löytyy tänä päivänä kysyntää. Luomunautaa on saatavilla samaan hintaan kuin "tavallista" naudanlihaa.
[...]
– Luomu on nykyisin samanhintaista kuin väkirehuja syöneestä naudasta tuotettu liha, [Katinalan Lihakaupan yrittäjä Tuomas] Mikkola sanoo.
Uskoisiko tuon, jos kauppias itse sen noin sanoo? Vai olisiko syytä tehdä joitakin tarkistuksia? Toisaalta tämä kauppias on keksinyt näppärän tavan pienentää tai välttää kustannuksia:
Hän siirtyi liikkeen tarjonnassa naudanlihan osalta pelkästään luomuvaihtoehtoon.
Erillistä omaa lihan käsittelylinjaa ja -välineistöä ei siten hänen kaupassaan tarvita.
***
Vertailu esim. Foodien avulla onkin yllättävän vaikeaa, joulukinkkuihin verrattuna. "Naudanliha" kun ei ole yksi tuote. Mutta yritetään, katsotaan onko se tehtävissä.
Mutta kummallisesti kyllä sitten luomunaudanlihan
tuotanto laski 10% viime vuonna!? Kuinka nyt noin, jos kysyntää olisi eikä hintakaan haittaisi?
PS. 4.4.18: Yritin vähän hintavertailua "paikan päällä", läheisessä Prismassa (siis Helsingissä), viime viikolla, pakattujen lihojen hyllyssä. Mutta luomunaudanlihaa
ei juurikaan ollut
saatavissa. Vain
yksi tuote, jolle en löytänyt sopivaa tavanomaista vertailukohdetta.