Author Topic: Temp  (Read 15408 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #60 on: 27.05.18 - klo:07:19 »
mahdollisimman tarkoituksenmukainen lannoitteiden
käyttö vesien suojelun tehostamiseksi
karjanlannan tehokkaampi käyttö keinolannoitteiden
asemasta maan tuottokyvyn ylläpitämiseksi
typensitojakasvien, kuten apilan ja herneen, käyttö
keinolannoituksen täydentäjänä
luontaisten torjujien (mm. petohyönteiset, linnut) käyttö
tuholaistorjuntaan kemiallisen torjunnan sijaan
viljelemättömät monimuotoisuuskaistat peltojen
reunoilla luonnonlajiston (kasvit, linnut, hyönteiset,…
muokkauksen käyttö rikkakasvien torjuntaan käytettyjen
aineiden vähentämiseksi
kasviperäisen (hiiltä sisältävän) aineksen lisääminen
maahan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi
kylvö ilman pellon kyntämistä (suorakylvö)
ravinnepäästöjen vähentämiseksi ja maan tuottokyvyn…
viljaseosten viljely vähentämään tuholais- ja tautiriskejä
suuremman sadon aikaansaamiseksi

Ruokaa voidaan tuottaa monella tavalla. Seuraavassa listassa on esitetty
tuotantotapoja. Valitse niistä 2-5, joita erityisesti haluaisit toteutettavan
ruoantuotannossa.
« Last Edit: 27.05.18 - klo:07:26 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #61 on: 28.05.18 - klo:11:33 »
https://amp.tagesspiegel.de/politik/landwirtschaft-es-ist-nicht-alles-schlecht-was-nicht-bio-ist/22607092.html?__twitter_impression=true

https://theconversation.com/would-rachel-carson-eat-organic-94967

Broilerista:

http://www.luomunokka.fi/fi/omistajaksi/

Kanamme kasvavat länsisuomalaisilla tiloilla, Loimaalla, Punkalaitumella ja Paneliassa.

(Siksi Aamulehti) tämän se kopioi:

Ainoastaan broilerin lihan kulutus on kasvanut Suomessa viime vuosina. Luomun osalta Suomi on eurooppalaisia naapureitaan jäljessä, joten potentiaalia on.

***

Aloitimme viennin vuonna 2016 ja nyt lähes kolmasosa tuotannostamme menee Suomen ulkopuolelle, erityisesti Aasiaan. Alueen kuluttajien luomukananpojan ostotarve on volyymiltään merkittävä.
« Last Edit: 28.05.18 - klo:16:09 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #62 on: 29.05.18 - klo:08:21 »
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.240937

https://geneticliteracyproject.org/2018/05/30/french-parliament-votes-against-banning-glyphosate-herbicide-by-2021/

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.242931

Kun olemme tilanteessa, jossa EU:n seuraavan rahoituskauden budjettikehystä ollaan parhaillaan tekemässä. Jo ykköspilarin tukiin tulee leikkauksia ja sitäkin vakavampaa on, että kakkospilarin tukiin tulee todennäköisesti suurimmat leikkaukset."

Kyseisen kakkospilarin määrärahoissa ovat muun muassa ympäristökorvaustuet ja ilmastotoimet ja eläinten hyvinvointituet.

"Siellä ovat myös luomutuet ja maaseudun kehittäminen. Juuri näitä asioita kuten ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin vaikuttavia asioita sekä luomutuotantoa vihreiden mielestä on juuri pitänytkin tavoitella ja edistää."

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.244671
« Last Edit: 03.06.18 - klo:06:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email




Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #67 on: 09.06.18 - klo:04:18 »
ilmari.tuomivaara@logy.fi

Ilmari Tuomivaara
Osto ja logistiikka

Nettiehdessänne oli väite artikkelissa "Luomu kompastuu heikkoon logistiikkaan":

"Suomesta viedään luomuraaka-aineita vain 10-15 miljoonalla eurolla. Siitä suurimman osan muodostaa kaura. Lopputuotteita viedään huomattavasti enemmän, mutta niiden viennin arvo jää alle sadan miljoonan euron."

Mistä tuo tieto on peräisin? Missään muualla ei luomuviennin ole väitetty lähenevän arvoltaan 100 miljoonaa. Esim. Pro Luomun kirjoittajat arvioivat luomuelintarvikkeiden viennin olevan tuo noin 10-15 miljoonaa. Ei siis luomuraaka-aineiden viennin.

Kunnioittavasti

Heikki Jokipii

puheenjohtaja
Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry
www.tuottavamaa.net
« Last Edit: 09.06.18 - klo:05:04 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #68 on: 09.06.18 - klo:06:56 »
I
https://phys.org/news/2018-06-genetically-soybean-modernize-economy.html

https://media.haaga-helia.fi/tiedotteet/press-room-releases/tutkimus-logistiikka-luomun-suoramyynnin-esteena.html?ep_category=Koulutus&p85=35

https://www.vyr.fi/fin/ajankohtaista/uutiset/2018/06/britit-hakivat-suorakylvotietoa-suomesta/

Britanniassa suorakylvön osuus on arviolta 5 prosenttia, kun se meillä Suomessa se on noin 13 prosenttia kylvöalasta. Argentiinassa suorakylvön osuus on peräti 96 prosenttia. Suomi on kuitenkin nostettu suorakylvön esimerkkimaaksi, ja Suomen sääolosuhteet ja haasteet ovat lähempänä Britanniaa.
« Last Edit: 09.06.18 - klo:17:10 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 10.06.18 - klo:05:57 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #70 on: 13.06.18 - klo:06:57 »
Greenpeace on periaattessa oikeilla jäljillä tässä kannanotossaan:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.253741]
Greenpeace: EU:n maatalousvaliokunta esteellinen päättämään maatalouspolitiikasta

Mutta kyllä sitä esteellisyyttä voi syntyä näissäkin tapauksissa:

Vielä ei ole varmaa, nimetäänkö maatalousvaliokunta ainoaksi cap-uudistuksen vastuuvaliokunnaksi EU-parlamentissa. Vastuu saatetaan jakaa myös ympäristö-, terveys- ja kuluttajansuojavaliokunnan kanssa.

Vaikkapa kuulumisesta Greenpeacen tapaiseen järjestöön, joka on vuosikausia vastustanut jänkkäpäisesti geenitekniikka ja glyfosaattia, tieteen näkemyksistä piittaamatta.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #71 on: 14.06.18 - klo:06:44 »
https://www.fortuneindia.com/amp/story/macro%2Freimagining-agriculture%2F101991?__twitter_impression=true

***

http://www.kaleva.fi/uutiset
http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/ennatysmaara-maatiloja-on-siirtymassa-luomuun-pohjois-pohjanmaalla-parempi-hinta-ja-kasvava-kysynta-kiinnostavat/796571/

– Uusien luomulannoitteiden tulo markkinoille helpottaa monen viljelijän päätöstä.

https://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/Kasviravinteet/peltolannoitteet/hankkija-vahvistaa-asemaansa-luomutuotantoketjussa/

Hankkijan Luomulannoitteen valmistaja on Farmimuna Oy. Yhtiön tilalla tuotetaan kananmunia ja kananlanta saadaan tilan omasta kanalasta. Lannoite on saanut Eviran hyväksynnän. Hankkijan Luomulannoitteen toimitukset alkavat helmikuussa.

http://www.farmimuna.fi/


Toiminta-ajatus
Perheyrityksemme tarkoitus on tuottaa 100% kotimaisia GMO-vapaita sekä korkealaatuisia ja puhtaita kananmunatuotteita loppukäyt-täjille, joita ovat kotitaloudet, leipomot, suurkeittiöt ja elintarviketeollisuus.
« Last Edit: 14.06.18 - klo:13:44 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #73 on: 17.06.18 - klo:05:27 »
Roskaruoka ja innovaatiot. Tosiasiassa kumpaankaan luomu ei liity mitenkään:

https://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/280648-raakana-kiitos

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/raakasuklaavalmistaja-goodion-kehitysjohtaja-suomessa-syntyy-paljon-ruokainnovaatioita/iuPLBF9G

****
http://www.lily.fi/blogit/eli-mita-ma-saan-nyt-syoda

Roskaruoan himo on ollut kova. Kotipizza ja välillä Mäkkäri. Tuntuu väärältä kun pitäisi syödä, gynekologini ohjein, vaan luomua ja kaikkea täysin puhdasta ja terveellistä. Mutta. Jos olisi vielä Kotipizzapassi niin olisin jo lähellä veloituksettoman pizzani noutamista..

***
https://yle.fi/uutiset/3-9446063

https://amp.theguardian.com/environment/2018/jun/17/high-risk-food-shortages-pesticides-chemical-giant?CMP=share_btn_tw&__twitter_impression=true
« Last Edit: 18.06.18 - klo:04:46 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #74 on: 18.06.18 - klo:11:04 »