Author Topic: Temp  (Read 84133 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #60 on: 09.06.18 - klo:04:18 »
ilmari.tuomivaara@logy.fi

Ilmari Tuomivaara
Osto ja logistiikka

Nettiehdessänne oli väite artikkelissa "Luomu kompastuu heikkoon logistiikkaan":

"Suomesta viedään luomuraaka-aineita vain 10-15 miljoonalla eurolla. Siitä suurimman osan muodostaa kaura. Lopputuotteita viedään huomattavasti enemmän, mutta niiden viennin arvo jää alle sadan miljoonan euron."

Mistä tuo tieto on peräisin? Missään muualla ei luomuviennin ole väitetty lähenevän arvoltaan 100 miljoonaa. Esim. Pro Luomun kirjoittajat arvioivat luomuelintarvikkeiden viennin olevan tuo noin 10-15 miljoonaa. Ei siis luomuraaka-aineiden viennin.

Kunnioittavasti

Heikki Jokipii

puheenjohtaja
Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry
www.tuottavamaa.net
« Last Edit: 09.06.18 - klo:05:04 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #61 on: 09.06.18 - klo:06:56 »
I
https://phys.org/news/2018-06-genetically-soybean-modernize-economy.html

https://media.haaga-helia.fi/tiedotteet/press-room-releases/tutkimus-logistiikka-luomun-suoramyynnin-esteena.html?ep_category=Koulutus&p85=35

https://www.vyr.fi/fin/ajankohtaista/uutiset/2018/06/britit-hakivat-suorakylvotietoa-suomesta/

Britanniassa suorakylvön osuus on arviolta 5 prosenttia, kun se meillä Suomessa se on noin 13 prosenttia kylvöalasta. Argentiinassa suorakylvön osuus on peräti 96 prosenttia. Suomi on kuitenkin nostettu suorakylvön esimerkkimaaksi, ja Suomen sääolosuhteet ja haasteet ovat lähempänä Britanniaa.
« Last Edit: 09.06.18 - klo:17:10 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 10.06.18 - klo:05:57 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #63 on: 13.06.18 - klo:06:57 »
Greenpeace on periaattessa oikeilla jäljillä tässä kannanotossaan:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.253741]
Greenpeace: EU:n maatalousvaliokunta esteellinen päättämään maatalouspolitiikasta

Mutta kyllä sitä esteellisyyttä voi syntyä näissäkin tapauksissa:

Vielä ei ole varmaa, nimetäänkö maatalousvaliokunta ainoaksi cap-uudistuksen vastuuvaliokunnaksi EU-parlamentissa. Vastuu saatetaan jakaa myös ympäristö-, terveys- ja kuluttajansuojavaliokunnan kanssa.

Vaikkapa kuulumisesta Greenpeacen tapaiseen järjestöön, joka on vuosikausia vastustanut jänkkäpäisesti geenitekniikka ja glyfosaattia, tieteen näkemyksistä piittaamatta.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #64 on: 14.06.18 - klo:06:44 »
https://www.fortuneindia.com/amp/story/macro%2Freimagining-agriculture%2F101991?__twitter_impression=true

***

http://www.kaleva.fi/uutiset
http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/ennatysmaara-maatiloja-on-siirtymassa-luomuun-pohjois-pohjanmaalla-parempi-hinta-ja-kasvava-kysynta-kiinnostavat/796571/

– Uusien luomulannoitteiden tulo markkinoille helpottaa monen viljelijän päätöstä.

https://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/Kasviravinteet/peltolannoitteet/hankkija-vahvistaa-asemaansa-luomutuotantoketjussa/

Hankkijan Luomulannoitteen valmistaja on Farmimuna Oy. Yhtiön tilalla tuotetaan kananmunia ja kananlanta saadaan tilan omasta kanalasta. Lannoite on saanut Eviran hyväksynnän. Hankkijan Luomulannoitteen toimitukset alkavat helmikuussa.

http://www.farmimuna.fi/


Toiminta-ajatus
Perheyrityksemme tarkoitus on tuottaa 100% kotimaisia GMO-vapaita sekä korkealaatuisia ja puhtaita kananmunatuotteita loppukäyt-täjille, joita ovat kotitaloudet, leipomot, suurkeittiöt ja elintarviketeollisuus.
« Last Edit: 14.06.18 - klo:13:44 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #66 on: 17.06.18 - klo:05:27 »
Roskaruoka ja innovaatiot. Tosiasiassa kumpaankaan luomu ei liity mitenkään:

https://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/280648-raakana-kiitos

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/raakasuklaavalmistaja-goodion-kehitysjohtaja-suomessa-syntyy-paljon-ruokainnovaatioita/iuPLBF9G

****
http://www.lily.fi/blogit/eli-mita-ma-saan-nyt-syoda

Roskaruoan himo on ollut kova. Kotipizza ja välillä Mäkkäri. Tuntuu väärältä kun pitäisi syödä, gynekologini ohjein, vaan luomua ja kaikkea täysin puhdasta ja terveellistä. Mutta. Jos olisi vielä Kotipizzapassi niin olisin jo lähellä veloituksettoman pizzani noutamista..

***
https://yle.fi/uutiset/3-9446063

https://amp.theguardian.com/environment/2018/jun/17/high-risk-food-shortages-pesticides-chemical-giant?CMP=share_btn_tw&__twitter_impression=true
« Last Edit: 18.06.18 - klo:04:46 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #67 on: 18.06.18 - klo:11:04 »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #68 on: 18.06.18 - klo:12:07 »
Anneli Ritalan ja Teemu Teerin esitelmästä eduskunnassa (tai artikkelista eduskunnan julkaisemassa raportissa):

Kohdennettu geeninsiirto kuuluu selkeästi geenitekniikkalain piiriin eikä ole erimielisyyk-
siä näin aikaansaadun kasvilajikkeen sääntelystä. Geenieditointi sen sijaan aiheuttaa tul-
kinnassa pulmia. Modernia geeniteknologiaa on toki käytetty muutoksen aikaansaamiseksi,
mutta lopputulos muistuttaa luonnollista geenimutaatiota siinä määrin, ettei sitä voida mil-
lään tekniikalla erottaa luonnollisesta. Syntyneet mutaatiot eivät myöskään ole luonnolle
uusia. Voidaan helposti laskea, että esimerkiksi keskikoisella suomalaisella ohra- tai vehnä-
pellolla on jokainen genomin emäs muuttunut toiseksi jossain pellon jyvistä, joita on yh-
dellä pellolla n. miljardi.

***
https://www.novo-argumente.com/artikel/satan_kommt_nach_leverkusen

https://www.novo-argumente.com/artikel/wie_das_waldsterben_gesellschaft_und_politik_veraenderte


****
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/2018/elintarviketurvallisuus-suomessa-hyvalla-tasolla/
« Last Edit: 18.06.18 - klo:14:39 by Heikki Jokipii »



Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 23.06.18 - klo:17:28 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #72 on: 24.06.18 - klo:07:47 »
Across all years, the results of the three farming systems were remarkably similar; the only difference was that ORG-BIO had significantly lower yields for potato than both conventional farming systems (Fig. 1A). Our results show that the mean yield difference (13%when averaged over 13 years) in our long-term experiment is lower than the mean difference (21%) between organic and conventional farming in published studies (De Ponti et al., 2012; Seufert et al., 2012)
« Last Edit: 24.06.18 - klo:07:53 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 14280
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #74 on: 26.06.18 - klo:01:29 »
Thank you for this illuminating presentation. But it needs necessarily some additional information.

What is the value and share of organic imports from countries outside of EU?

According to European Parlament, between the years 2012 and 2016 organic sales in EU grew 47,7% but the organic agricultural area only 18,7%. Logically the share of imports have to be remarkable, already based on that fact.

And what is the amount of organic food produced in EU? Yes, we know the area that is dedicated to organic agriculture. But as far as I know only Northern countries, eg. Finland and Sweden, have systematically collected data, of what and how much has been produced on it. Yields, I mean.
« Last Edit: 26.06.18 - klo:05:26 by Heikki Jokipii »