Author Topic: Temp  (Read 15400 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 05.04.18 - klo:17:06 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #31 on: 09.04.18 - klo:16:54 »
http://viiniposti.fi/juoma/3902/

Asiallisesti tästä täydellisestä himphamusta:


Biodynaamisuus on sekä menetelmä että ideologia

Biodynaaminen on lyhenne sanasta biologis-dynaaminen.  Ideologian ja menetelmän ”isänä” pidetään Rudolf Steineria, joka vuonna 1924 luennoi Saksassa luonnon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.  Biodynaamisen viljelyn ekologia ulottuu tilan maiden, viljelykasvien, eläinten ja ihmisten lisäksi tähtitaivaan kosmisiin ulottuvuuksiin, ja maatilan toimenpiteet suoritetaan noudattaen luonnon suuria rytmejä.

Myös biodynaaminen viljely perustuu luonnonvarojen kestävään käyttöön, ja maan hedelmällisyyttä vaalitaan kompostoinnin, viherlannoituksen, vuoroviljelyn ja biodynaamisten ruiskutteiden (preparaattien) avulla. Biodynaamisessa viljelyssä kuitenkin korostetaan omavaraisen ja omaleimaisen tilakokonaisuuden merkitystä elintarvikkeiden tuotannon perusyksikkönä. Siihen liittyy filosofia, jonka mukaan ihminen voi tutkia ja laajentaa luonnontieteellistä tietoa tavalla, jota tavanomainen tieteellinen maailmankuva ei vielä tunnista.

________

Ruokaturvan ja maatalouden sanasto (UM)

Sanastosta;

Muistuttaa läheisesti luonnonmukaista viljelyä ja voidaan sertifioida
luomu-tuotannoksi. Siinä korostetaan planeettojen ja kuun
liikkeiden, vuodenaikojen vaihtelun ja vuorokausirytmiin perustuvaa
ajoitusta ja viljelyteknisiä toimenpiteitä tämän aikataulun
mukaisesti.
« Last Edit: 10.04.18 - klo:06:27 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 10.04.18 - klo:15:21 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #33 on: 15.04.18 - klo:16:07 »
https://kotiliesi.fi/avainsana/onneks-on-luomua/

**

https://www.kuudesaisti.net/artikkelit/meilta-ja-maailmalta/jos-et-osta-luomua-valta-mansikoita-pinaattia-ja-nektariineja

Ja tämä:

https://geneticliteracyproject.org/2018/04/11/viewpoint-environmental-working-groups-dirty-dozen-list-highlights-meaningless-distinctions-between-organic-and-conventional-foods/


***

http://www.maailma.net/nakokulmat/miksi-norjalainen-lohi-fileoidaan-thaimaassa

Brasilian ohella Thaimaassa siipikarjateollisuus on merkittävä tuotannonala. Kummassakin maassa tehtaiden tuotanto-olosuhteet ovat äärimmäisen tehokkaat ja tuotteiden valvonta toimii hyvin. "Ei ole epäilystäkään, ettei niistä tuleva broilerinliha olisi kunnollista syötävää", Lindholm korosti.

Sen sijaan työtahti on viety äärimmilleen, mikä aiheuttaa työntekijöille toistuvia rasitusvammoja ja jopa työkyvyn menetyksiä lyhyessä ajassa. Finnwatch mainitsee raportissaan, että brasilialaisten ammattiliittojen mukaan jopa neljännes siipikarjateollisuuden työntekijöistä kärsii ammattitaudeista ja tapaturmista. "Luku on korkea verrattuna muihin aloihin tai kansainväliseen tasoon", Finnwatch kirjoittaa.
« Last Edit: 16.04.18 - klo:12:49 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #34 on: 16.04.18 - klo:13:05 »
Meillä ei taida olla ranskankielen taitoisia "avustajakunnassamme"? Euraktiv antaa kuitenkin meille välillä tietoja myös sieltä, kuten tässä uutisessa:

https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/farmers-hail-new-transparency-rules-in-food-safety-still-want-science-based-decisions/

Ranskakin ottamassa järkeä käteen (lihav. HJ):

Quote
Meanwhile, in France, which was in favour of a total ban, a parliamentary report adopted on 4 April found that there was currently no alternative to glyphosate.

The report noted it was necessary to accelerate research and development work to find credible alternatives but suggested that this “will take time”. It echoed the arguments of French MEP Angélique Delahaye, who told EURACTIV in October 2017 that “it will be very difficult to find an alternative, as it usually takes from seven to ten years. It’s a complicated and lengthy process”.

“Member states should not be hypocrites suggesting an immediate ban and simultaneously telling farmers not to be afraid, because ‘we will find a solution’. […] This is not pragmatic,” Delahaye added.

Ei se niin helppoa ollutkaan. Ja nyt se oltaisiin myöntämässä.

Saksassa tilanne on tämä eli ennallaan:

Quote
But now it seems that new Environment Minister Svenja Schulze, also from SPD, does not want the same “mistakes” to be repeated, and is seeking to remove the substance before the end of the 5-year extension period.

On 11 April, the environment ministry tweeted that in order to halt the decline in biodiversity “we are now setting the course for a major phase-out of glyphosate use by 2021”.

“But that alone is not enough – we need a more restrictive use of all pesticides,” the ministry said.

This position, however, contradicts the stand of the new Federal Agriculture Minister Julia Klöckner.

“Prohibitions do not always endure,” Klöckner told Süddeutsche Zeitung in an interview, adding that a prohibition by the “end of this legislature period would be difficult to achieve”.

Siellä Saksassa se tuulesta temmattu väite, että glyfosaatti vaikuttaisi biodiversiteettiin, tulleen jopa vastustajien pääargumentiksi.
« Last Edit: 17.04.18 - klo:05:00 by Heikki Jokipii »





Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #39 on: 28.04.18 - klo:03:04 »
JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström epäsi kanteluni käsittelyn seuraavalla perusteella:

"Kantelija kertoo pyytäneensä lehteä korjaaman juttuaan. Kantelija ei ole kuitenkaan liittänyt kanteluunsa lehden kanssa käymäänsä kirjeenvaihtoa asiasta."

Pyydän kanteluni uudelleen käsittelyä, tässä se kirjeenvaihtoni on, sähköpostini 23.3.2018.

__________________________

Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi

Helsingin Sanomat
kaius.niemi@hs.fi


Lähes 2 vuotta sitten lähetin Teille oikaisuesityksen samasta virheellisestä väitteestä, joka on nyt tullut uudestaan nettiuutiseenne:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005612613.html?ref=rss

"Uusi maataloustuotteiden yritysjätti on syntymässä – EU hyväksyy Bayerin ja Monsanton fuusion"

Lainaus siitä:

"Kun fuusio toteutuu, se synnyttää maailman suurimman maatalousteollisuuden toimijan. Monsanto on jo nyt maailman suurin siementen, tuholaismyrkkyjen ja lannoitteiden valmistaja."

Väite on virheellinen. Monsanto ei suinkaan ole maailman suurin lannoitteiden valmistaja, jopa ei ole lannoitteiden valmistaja lainkaan. Sen osoittamiseksi nämä linkit:

http://www.thedailyrecords.com/2018-2019-2020-2021/world-famous-top-10-list/world/largest-fertilizer-companies-world-best/6554/

"Top 10 Largest Fertilizer Companies In The World"

... sekä linkki englanninkieliseen Wikipediaan ...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Monsanto

... jossa lannoitteita ei mainita ollenkaan.

Pyydämme uudestaan tekemään tuon oikaisun. Silloin 2 vuotta sitten torjuitte oikaisuesityksemme. Kuinka käy nyt?

Kun silloin 2 vuotta sitten lähetimme huomautuksen JSN:lle menettelystänne, ilmoitti
Elina Grundström meille käsittämättömästä syystä, että se valituksemme jätetään käsittelemättä. Elina Grundström on aiemmin ollut lehtenne kolumnistina.



Heikki Jokipii

puheenjohtaja

Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry

Kopio: Elina Grundström
elina.grundstrom@jsn.fi

__________________________

Se on koko kirjeenvaihto, koska Kaius Niemi ei minulle vastannut.

Lisäksi itse nettiuutisessa on asian korjausvaatimukseni kommenttien puolella. Minusta on luontevaa odottaa, että lehti käy läpi kommentit, ja tieto virheestä on näinkin tullut toimitukselle.

Kuten sähköpostista näkyy, lähetin kopion Elina Grundströmille. Niinpä tämän tekstin voi minun mielestäni katsoa saapuneen JSN:lle. Koska teksti on olennaisesti sama, jonka jo olin kirjoittanut kanteluuni, en sitä kantelussani toistanut.

Niinpä pidän tuota syytä käsittelemättä jättämiseen verukkeena. Minusta tuntuu, että Grunströmille on jostain muusta syystä vastenmielistä ottaa kanteluani yleisempään käsittelyyn. Kaksi vuotta sitten hän käsittelemättä jattämispäätöksessään (josta en silloin valitettavasti valittanut) yksinkertaisesti kieltäytyi näkemästä, että HS olisi asiassa tehnyt mitään virhettä.

Niinpä pidän välttämättömänä, että JSN:n varapuheenjohtajat nyt ratkaisevat, tutkiiko neuvosto asian.

Kanteluni käsittely olisi nyt mielestäni hyvän lehtimiestavan mukaista.

Heikki Jokipii

puheenjohtaja
Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvatti Luonto ry

« Last Edit: 28.04.18 - klo:05:20 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 04.05.18 - klo:06:24 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #43 on: 08.05.18 - klo:01:36 »
Luomuruokaperuna (301 ha) on yksi viljelypinta-
alaltaan yleisempiä luomukasviksia luomupork-
kanan ja -sipulin jälkeen Suomessa. Vuonna 2017
luomuperunan hyväksytty tuotantoala oli kaikkiaan
736,4 ha. Vastaavasti tavanomaisesti viljellyn peru-
nan kokonaispinta-ala oli 21 335 ha. Koko perunan-
tuotantoalasta luomun osuus on 3,5 %.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 11564
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #44 on: 09.05.18 - klo:13:48 »
Labelit:

https://www.technologyreview.com/the-download/611090/us-will-label-gmo-foods-with-smiley-faces-and-sunshine/

https://geneticliteracyproject.org/2018/05/08/viewpoint-north-american-scientists-iarc-officials-conspired-to-misrepresent-glyphosate-health-risks/

Biodyn:

http://viiniposti.fi/juoma/viinilehden-valitsemat-vuoden-samppanja-ja-kuohuviini-2018/

Teknologia auttaa kasvitautien ja sääilmiöiden ennakoinnissa: viinitarhoille asennettu sääasema monitoroi olosuhteita, jotka saattaisivat olla haitallisia kasveille tai vastaavasti suotuisia tuhoeläimille. Maata lannoitetaan biodynaamisilla preparaateilla ja hyötykasveilla, ja tuholaisia torjutaan niiden luonnollisilla vastustajilla. Myös viinimössä perheen filosofia on kunnioittaa maaperän antia: viinin tekeytymiseen puututaan niin vähän kuin mahdollista, ja viinien annetaan kypsyä rauhassa hiivasakkansa päällä ennen pullotusta.
« Last Edit: 09.05.18 - klo:15:18 by Heikki Jokipii »