Iltalehden joulunumerossa (viikonloppunumerossa) oli juttu siitä, mitä oikein pröystäilevä joulu maksaa. Otsikkona ja ingressinä:
Onko tässä Suomen kallein joulupöytä?
Iltalehti etsi joulupöytään parasta ja kalleinta. Tältä näyttää Suomen komein joulupöytä.
Se alkoi tietysti pääruoasta, lihoista ja kinkuista. Oli helposti löydetty Helsingin kauppahallin Annan Villiliha, ja
sen luomukinkut. Ja myös sen muut, vielä kalliimmat lihavaihtoehdot jouluksi. *)
Artikkelia ei jostain syystä netistä lainkaan löydy. Jos se myöhemmin tulee, linkkaan. Ellei tule, kopioin ehkä jonkun pätkän hallussani olevasta paperilehdestä.
Mutta niin ei Iltalehtikään julkaissut tänä vuonna
Pro Luomun tiedotetta. Siinähän hintakysymys yritettiin häivyttää hyvinvointiväitteiden alle:
”Nämä ovat osatekijöitä, jotka vaikuttavat luomusianlihan korkeampaan hintaan. Luomussa eläimistä ei oteta samalla tavalla tehoja irti kuin tavanomaisessa tuotannossa, vaan luomueläimillä on mahdollisuus lajinmukaisempaan elämään”, kertoo Satu Raussi.
Siinäkin saattoi olla
viimeinen vuosi kun noita argumentteja voi käyttää.
PS. Maaseudun Tulevaisuus 22.12.22, maksumuurin takana:
Mädistä on tullut joulun hittiruoka ‒ tänä vuonna se voi joutua säästölistalle näiden muiden kalliiden tuotteiden kanssaVaikka jouluruokia valmistetaan myös itse, yhä useampi valitsee valmisvaihtoehdon. Samalla ruokien hintaan kiinnitetään enemmän huomiota.
Mainittiinkohan luomukinkku?
PS2. Aamun Hesarikin kertoi näin:
Inflaatio iskee joulupöytään ja näkyy jo kaupan kassalla: ”Jouluruoasta haetaan keinoja säästää” _____
*) niillä muilla vaihtoehdoilla Annan Villiliha taitaa kyllä päästä pröystäilykisan kärkeen. Mutta ei luomukinkuissa. Meillä on edellä kaksi voittajaehdokasta siinä.
Tämä ja
se toinen, se uskomattoman tuntuinen. Joka kyllä, jos tosi, hakkaa jopa Villilihan kalleimman joulutuotteen:
Kylmäsavuporo, siivu 140€/kg, pala 130€/kg