Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
22.02.19 - klo:11:07 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Miten bioteknologia on pidetty poissa Afrikasta?  (Luettu 8793 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11069



Profiili Sähköposti
« Vastaus #45 : 31.01.19 - klo:05:59 »

Tuo Nigerian vääntö ja taistelu asiasta kuvataan edellä useissa puheenvuoroissa, jo vuodelta 2016.

Aloita vaikka siitä, miten Nigerian viljelijät protestoivat tuota EU-parlamentin päätöstä. Ja siitä eteenpäin.

Ehkäpä tuo antaa näille muillekin Afrikan valtioille rohkeutta jatkaa tuolla linjalla ...

Twiitti:

***

C. S. Prakash
C. S. Prakash@AgBioWorld·7. marrask.

Sorry Europe, Africa is on the move with #GMO testing. Maize tested in Mozambique w. insect resistance, drought tolerance; Burkina Faso (cowpea), Ethiopia (cotton), Ghana (cowpea), Kenya (maize), Nigeria (cowpea, cotton), and Uganda (banana, maize, potato), Swaziland (cotton)

... ja muille valita se linja. Ja pelko Euroopan luomuväen "kostosta" lopulta hälvenisi.
« Viimeksi muokattu: 31.01.19 - klo:15:45 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11069



Profiili Sähköposti
« Vastaus #46 : 14.02.19 - klo:07:19 »

Egypti oli joitakin vuosia sitten pitkällä geenitekniikan soveltamisessa maataloudessa. Sitten kehitys hidastui, jopa pysähtyi, varmaankin samanlaisista syistä kuin muuallakin Afrikassa. Nyt on kuitenkin merkkejä siitä, että maan bioteknologia voisi nousta jälleen:

Egypt poised to again lead Africa in agricultural biotechnology innovation

Lainaus
But on my visit to Egypt, I saw and heard a few things that indicated Egypt could soon take its rightful place and lead the continent once more in ag biotech. First, a law on GM foods that was drafted in 2016 awaits introduction in parliament for approval so that work on GMOs can resume.

Secondly, I observed that Egypt faces such enormous climate challenges that it’s going to need to adopt advanced science and technological innovations in order to continue growing food. Egypt is a desert, and more than 86 percent of the land is classified as dry. In fact, the ministry of agriculture estimates only about 4 percent of their land is perfectly suitable for food production. But the population continues to grow and more mouths need to be fed.  As the old saying goes, necessity is the mother of invention, and GMO technology like Water Efficient Maize for Africa (WEMA) that can rapidly produce drought-resistant crops will likely become increasingly attractive to Egyptians.

Muistaakseni egyptiläisillä tiedemiehillä oli myös lupaavia omia GMO-keksintöjä vehnästä. Jos oikein muistan, liittyivät suolankestävyyteen.
« Viimeksi muokattu: 15.02.19 - klo:09:21 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11069



Profiili Sähköposti
« Vastaus #47 : 15.02.19 - klo:05:38 »

Tässä on taas sitten myönteisiä tietoja Keniasta ...

Kenya’s support for GMO crops likely to influence East Africa

... mutta myös asian etenemisestä monessa muussa Afrikan maassa.

Yhä enemmän näyttää siltä, että EU-parlamentti ja muut GMO-vastaiset aktivistit siellä nyt selkeästi torjutaan. MEPpi, vielä kerkeät mukaan vakuuttamaan, ettei koskaan sitä mieltä oikeasti ollutkaan!

Eräs voimakas vastalause EU-parlamentille tuolloin 2016 tuli muuten juuri Keniasta, siitäkin edellä.
« Viimeksi muokattu: 15.02.19 - klo:09:22 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11069



Profiili Sähköposti
« Vastaus #48 : 21.02.19 - klo:07:19 »

 David Zaruk aloittaa tässä kertomalla keskusteluistaan Aasiassa, mutta saman ohjeen voi esittää Afrikan maille:

Viewpoint: Developing nations should reject Europe’s fear-based crop biotech rules to grow their economies

Vaikkapa tämän voisi ottaa rohkeasti käyttöön:

Gene-edited disease-resistant animals could reduce poverty in Africa’s most vulnerable communities

Tuossa on huomionarvoista, että eurooppalaiset tiedemiehet kyllä tukevat tuota kehitystyötä.


« Viimeksi muokattu: 21.02.19 - klo:07:30 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 11069



Profiili Sähköposti
« Vastaus #49 : tänään kello 05:21 »

Tämä idea on kaivettu naftaliinista. Kaikki moderni viljelytekniikka,, mutta erityisesti geenitekniikka, hyödyttääkin vain isoa rahaa, kansainvälisiä suuryhtiöitä. Niin kerrotaan IPS:n uutisessa, ja siinä esitellyssä kirjassa:

Agribusiness Is the Problem, Not the Solution

Lainaus
Humanity now faces a major challenge as global warming is expected to frustrate the production of enough food as the world population rises to 9.7 billion by 2050. Timothy Wise’s new book [Eating Tomorrow: Agribusiness, Family Farmers, and the Battle for the Future of Food. New Press, New York, 2019] argues that most solutions currently put forward by government, philanthropic and private sector luminaries are misleading.

[...]

Hungry farmers are nourishing their life-giving soils using more ecologically sound practices to plant a diversity of native crops, instead of using costly chemicals for export-oriented monocultures. According to Wise, they are growing more and better food, and are capable of feeding the hungry.

Unfortunately, most national governments and international institutions still favour large-scale, high-input, industrial agriculture, neglecting more sustainable solutions offered by family farmers, and the need to improve the wellbeing of poor farmers

Vielä selvemmin se tulee esille linkatussa kirjaesittelyssä:

Lainaus
Few challenges are more daunting than feeding a global population projected to reach 9.7 billion in 2050—at a time when climate change is making it increasingly difficult to successfully grow crops. In response, corporate and philanthropic leaders have called for major investments in industrial agriculture, including genetically modified seed technologies. Reporting from Africa, Mexico, India, and the United States, Timothy A. Wise’s Eating Tomorrow discovers how in country after country agribusiness and its well-heeled philanthropic promoters have hijacked food policies to feed corporate interests.

Mitä vaihtoehtoa sitten ehdotetaan? Kirjan esipuheen on kirjoittanut Raj Patel. Se vaihtoehto kerrotaan selvemmin tässä hänen vanhassa (2012) artikkelissaan:

Organic vs Industrial Agriculture rematch

Lainaus
So what would progress look like? Eric Holt-Gimenez, together with Miguel Altieri, Hans Herren and Stephen Gliessman have ideas, and I’m reposting here the fine words you’ll find at Food First.

Food First? No, tietysti se juuri. Noista muistakin "sankareista" on täällä ollut puhetta. Altierin kanssa yritin jopa muutama vuosi sitten käydä sähköpostitse keskustelua.

Kaikissa noissa teksteissä muuten sitten modernia tekniikkaa häpeämättömästi mustamaalataan sotkemalla asiaan siihen loogisesti täysin kuulumattomia kysymyksiä, kuten elintarvikevienti kehitysmaista ja bioenergian tuotanto siellä. Eikä tilojen kokokaan asiaan mitenkään kuulu: sekä vihreän vallankumouksen menetelmät että geenitekniikka ovat täysin skaalautuvia, tilan koosta riippumattomia. Vaikka jo vuosikymmeniä on yritetty toista tolkuttaa.

***

Tuon puheenvuoroni olisi voinut laittaa myös keskusteluumme "Luomu sittenkin riittäisi maailmalle?". Sillä senkin väitteen elvytysyrityksestä tuossa on kysymys.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 10:03 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!