Meille ei minkäänlainen yllätys:
Kasvisproteiinien myynti on laskenut roimastiKuten ei tämä selityskään:
YKSI syy niin kutsuttujen lihankorvikkeiden myynnin laskuun löytyy hinnasta. Inflaatio on nostanut ruoan hintaa parin viime vuoden aikana reippaasti ja se on vaikuttanut kuluttajien ostotottumuksiin.
Kun 250 gramman paketti härkäpapumuhennosta maksaa saman verran kuin puoli kiloa jauhelihaa, etenkin moni säästöjä havitteleva sekasyöjä on palannut vanhoihin ruokatottumuksiin.
Meidän tarkkailussamme ne tuskin koskaan ovat olleet
edullisia. Kauhistelumme taisi alkaa 5 vuotta sitten seitan-kimkuista. Jotka olivat jopa luomukinkkuja kalliimpia.
Se ei nyt ole inflaatio sinänsä. Vaan vielä selittämätön kuluttajien herkistyminen hinnoille. Kuten luomuruoassakiin.
Tämä voi olla tärkeämpi syy:
KOLMAS syy laskeneisiin myyntimääriin löytyy Boström-Kumlinin mukaan itse tuotteista. Joidenkin kasvipohjaisten tuotteiden maussa on edelleen kehitettävää.
Eli on ennakkoluultomasti kokeiltu ja petytty? Niin on pitkälle käynyt minulle. Minun suussani lihan maussa ei enää ole mitään kehitettävää. Niin hyvää se on.