Author Topic: Luomun piilomainonta - A Collection  (Read 115393 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 23433
  • View Profile
  • Email
Vs: Luomun piilomainonta - A Collection
« Reply #270 on: 09.09.23 - klo:04:38 »
Minä kyllä uskoisin miehen sanaan. Ongelma ei ole enää Charlesin, vaan luomuväen, joka tähän asti on hakenut tukea piilomainonnalleen hänen kuninkaallisuudestaan.

Tietty presidentillinen piilomainontakin on Suomessa selvästi vähentynyt. Takavuosista, vaikka varmaankin pienimuotoisena, annetuissa rajoissa, yhä jatkuukin. Nyt kun linnan juhlat taas järjestetään tavalliseen tapaan.

Nyt kun Charles on tuon lopettanut, ja käytännössä Suomen presidenttikin, laitetaan Suomen kuningas hommiin:

Suomen kuninkaan jälkeläinen viljelee luomuviiniä, vaikka laatu arvelutti: ”Kollegat epäilivät pr-tempuksi”

Quote
Prinz Von Hessen -viinitila siirtyi vuonna 2021 luomuviljelyyn, ja alku oli ankea: aloitusvuoden sadosta menetettiin 40 prosenttia. ”Mietimme, säilyykö laatu”, sanoo Donatus Landgraf Von Hessen, joka on Suomen kuninkaaksi valitun Friedrich Karlin pojanpojanpoika.

Mutta näin kuulemma kävi:

Quote
Luomutuotantoon siirryttäessä on tavallista, että aluksi noin 15–20 prosenttia sadosta menetetään, mutta Prinz Von Hessenillä vuoden 2021 sadosta peräti 40 prosenttia meni pilalle.

”Mutta se, mikä säilyi oli laadultaan loistavaa. Se loi uskoa, että tämä on oikea tie”, [viinitilan operatiivinen johtaja] Weinert-Maurer sanoo.
(lihav. HJ)

Hiukan varovaistakin mainonta on:

Quote
Bärbel Weinert-Maurer sanoo, että luomuviljelyyn siirtyminen on yksi askel kohti vihreämpää tulevaisuutta, mutta mikään autuaaksi tekevä muutos se ei ole.

”Hiilidioksidipäästöjen kannalta luomuviljely on jopa huonompi vaihtoehto, sillä se vaatii 3–5 kertaa enemmän pelloilla ajelua kasvien hoitamiseksi, kun suurin osa torjunta-aineista on kielletty”, Donatus von Hessen huomauttaa.

Kuten on täällä esille tuotu, kuparisulfaattia ei ole vieläkään kielletty. Sei ei kuulu mainittuun suurimpaan osaan.
« Last Edit: 09.09.23 - klo:04:48 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 23433
  • View Profile
  • Email
Vs: Luomun piilomainonta - A Collection
« Reply #271 on: 13.09.23 - klo:06:36 »
Ilkka-Pohjalaiselta tällainen... tavanomainen:

Maailmalta palannut ravintoterapeutti suitsuttaa Suomen metsien superruokaa ja varoittaa tuhlaamasta turhiin trendituotteisiin – "pelkkää bisnestä, jolla rahastetaan"

Quote
Kaikille sopivaa oikeanlaista ravintoa ei ole olemassakaan, mutta luennoillaan Pakeman antaa aina yhden nyrkkisäännön:

– Syökää kotimaista, lähiruokaa ja luomua. Se on kuin rahaa pankkiin laittaisi. Kaukaa tuotavat tuotteet, kuten mausteet, kahvi ja tee kannattaa ostaa aina luomuna, koska niihin käytetään valtavasti erilaisia kemiallisia aineita, joiden käyttöä emme voi kontrolloida.

Juuri nuo tuotteet luomuna olemme täällä todenneet turhakkeiksi.

Niin, ei siitä kauaa ole, kun luomutuotteiden väitettiin olevan niitä trendituotteita. Sattuneista syistä ei kyllä enää.