Tässä pyrkimyksessä on selvästi järkeä:
Afrikka haluaisi hallita kaakaon arvoketjua Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana ja Nigeria tuottavat maailman kaakaosta 70 prosenttia, mutta saavat markkinan globaalista arvosta vain viisi prosenttia.
Syy on selvä: 75 prosenttia tuotetusta kaakaosta lähtee Afrikasta raaka-aineena, jolloin leijonanosa arvonlisäyksestä menee suklaan valmistajien ja myyjien taskuihin.
Vaikkapa nämä tuotteet...
https://www.ruohonjuuri.fi/search/?q=Suklaa... ovat kyllä kaikki tuontitavaraa. Mutta yksikään ei ole noista Afrikan maista.
Niin kuin kaakaon on myös kahvin ja teenkin kohdalla.
Yhtä selvää on, ettei nk. Reilu kauppa sitä yhtään edistä. Tämä
laskelmamne on kyllä 11 vuoden takaa. Mutta ei ole tietoa siitä, että tilanne olisi siitä muuttunut.