Tämä sotkee tätä lähiruoan suosimisen kuviota:
Syödäänkö jo joulupöydässä ”Pirkka-Sirkka”-hyönteisruokaa?Hyönteisruuasta tulee ainakin aluksi tuontiruokaa.
– Meillä on Suomessa muutama tuottaja. He oikeastaan vasta kokeilevat alaa, S-ryhmän Oksa sanoo.
Suomessa tullaan syömään pitkään enimmäkseen aasialaisia hyönteisiä.
(lihav. HJ)
Vaikka perustelu asialle on samantyyppinen eli se hiilijalanjäljen vähentäminen.
Vai sotkeeko?
– Kuluttajalla on valta. Jos kysyntä on suurta, valikoima ja tarjonta laajenee varmasti, Akseli ennustaa.
[...]
Puolet suomalaisista on kiinnostunut ostamaan hyönteisruokaa. Ruoka ei saa silti näyttää hyönteisiltä. Ötökät halutaan mieluiten proteiinijauheena, jolla voidaan rikastaa muuta ruokaa.
– Hyönteisravintoa voidaan lisätä vaikka jauhelihapihvien tai lihapullien taikinaan. Siitä voi tulla myös pastan tai pitsan lisuke. Hyönteisen näköisiä hyönteisiä suomalainen ei ole vielä ihan valmis syömään, Akseli sanoo.
Voi olla, ettei sotkekaan. Kun vielä eurooppalaiset kokemukset ovat, että nämä ötökät tulevat kalliimmiksi, jopa todella
paljon kalliimmiksi kuin tavallinen liharuoka. Asia voi olla samankaltainen kuin on luomun kanssa ollut: gallupissa, ilman lompsaa ja ilman tietoa hinnoista, ollaan kovasti "
kiinnostuneita".
Siinäkin suhteessa samankaltaisuutta voi löytyä, että hyönteisruoan erityinen, hyvä maku voi olla yhtä illusorista kuin luomuruoan.
PS. Ja kyllä satukirjoissa on päähenkilöinä tunnettuja hyönteisiäkin. Lapset ehkä kieltäytyvät syömästä
Samu Sirkkaa (lihapullassakaan)? Vähän varttuneemmat, nuoret ryhtyvät ehkä vaatimaan hyönteisillekin eläinten luovuttamattomia oikeuksia?