Author Topic: Erilainen suhtautumistapa  (Read 86280 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #75 on: 16.10.20 - klo:04:45 »
Siirtohinnasta on nyt mediassa luotu varsinainen "härkänen":

Sähkön siirtomaksujen nousua yritetään suitsia uusilla keinoilla – yksi niistä vaikuttaa nopeasti 1,8 miljoonaan asiakkaaseen

Vaikka uutisen kaaviokuvasta *) näkee, että ne ovat aika lähellä Euroopan keskitasoa. Ja uutisen tekstistä, kun sen tarkasti lukee, ne eivät juuri ole vältettävissä, jos joskus tulevaisuudessa halutaan sähkökatkot Suomesta poistaa. Uudet keinot tuossa ovat sitä, että otetaan tietoisia riskejä:

Quote
Investointitahtia hidastetaan. Toimitusvarmuusvaatimukselle, eli käytännössä ilmajohtojen poistamiselle ja kaapeleiden vetämiselle maahan, annetaan kahdeksan vuoden lisäaika osalle jakeluverkoista.

Tämä vaikuttaa noin 1,8 miljoonaan asiakkaaseen, joiden siirtolaskussa olisi ollut korotuspaineita.

Toisaalta noin 900 000 asiakkaalla toimitusvarman sähkön saanti viivästyisi vuosilla. Näille asiakkaille koituvaa haittaa lievennetään parantamalla sähkökatkokorvausta.

Joskus tuollaiset ratkaisut ovat järkeviä. Tai olisivat olleet. Helsingin kaupunki rakensi Puotilan (Vartiokylän) lahdelle noin 3,6 miljoonalla tulvapenkereitä. Rannalla olevien muutamien omakotitalojen kellarien vesivahinkojen estämiseksi. Joita todennäköisesti voi tapahtua kerran vuosikymmenissä. Luultavasti kustannukset niistä jäävät kymppitonneihin.

______

*) valaisevaa olisi ollut laittaa samaan uutiseen myös kaaviokuva sähkön kokonaishinnasta Euroopan maissa! No, laitetaanpa me:

https://notrickszone.com/wp-content/uploads/2020/10/Europe-Electricity-prices.png
« Last Edit: 19.10.20 - klo:07:28 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #76 on: 16.10.20 - klo:06:52 »
Radiosta tulee taas Kiven ylistystä, mutta otanpa tämän esille:

Aleksis Kiven valtava klassikko sai ilmestyessään poikkeuksellisen teilauksen: ”Poeettinen peräsuoli”

Quote
Keskisarjan mukaan Ahlqvist ei välttämättä ollut arvostelua kirjoittaessaan tasapainoisessa tilassa. Hän oli juuri menettänyt kolme poikaansa tulirokkoon. Lisäksi Ahlqvist oli riidoissa kirjan julkaisseen SKS:n kanssa.

Vielä myrkyllisempi oli fennomaanipoliitikko Agathon Meurman. Hänen mukaansa ”sellaista tahdonvoiman sankaria ei maailmasta varmasti löydy, joka jaksaisi lukea läpi kirjan Seitsemän veljestä”. Meurmanin mielestä kirja oli ”helvetin vale” suomalaisista talonpojista ja tehty samalla konstilla, jolla Kissalan Aapeli ”tekee piioille lapsia”.

Meurmanin mukaan ”herra Kivi pitää kirjapainoa poeettisena peräsuolenaan”. Osa arvostelusta on nykyaikanakin täysin painokelvotonta.


Ahlqvistin teksti ei ole painokelvonta. Se on täysin tasapainoisen ihmisen hyvin iskevästi kirjoitettu arvostelu.

Mutta kun Suomessa on päätetty, mitä mieltä asiasta saa olla, siksi tuollainen ad hominem -hyökkäys. Yhtenä yksityiskohtana on se, että suomenkieliselle yleisölle ei vieläkään anneta netissä mahdollisuutta itse lukea ko. arvostelua. Hesarin erikoisnumerosta se kyllä löytyy, mutta sekään ei ole netissä. Ruotsinkieltä taitavat löytävät sen täältä:

— hiukan kesken. Ei löytynytkään vanhasta paikasta. —

Ei millään löydy. Olisiko se nyttemmin poistettu Project Runebergistakin pois ihmisten silmistä?

***

Tässä Nurmijärven kunnan jutussa lainataan kyllä pitkiä ottteita Ahlqvistilta:

https://www.nurmijarvi.fi/aleksis-kivi/artikkelit/august-ahlqvist/

Mutta ilman selityksiä niitä ei voida antaa. Ja tuonkin kirjoituksen lopussa pyritään etsimään psykologisia seltyksiä sille, miksi hän kirjoitti niinkuin kirjoitti. Sitä mahdollisuutta ei anneta, että ko. kirjasta voisi olla täysissä sielun voimissaan eri mieltä.
« Last Edit: 19.10.20 - klo:07:15 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #77 on: 19.10.20 - klo:04:52 »
Quote
Mikä Maailma.net?
Maailma.net on kestävään kehitykseen, ihmisoikeuksiin, kehitysyhteistyöhön ja kansalaisyhteiskuntaan keskittynyt suomalainen verkkojulkaisu.


Ihmisoikeuksista katsotaan tässäkin olevan kyse:

Transsukupuoliset ovat ahtaalla Unkarissa, jossa ei voi enää muuttaa juridista sukupuolta – ”Monen nuoren haaveet on nyt viety”, sanoo kansalaisaktivisti Tina Kolos Orbán

Quote
Unkarin parlamentti nuiji keväällä läpi lain, jonka mukaan sukupuoli on pysyvä ominaisuus eikä nimeäkään voi enää vaihtaa. Transvanilla-järjestössä toimiva Tina Kolos Orbán toivoo kansainvälistä tukea mutta muistuttaa, että paras tapa edistää transsukupuolisten oikeuksia on tukea oman maan transihmisiä – myös Suomessa.


Sohaisen ehkä muurahaispesää, mutta kyse on hyvin pienen ryhmän ongelmasta. Heille ehkä vakavasta, mutta se ei ehkä kuitenkaan ole verrattavissa, yleisempiin ihmisoikeus- ja demokratiaongelmiiin maailmassa. Tuo aktivisti on itsekin tietoinen ryhmän pienuudesta:

Quote
Pian hän oli mukana myös transihmisten nettifoorumissa, jonne rekisteröityi yllättävän paljon osallistujia.

”Pohdimme keskenämme, että näiden on oltava tekaistuja profiileja – Unkarissa ei voi olla näin montaa transihmistä”, Orbán naurahtaa.


Uhalla, että leimaudun vanhanaikaiseksi, taikka joksikin sellaiseksi, jollaista tuossa artikkelissa ehdotetaan, en kyllä osaa nähdä, miten globaali kestävä kehitys olisi tuosta kiinni. Enkä niin muodoin sitä, miksi maailma.net suo asialle niin paljon huomiota. Jos ja kun se julistaa päätehtäväkseen tuon alussa mainitun.

Jos viitataan asiassa Suomessa tehtyyn ehdotukseen, niin minusta ei niinkään ole ongelma se, että sukupuoli näkyy henkilötunnuksessa. Kuin se, että yhä miljoonat ihmiset maailmassa ovat ilman henkilötunnusta!


PS. 21.10.20: Asia vielä korostuu sillä, että jo viikon ajan maailma.net on pitänyt juuri tuota juttua ykkösuutisen paikalla! Ruoan suhteellinen hinta maailmassa tms. asiat eivät ole olleet niin tärkeitä, että olisivat sitä paikaltaan syrjäyttäneet.
« Last Edit: 21.10.20 - klo:05:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #78 on: 23.10.20 - klo:04:05 »
Mitäs tämä nyt sitten on olevinaan:

Venäjä ilmoitti haluavansa kuulustella Navalnyia yhteistyössä Saksan viranomaisten kanssa

Quote
Venäjä on pyytänyt Saksaa julkaisemaan lääketieteellisen raportin, joka osoittaa Navalnyin myrkytyksen. Saksa ei ole suostunut Venäjän pyyntöihin.

Kuka tässä nyt pyrkii asioita salailemaan?

— klips —

Sillä tottakai he kaikki kannattavat länsimaista oikeusperiaatetta, että jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Ja siitä todistamisesta tuossa juuri on kyse. Ja todistaminen liittyy tietysti sanaan 'totuus': totuuden selvittämisestä.


Ilta-Sanomien mukaan Putin teki "tunnustuksen":

Putin teki Navalnyi-tunnustuksen – myönsi käskeneensä päästää ”tämän kansalaisen” hoitoon Saksaan

Mutta antaa sitten Putinin sanoa tämän ilmeisen:

Quote
PUTIN kommentoi torstaina Valdai-klubin tilaisuudessa myös epäilyjä, joiden mukaan Navalnyin myrkytyksen takana olisi Venäjän valtio.

– Jos sivullinen, josta te puhutte, siis mitä tulee ainakin vallanpitäjiin, jos joku olisi tosiaan haluttu myrkyttää, niin tuskin häntä olisi lähetetty hoitoon Saksaan. Eikö niin? Putin kyseli.

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #79 on: 29.10.20 - klo:05:07 »
Tähän itsessään vakavaan tapaukseen linkataan nyt aivan turhaan tietosuojavaltuutetun (toimiston) viha, suorastaan fatwa, henkilötunnuksen käyttöä kohtaan:

Vastaamo on lähettänyt henkilötunnuksia sähköpostissa suojaamatta laskun mukana – asiantuntija: "Vastoin kaikkia sääntöjä"

Minusta tuo kauhistelu kuulostaa lähinnä siltä, että joku pöyristyy siitä, että kirjeessä oli käytetty ihan oikeaa nimeä! Ja paperikirjeessä jopa kirjoitettu kuoren päälle!

Paradoksaalisesti juuri henkilötunnuksen käytön ylimääräinen varominen ja välttely Suomessa on aiheuttanut sen, että sen tietäminen on kelvannut monessa paikassa henkilöllisyyden varmistamiseen. Niin ei tietystikään pitäisi olla ja sen kyllä lakikin kieltää.

Ruotsissa eräällä pankilla on käytäntö, että sotu on samalla pankkitilin numero. Tietysti ei ole puhettakaan, että sen tietämällä voisi nostaa tililtä rahaa.

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #80 on: 30.10.20 - klo:05:05 »
Tuo edellinen tuotiin oikein hyvin esiin sitten myös HS:n mielipidesivulla:

Paras lääke vuodoilta suojautumiseen olisi tehdä henkilötunnuksesta julkinen tieto

Quote
Henkilötunnuksen ainoa tehtävä tulisi olla, että se luotettavasti yksilöi luonnollisen henkilön. Sitä tulisi siis kohdella vain yksilöivänä tunnisteena, jonka hallussapidolla ei ole mitään todistusarvoa henkilöllisyydestä. Henkilötunnus kertoo kenestä puhutaan, ei sitä, kuka puhuu.

Paras lääke henkilötunnusvuodoilta suojautumiseen olisikin tehdä jokaisen suomalaisen henkilötunnuksesta julkinen tieto, kuten yrityksen Y-tunnus tai auton rekisterinumero. Näin markkinatalouden voimat lopettaisivat henkilötunnuksen käytön henkilöllisyyden todistamisessa erilaisissa luottokaupoissa ja lainanottotilanteissa, eikä tarvetta vaivalloiseen henkilötunnuksen vaihtamiseen syntyisi.


***

Joskus minulle tuli idea, voitaisiinko tuo aikaansaada ihan "kapinaliikkeenä". Jokainen allekirjoittaisi itse systemaattisesti nettiviestinsä hetun kansa? Tähän tapaan:

Heikki Jokipii
200150-2013

Sille ei tietosuojavaltuutettu voisi yhtään mitään!

PS. Jos minulle nyt tulee lasku jostain, jota en ole tilannut/saanut/tehnyt, annan ko. firmalle hyvän neuvon: ottakaa tuo tappio tyynesti takkiinne, mutta seuraavalla kerralla, jatkossa olkaa varovaisempia;D — Olisi oikeastaan kiva joutua oikeusjuttuun tuollaisesta asiasta: käyttäisin puolustuksen todistusaineistona tätä puheenvuoroani! (Jonka esillä olo voidaan ajoittaa.)
« Last Edit: 30.10.20 - klo:06:00 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #81 on: 05.11.20 - klo:05:39 »
Radio tarjoaa meille nyt tietoa, että Yhdysvallat ehkä liittyy uudestaan ilmastosopimukseen, jos Biden voittaa. Ja:

"Yhdysvallat erosi sopimuksesta Trumpin päätöksellä."

Ei muisteta sanoa, että USA liittyi sopimukseen Obaman päätöksellä. Molemmat kamarit eivät koskaan yhdessä vahvistaneet liittymistä. Ehkä saivartelua — mutta sellaista päätöksenteko tuossa maassa on! Suomessa eduskunta, hyväksyi liittymisen, ja vain se voisi päättää erostakin. — Jos sanon näin, se ei ole yltiöisänmaallisuutta: meillä on maailman paras demokraattinen järjestelmä! (Ja itse asiassa sellaisena myös tavallaan maailman vanhinkin: naisten vaalikelpoisuus v. 1906, ensimmäiset naiskansanedustat seuraavana vuonna.)
« Last Edit: 05.11.20 - klo:06:40 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #82 on: 05.11.20 - klo:06:47 »
Tässä ehdotuksessa tulee esille lietsottu loputon taikausko henkilötunnuksen vaarallisuudesta:

Henkilötunnus voitaisiin korvata puhelinnumerolla

Sillä oikeastaan ehdotus on idioottimainen: siinä annetaan henkilöstä tietoa, joka juuri mahdollistaa kaikenlaiset väärinkäytökset. Vaikkapa ihan kiusaamisen puhelimen avulla, puhelinmyyjien tulvasta nyt puhumattakaan.

Quote
Tällainen toimintamalli lopettaisi varmuudella henkilötunnuksen väärinkäytön, koska koko tunnukselle ei yksinkertaisesti olisi enää mitään tarvetta.

Ja korvaisi sen puhelinnumeron väärinkäytöllä! Jos henkilötunnuksen väärinkäyttöä on mahdotonta lopettaa, on kyllä sitten puhelinnumeronkin. Kyllä näin voi sählätä senkin kanssa:

Vastaamon tietoturvasta paljastui uusi aukko – antoi terapiatietoja sähköpostitse ilman vahvaa tunnistautumista
« Last Edit: 05.11.20 - klo:08:05 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #83 on: 10.11.20 - klo:08:14 »
YLE jatkaa otsikossaan ja osin jutussaankin sen idean propagoimista, että henkilötunnuksen vaihtaminen muka olisi tämän ongelman ratkaisu:

Tietomurron uhrin elämä voi mullistua hetkessä, mutta henkilötunnuksen vaihto on piinallista – “Minulle ilmoitettiin, ettei sinua ole olemassakaan”

Vaikka tekstissä tuleekin esille asian oikea laita:

Quote
Digi- ja väestötietoviraston Salovaara ei usko, että henkilötunnusten vaihtaminen on uhreille paras ratkaisu. Paremmin tietomurtoja voidaan ehkäistä siirtymällä nettiasioinnissa vahvaan tunnistautumiseen.

Se tarkoittaa esimerkiksi pankkitunnusten käyttöä.


Minä en usko, että se vaihtaminen on ratkaisu lainkaan. Nuo vuotaneet tiedot sisältävät nimittäin myös nimen, jolla uhri on tunnettu pitkään. Jolloin vahinko on jo tapahtunut. Eikä hetun vaihtaminen sitä mitenkään helpota. Ellei sitten henkilö hylkää koko entistä elämäänsä, entisiä ystäviään, työpaikkaansa ja muuta uudelle paikkakunnalle jne. Nimikin on tietysti vaihdettava.
« Last Edit: 10.11.20 - klo:08:28 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #84 on: 26.11.20 - klo:05:05 »
Maailma.netin aloitussivulla on nyt tällainen näkymä:

Quote
PÄÄUUTISET
Nainen puolilähikuvassa, taustalla rakennus.
”Meidänkin kärsivällisyydellämme on rajansa” – Länsi-Saharan konfliktiin ei näy ratkaisua
Maailma.net  25.11.2020

Marokon armeija ja Länsi-Saharan itsenäisyysliike Polisario ovat ottaneet yhteen Guergueratin raja-alueella, ja nyt alueella pelätään konfliktin eskaloitumista. ”Meille ei ole ollut rauhasta mitään hyötyä”, sanoo Polisarion Suomen edustaja Baida Embarec Rahal.
Lue lisää

Oranssilla valaistu rakennus veden yli.
Naisiin kohdistuva väkivalta on pandemia, jota ei voi ohittaa
UN Women Suomi  25.11.2020

Naisiin kohdistuvaan väkivaltaan liittyvät tilastot kertoivat karusta todellisuudesta jo ennen koronapandemiaa. Kriisin myötä naisten ja tyttöjen ahdinko on kuitenkin syventynyt entisestään, kirjoittaa UN Women Suomen toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas.
Lue lisää


Minusta hyvä esimerkki otsikkomme ilmiöstä.

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #85 on: 27.11.20 - klo:11:08 »
Tässä pitkässä jatkokertomuksessa...

Shell tuomiolla – Neljä oikeudenkäyntiä eri puolilla Eurooppaa menossa

Quote
PEIK JOHANSSON
21.11.2020 14.00
ULKOMAAT
Öljy-yhtiötä vaaditaan vastuuseen Nigerian ympäristötuhoista, teloituksista ja lahjonnasta neljässä eri oikeudenkäynnissä Euroopassa.

Nigeriassa ja myös monissa muissa maissa järjestettiin viime viikolla kirjailija Ken Saro-Wiwan ja kahdeksan muun ogoniaktivistin teloitusten 25-vuotismuistotilaisuuksia. Marraskuussa 1995 Nigerian silloiset sotilasviranomaiset hirttivät Saro-Wiwan ja muut ogonimiehet sotilastuomioistuimessa järjestetyn näytösoikeudenkäynnin jälkeen, jossa ogonimiehiä syytettiin paikallisen päällikön surmasta.

Ennen vangitsemistaan Saro-Wiwa oli onnistunut organisoimaan väkivallattoman kansannousun Ogonimaassa Nigerian tärkeimpiin kuuluvalla öljyntuotantoalueella. Ogonit ajoivat öljy-yhtiö Shellin pois alueeltaan ja vaativat yhtiötä maksamaan korvauksia vuosikymmeniä jatkuneesta ympäristötuhosta.


... en ole koskaan ymmärtänyt, miten jotain yhtiötä vaaditaan vastuuseen hallituksen, viranomaisten tekemisistä.

Lahjonnan ja ympäristötuhot*) syytteinä ymmärrän, mutta tuossa jo selvästi kerrottiin, kuka suoritti nuo teloitukset. Eikä se ollut Shell.

______

*) nekin vasta sen jälkeen, jos osoitetaan, että syyllinen on Shell. Aiempi vaihe tästä följetongista oli, että ympäristövahingot aivan selkeästi olivat johtuneet siitä, että paikalliset olivat poranneet reikiä öljyputkiin, öljyä varastaakseen. Mutta sitten keksittiin syyte, että Shellin olisi tämä pitänyt estää. Joten se oli kuitenkin syytetty. Mitä ilmeisimmin siksi, että se oli ainoa taho, joka asiasta jotain korvauksia pystyisi maksamaan.
« Last Edit: 28.11.20 - klo:05:54 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #86 on: 28.11.20 - klo:05:40 »
Tutun jäätelön rasistiseksi koettu nimi muutetaan – Suomessa asuva inuiittiaktivisti: "On vuosi 2020, oli jo aikakin"

Enää puuttuu, että hampurilaiset ja ranskalaiset älähtävät siitä, että heidän nimellään myydään... roskaruokaa! Mitä sillä halutaan oikein näistä kansanryhmistä kertoa?

Ja mitä wieniläisistä sillä, että heidän nimellään myydään lihottavia leivonnaisia? Muitakin esimerkkejä löytyy paljon. Taitaa olla aika tehdä tästä kevyemmällä otteella sarja tuonne huumoriosastomme.
« Last Edit: 28.11.20 - klo:06:03 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #87 on: 09.12.20 - klo:05:23 »
Radio tarjoaa meille nyt tietoa, että Yhdysvallat ehkä liittyy uudestaan ilmastosopimukseen, jos Biden voittaa. Ja:

"Yhdysvallat erosi sopimuksesta Trumpin päätöksellä."

Ei muisteta sanoa, että USA liittyi sopimukseen Obaman päätöksellä. Molemmat kamarit eivät koskaan yhdessä vahvistaneet liittymistä. Ehkä saivartelua — mutta sellaista päätöksenteko tuossa maassa on! Suomessa eduskunta, hyväksyi liittymisen, ja vain se voisi päättää erostakin.

Tässä sama amerikkalaisen kertomana:

Send the Paris Climate Treaty to the Senate

Quote
Aside from ending major wars, what was concocted in Paris is probably the most far-reaching, impactful agreement this country was ever asked to sign. It is the very embodiment of what our Founding Fathers had in mind when they wrote the language requiring Senate debate, advice and consent for all treaties.

However, President Obama unilaterally decreed that Paris was not a “treaty,” but merely an agreement, an accord – some lesser document that he could personally sign, committing the US to it, making an end-run around our constitutional and democratic process, and giving Congress and America no opportunity to examine, discuss and agree to or reject this intrusive, destructive treaty. In so doing, Mr. Obama set the stage for coordinated efforts by liberal politicians, activists, bureaucrats, state attorneys general, forum-shopped judges and corporate CEOs to make the Paris language binding on every American.

Jos Trump vielä viime töikseen tekee tuon neuvon mukaan, ja vie asian senaatttiin, voitte uskoa, että asiasta nousee hirveä haloo Atlantin molemmin puolin. Ei demokraattisessa järjestelmässä saa olla liian demokraattinen. Tietysti asiaan liittyy spekulointi sillä, että vielä istuva senaatti todennäköisesti hylkäisi sopimuksen. Eikä demokratia ole hyvä juttu, jos se tuottaa vääriä päätöksiä (?!).
« Last Edit: 10.12.20 - klo:12:36 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #88 on: 10.12.20 - klo:12:18 »
*) nekin vasta sen jälkeen, jos osoitetaan, että syyllinen on Shell. Aiempi vaihe tästä följetongista oli, että ympäristövahingot aivan selkeästi olivat johtuneet siitä, että paikalliset olivat poranneet reikiä öljyputkiin, öljyä varastaakseen. Mutta sitten keksittiin syyte, että Shellin olisi tämä pitänyt estää. Joten se oli kuitenkin syytetty. Mitä ilmeisimmin siksi, että se oli ainoa taho, joka asiasta jotain korvauksia pystyisi maksamaan.

Tämä seuraava on mitä kannatettavin aloite:

Ympäristötuho on määriteltävä rikokseksi, vaatii kansainvälinen kampanja – Myös Suomessa luovutettiin vetoomus pääministeri Sanna Marinille

Mutta jos tuo menee läpi, niin siitä seuraa se, että on osoitettava se, joka on asiasta vastuussa. Mitä edellä edellytin.

"Hovimestari" ei ole aina syyllinen.  8)

Kun ilmastoasiakin on otettu mukaan, niin tarkkana pitää olla, että syy-yhteys on myös kiistaton.
« Last Edit: 10.12.20 - klo:12:35 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 25665
  • View Profile
  • Email
Vs: Erilainen suhtautumistapa
« Reply #89 on: 19.12.20 - klo:05:32 »
Ilta-Sanomien mukaan Putin teki "tunnustuksen":

Putin teki Navalnyi-tunnustuksen – myönsi käskeneensä päästää ”tämän kansalaisen” hoitoon Saksaan

Mutta antaa sitten Putinin sanoa tämän ilmeisen:

Quote
PUTIN kommentoi torstaina Valdai-klubin tilaisuudessa myös epäilyjä, joiden mukaan Navalnyin myrkytyksen takana olisi Venäjän valtio.

– Jos sivullinen, josta te puhutte, siis mitä tulee ainakin vallanpitäjiin, jos joku olisi tosiaan haluttu myrkyttää, niin tuskin häntä olisi lähetetty hoitoon Saksaan. Eikö niin? Putin kyseli.

Ja näinkin Putin on sanonut:

Putin leimasi Navalnyin USA:n tukemaksi ja myrkytyssyytökset informaatiosodaksi

Quote
Putinin mukaan Venäjällä ei kuitenkaan ole ollut syytä myrkyttää Navalnyia, ja presidentti huomautti Navalnyin selvinneen hengissä.

– Jos joku olisi halunnut myrkyttää hänet, he olisivat varmaankin vieneet sen loppuun asti.

Hesari ja monet muut  katsovat edelleen, että asia on selvä kuin pläkki:

Todisteet Venäjän valtiosta Navalnyin murha­yritysten takana saivat loputkin suomalais­mepit pakotteiden kannalle: ”Uudet tiedot ovat tyrmistyttäviä”

Quote
Eero Heinäluoma tunnistaa neuvostoaikojen kaikuja tavassa, jolla Venäjä on yrittänyt kiistää ilmeisiä asioita.

Mutta minä tunnistan näitä kaikuja nyt lännessä, jossa asian käsittelyssä on näytösoikeudenkäynnin makua.

Todisteet koostuvat siitä, että Navalnyitä on kytätty ja yritetty murhata jo vuosien ajan. Mutta en vieläkään ymmärrä, mikä ihmeen pakkomielle murhaa tavoittelevilla on ollut tehdä se juuri tuolla hermomyrkyllä. Ja vuosien ajan juuri ja vain sillä? Miksei vanha kunnon tuliase ole kelvannut? Kyllä Venäjällä tarkka-ampujillakin on pitkät ja kunnioitettavat perinteet.
« Last Edit: 19.12.20 - klo:06:18 by Heikki Jokipii »