Author Topic: Temp  (Read 369868 times)


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #61 on: 17.06.18 - klo:05:27 »
Roskaruoka ja innovaatiot. Tosiasiassa kumpaankaan luomu ei liity mitenkään:

https://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/280648-raakana-kiitos

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/raakasuklaavalmistaja-goodion-kehitysjohtaja-suomessa-syntyy-paljon-ruokainnovaatioita/iuPLBF9G

****
http://www.lily.fi/blogit/eli-mita-ma-saan-nyt-syoda

Roskaruoan himo on ollut kova. Kotipizza ja välillä Mäkkäri. Tuntuu väärältä kun pitäisi syödä, gynekologini ohjein, vaan luomua ja kaikkea täysin puhdasta ja terveellistä. Mutta. Jos olisi vielä Kotipizzapassi niin olisin jo lähellä veloituksettoman pizzani noutamista..

***
https://yle.fi/uutiset/3-9446063

https://amp.theguardian.com/environment/2018/jun/17/high-risk-food-shortages-pesticides-chemical-giant?CMP=share_btn_tw&__twitter_impression=true
« Last Edit: 18.06.18 - klo:04:46 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #62 on: 18.06.18 - klo:12:07 »
Anneli Ritalan ja Teemu Teerin esitelmästä eduskunnassa (tai artikkelista eduskunnan julkaisemassa raportissa):

Kohdennettu geeninsiirto kuuluu selkeästi geenitekniikkalain piiriin eikä ole erimielisyyk-
siä näin aikaansaadun kasvilajikkeen sääntelystä. Geenieditointi sen sijaan aiheuttaa tul-
kinnassa pulmia. Modernia geeniteknologiaa on toki käytetty muutoksen aikaansaamiseksi,
mutta lopputulos muistuttaa luonnollista geenimutaatiota siinä määrin, ettei sitä voida mil-
lään tekniikalla erottaa luonnollisesta. Syntyneet mutaatiot eivät myöskään ole luonnolle
uusia. Voidaan helposti laskea, että esimerkiksi keskikoisella suomalaisella ohra- tai vehnä-
pellolla on jokainen genomin emäs muuttunut toiseksi jossain pellon jyvistä, joita on yh-
dellä pellolla n. miljardi.

***
https://www.novo-argumente.com/artikel/satan_kommt_nach_leverkusen

https://www.novo-argumente.com/artikel/wie_das_waldsterben_gesellschaft_und_politik_veraenderte


****
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/2018/elintarviketurvallisuus-suomessa-hyvalla-tasolla/
« Last Edit: 18.06.18 - klo:14:39 by Heikki Jokipii »



Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 23.06.18 - klo:17:28 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #66 on: 24.06.18 - klo:07:47 »
Across all years, the results of the three farming systems were remarkably similar; the only difference was that ORG-BIO had significantly lower yields for potato than both conventional farming systems (Fig. 1A). Our results show that the mean yield difference (13%when averaged over 13 years) in our long-term experiment is lower than the mean difference (21%) between organic and conventional farming in published studies (De Ponti et al., 2012; Seufert et al., 2012)
« Last Edit: 24.06.18 - klo:07:53 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #68 on: 26.06.18 - klo:01:29 »
Thank you for this illuminating presentation. But it needs necessarily some additional information.

What is the value and share of organic imports from countries outside of EU?

According to European Parlament, between the years 2012 and 2016 organic sales in EU grew 47,7% but the organic agricultural area only 18,7%. Logically the share of imports have to be remarkable, already based on that fact.

And what is the amount of organic food produced in EU? Yes, we know the area that is dedicated to organic agriculture. But as far as I know only Northern countries, eg. Finland and Sweden, have systematically collected data, of what and how much has been produced on it. Yields, I mean.
« Last Edit: 26.06.18 - klo:05:26 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #69 on: 27.06.18 - klo:04:47 »

Uuden luomulainsäädännön merkitys
luomukasvistuotantoon? Tero Tolonen, MMM
• Suomen kannalta iso ongelma on kasvihuonetuotannon uusi
vaatimus juurien maayhteydestä
• Valtaosa Eurooppaa ei tunne eikä näin hyväksy Pohjoismaisten
menetelmää viljellä luomukahvihuonekasveja rajatuissa
kasvualustoissa.
• Suomi, Ruotsi ja Tanska saivat poikkeusluvalla jatkoajan jatkaa
rajatuissa kasvualustoissa viljelyä vuoteen 2031. Poikkeus koskee
kuitenkin vain jo kesäkuussa 2017 kyseisellä tavalla viljelleitä
yrityksiä, eikä alaa saa laajentaa
• Asiaa tarkastellaan uudestaan 2026
• EU:lla kauppasopimus USA:n ja Kanadan kanssa, jossa luomutuotanto
rajatuissa kasvualustoissa on mahdollista
• Epätasapaino kilpailuun?
• Tulkinnan mahdollisuuksia vähän, ja riippuu myös siitä minkälaisia
toimenpideasetuksia annetaan
• Asetuksessa poikkeus ruukuissa kasvatettujen koristekasvien ja yrttien (herbs)
kohdalla, mahdollisuuksia laveaan tulkintaa mikä on yrtti, sillä yrtit eivät ole
botaaninen eikä EU-lainsäädännöllinen kasviryhmä.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #70 on: 27.06.18 - klo:05:27 »



• Poikkeuksellisen huono satovuosi on huonontanut jo ennestään
heikkoa saatavuutta
• Luomutuottajista on pulaa
• Uusien tuotteiden viljelyn aloittaminen kallista ja riskialtista
• Huono satovuosi tulee vaikuttamaan myös ensi kauteen, monella
tilalla on jäänyt syystyöt tekemättä.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #71 on: 28.06.18 - klo:05:12 »
Eikö teistäkin näissä opinto- ja tutustumismatkojen kohteissa ole kumman paljon luomutiloja:

https://www.proagria.fi/tapahtumat

Tämä luopuminen lienee aika helppoa:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.262298

Otsikko ja teksti riitelevät

http://www.kaleva.fi/uutiset/kulttuuri/battre-folk-festarin-perustaja-aki-roukala-haluaa-toteuttaa-absurdeimmatkin-ideat-meilla-on-vain-mielikuvitus/797550/

Roukala on erityisen ylpeä festarin luomu- ja lähiruokaa sisältävästä ravintolatarjonnasta.

Ei juuri edellytä mielikuvitusta, jos valtiovaltakin puffaa asiaa. Absurdia sen kyllä voi sanoa olevan.

Siinä uutta on oululaisen Flying Reindeerin riistakoju.

Lähiruokaa, luomua:

https://www.koillissanomat.fi/mielipidelukijalta/poronhoito-suomessa-6.235.179724.32a66c7bb7

https://yle.fi/uutiset/3-5472420
« Last Edit: 28.06.18 - klo:05:54 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #72 on: 30.06.18 - klo:07:53 »
http://www.landlantbruk.se/debatt/gron-ideologi-kan-inte-grundas-i-parallell-vetenskap/

https://livonsaarenleipomo.fi/leipaa-luomulla-vai-ilman/

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.263605

http://tuottavamaa.net/forum/index.php?topic=673.msg11704#msg11704

http://www.atl.nu/lantbruk/rekordsiffror-for-ekologisk-spannmal/

Vastaukseksi tähän:

http://tuottavamaa.net/forum/index.php?topic=696.msg11932#msg11932

https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/5dafbd28-3ab2-4356-8095-fd649634c951


Hyvää settiä:

https://geneticliteracyproject.org/2018/06/27/how-green-party-led-anti-biotechnology-movement-captured-german-policy-endangers-germanys-future-innovation-gene-editing/

There are only very drastic (and almost impossible) ways to regulate CRISPR, according to the current GMO legislation: a constant monitoring of plant science labs to ascertain that the method is not being used on crop plants or prohibiting the entire technology in Germany. But this would still not solve the faux problem because GMO seeds could be imported and would not be detectable.

http://www.fr.de/politik/meinung/gastbeitraege/gastbeitrag-kein-gruenes-licht-fuer-die-neue-gentechnik-a-1533923?GEPC=s3

Malliesimerkki

http://www.ipsnews.net/2018/06/community-work-greenhouses-give-boost-women-families-perus-andes-highlands/

Biodynaamista:

https://www.baana.fi/kesan-suosituimmat-alkoholijuomat/

Vehnä:

https://geneticliteracyproject.org/2018/07/02/how-did-gmo-wheat-end-up-in-a-ditch-in-canada-we-may-never-know/

Biodynaaminen pois:

http://www.maailma.net/kampanjat/pienten-jarjestojen-asema-turvattava-kattojarjestojen-fuusiossa

http://tuottavamaa.net/forum/index.php?topic=177.msg11927#msg11927

« Last Edit: 02.07.18 - klo:17:48 by Heikki Jokipii »


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25017
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #74 on: 03.07.18 - klo:07:56 »
Impossible Foods käyttää jo nyt tuotteissaan mikrobien avulla tuotettua proteiinia, jolla
kasvipohjainen pihvi on saatu muistuttamaan erittäin läheisesti naudanlihaa. Valmiita tuot-
teita myydään yli tuhannessa ravintolassa Yhdysvalloissa.