Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
20.06.18 - klo:12:06 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Luomubroileri ja sen hinta  (Luettu 14711 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9718



Profiili Sähköposti
« Vastaus #75 : 01.06.18 - klo:08:11 »

Osuuspankki tukee asiakkaansa pyrkimyksiä myös tällaisella artikkelilla omalla sivustollaan:

Luomu kiinnostaa kuluttajia – Suomessa on ainutlaatuiset olosuhteet luomukananpojan tuotannolle

Myynnin volyymista kerrotaan turhan monimutkaisella ja -tulkintaisella tavalla:

Lainaus
– Suomessa broilerin kokonaismarkkina on nykyään vuositasolla noin 120 miljoonaa kiloa, ja me olemme siitä muutamia promilleja.

Yksi promille on 120 000 kiloa. Jos muutama on 3, siitä tulee 360 000 kiloa. Mikä se siis on? Olisi määrän voinut suoraankin kertoa.

Mutta jokatapauksessa tuntuu falskilta perustella luomun tai broilerien yleisen kysynnän prosenttien kasvulla hyviä näkymiä, jos 5 vuoden todellinen tulos on promilleluokkaa.

Tämä myönnetään:

Lainaus
Nykyisen asiakaskunnan ikäjakauma on varsin laaja. Yhteistä heille on Jokisen mukaan tiedostavuus ja kiinnostus ruuan alkuperään. Premium-tuotteet maksavat kaupan hyllyllä 3–4 kertaa enemmän kuin vastaava tavanomainen tuote.

Mutta ei tuoda esille, että tuo potentiaalinen asiakaskunta on varsin pieni.

Tämä otskkoonkin tullut ajatus on varsin outo ja hakemalla haettu:

Lainaus
Vuodet elintarviketuotannon parissa ovat Jokisen mukaan kirkastaneet sen, että Suomessa on täysin ainutlaatuiset tuotanto-olosuhteet: puhdas maaperä, puhtaat järvet ja puhdas ilma.

– Ne mahdollistavat tuotteen, jota on aika vaikea tuottaa muualla.

Nuo ovat ihan kivoja tosiasioita kertoa Suomesta, mutta olen täysin varma, ettei suomalaisista broilereista löydy löydy mitään mitattavaa tai havaittavaakaan ominaisuutta, jonka voisi sanoa noista johtuvan. Jonkalaista ominaisuutta ei saataisi yhtä helposti aikaan muualla.

Varsinkin EU:n luomusääntöjä on ihan yhtä helppoa tai vaikeata noudattaa joka maassa.
« Viimeksi muokattu: 02.06.18 - klo:19:02 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9718



Profiili Sähköposti
« Vastaus #76 : 02.06.18 - klo:08:38 »

Otetaan esimerksi vaikka firman "free from" -periaatteet.

Yhdessäkään niissä ei suomalaisen luonnon puhtaudesta ole mitään hyötyä tai lisäarvoa. Minkään maan luonnosta (maaperästä, järvistä tai ilmasta) eivät hyökkää antibiootit tai gmo-ainesosat kanojen kimppuun. Tai lisä- ja säilöntäaineet.
« Viimeksi muokattu: 03.06.18 - klo:07:15 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9718



Profiili Sähköposti
« Vastaus #77 : 03.06.18 - klo:05:06 »

Viennista kerrotaan, nyt v. 2018:

Lainaus
Vuonna 2016 aloitimme ensimmäiset vientitoimemme. Silloin emme vielä osanneet arvata, että Aasian kuluttajat ihastuisivat suomalaiseen luomukananpoikaan niin vahvasti. HongKongiin toimitimme ensimmäiset merkittävän volyymin erät 2017 ja nyt meillä on jo useita jakelijoita. Kiinnostus puhdasta suomalaista ruokaa kohtaan on suuri.

Mutta v. 2015 kerrottiin:

Lainaus
Suomalaista luomubroilerinlihaa viedään jo Belgiaan ja Viroon, seuraavaksi vuorossa ovat Tanska ja Ruotsi.

– Myös Hongkong, eteläiset arabimaat ja Aasian maat ovat kiinnostavia markkina-alueita, Jokinen toteaa.

Joku tuossakin mättää, kaikkea ei ole kerrottu? Tai jotakin on joskus kerrottu, joka ei vielä ollut ihan tottakaan?

« Viimeksi muokattu: 03.06.18 - klo:07:09 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9718



Profiili Sähköposti
« Vastaus #78 : 10.06.18 - klo:05:33 »

Tässäkin vakuutetaan tätä:

https://www.salkunrakentaja.fi/2018/06/kohti-puhtaasti-tuotettua-valkoista-lihaa-luomunokka/

Lainaus
Luomulihan tuottaminen on merkittävästi kalliimpaa perinteisiin tehomenetelmiin verrattuna. Korkea kysyntä on kuitenkin johtanut siihen, että Luomunokan breakeven-taso on jo saavutettu. Rahoitusta tarvitaan kasvuun, mutta toiminta on jo kannattavalla tasolla.

Ja tätä:

Lainaus
Periaatteellinen kasvupotentiaali on valtava. Kananlihaa syödään Suomessa vuosittain 127 miljoonaa kiloa ja luomunokan nykyinen tuotanto lasketaan sadoissa tuhansissa kiloissa vuosittain. ”Toki hinta asettaa omat rajoitteensa. Luomutuotteet ovat merkittävästi kalliimpia”, Jokinen muistuttaa.

Siis se jokusen promillen osuus, siihen on päästy (vuosien aikana) - eikä tuossakaan saada kakistettua ulos tarkkaa lukua. Kehdataanpa kuitenkin puhua "korkeasta" kysynnästä!

Luomulisä on ilmiö, joka tuntuu näkyvän sekä hinnoissa että puheissa. (Ja siitä taitaa olla kyse tuolla toisessakin keskustelussamme.)
« Viimeksi muokattu: 10.06.18 - klo:08:16 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9718



Profiili Sähköposti
« Vastaus #79 : 10.06.18 - klo:13:12 »

Tuolla oli kommentointimahdollisuus. Tässä kommenttini, jonka sinne lähetin (ja joka myös tuli siellä julkaistuksi):

Lainaus
"[..] lasketaan sadoissa tuhansissa kiloissa vuosittain."

Miksei sanota täsmällistä määrää? Tuo ilmaisu kattaa kaiken välillä 200 000 - 900 000.

Tuollainen ilmaisu on kuluttajan - ja myös potentiaalisen investoijan - harhaanjohtamista.

Tuolla ylärajallakaan ei muuten vielä mene "rikki" yhden prosentin osuus, se olisi vasta 7 promillea.
« Viimeksi muokattu: 10.06.18 - klo:13:24 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 9718



Profiili Sähköposti
« Vastaus #80 : 12.06.18 - klo:11:39 »

Henri Blomster vastasi minulle siellä:

Lainaus
Vuosituotanto on tällä hetkellä vähän vajaa 300 000 kg.
Syitä haarukkaan on kolme. Ensinnäkin Luomunokka ei ole perinteisesti antanut tarkkoja tuotantolukuja mediaan, mutta nyt antaa (eli tämän kommentin luku) koska markkinoilta haetaan juuri nyt rahoitusta. [..]

Näin siis myös Pro Luomun yhteenveto on täydennettävissä v. 2017 tiedoilla (suurin piirtein): siipikarjan lihan kulutus miljoonaa kiloa 0,3, osuus prosentteina 0,2. Eli siinä aika samoissa se sahaa kuin on edellisetkin vuodet sahannut.

Kun nyt rahoitusta haetaan, on taloudellisetkin näkymät täytynyt tuoda hyvin avoimesti esille. Se mitä meille on tietoja niistä tihkunut, eivät nekään kauhean ruusuisilta näytä. Toiminta on ollut vuosia tappiollista, eikä sen ennusteta edes kovin pian muuttuvan voitolliseksi (vaan vasta v. 2019 jälkeen).

***

Tuolla uutisessa kerrottiin, ettei luomubroileri sisällä glyfosaattijäämiä. Varmaan ei, mutta onko mikään (broilerin)liha sisältänyt glyfosaattijäämiä? Onko tällaisesta tehty havaintoja, joskus jossain? Ja jos on, niin järkeilen määrien olevan äärimmäisen pieniä: jo itsessään pienet jäämämäärät rehussa ovat entisestään laimentuneet eläimen ruoansulatuksessa.

Tällaisen tutkimustiedon löysin nopeasti netistä (lihav. HJ):

Detection of dietary DNA, protein, and glyphosate in meat, milk, and eggs.

Lainaus
Similarly, because mammals do not bioaccumulate glyphosate and it is rapidly excreted, negligible levels of glyphosate in cattle, pig and poultry meat, milk, and eggs have been reported. Despite consumer concern about the presence of trace concentrations of glyphosate that might have been applied to feed crops and/or the presence of rDNA or recombinant proteins in meat, milk, and eggs, the available data do not provide evidence to suggest that products from animals that have consumed approved GE feed crops differ in any distinguishable way from those derived from animals fed conventional feed or that products from animals fed GE feedstuffs pose novel health risks.

Mutta rutiininomaisesti ei Evira varmaan asiaa mittaa?
« Viimeksi muokattu: 13.06.18 - klo:07:31 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!