Tuota "prosessoidun ruoan" käsitettä käytetään yleisesti ikäänkuin itsestään selvästi, ongelmattomasti, ja yleensä juuri niin, että se leimataan epäterveelliseksi.
Esimerkkinä vaikka tämä Ruokatiedon uutinen (amerikkalaisesta)
kouluruoasta, jossa (lihav. HJ):
- Tyhmennetty ruokavalio totuttaa lapset syömään prosessoitua ruokaa tuoreen ja terveellisen sijaan, Rose sanoi Boston Globelle.
Minusta käsite on ongelmallinen juuri sen takia, että ruoka ei juuri koskaan löydä tietään suuhun raakana. Enkä oikein jaksa uskoa sellaiseenkaan kiroukseen, että juuri tehtaasssa sille tehdyt toimenpiteet sen pilaisivat, mutta kotona tai ravintolassa tehdyt eivät. (Ja siltä näyttää, että käsitteellä aina viitataan tehtaaseen ...)
Eli jos jotain syytä asiassa etsitään, sen täytyisi löytyä jostain järkevästä, konkreettisesta syystä, kuten vaikka em. liika suola (jos se nyt oli oikea syy edellä, sitä en tiedä) tai vastaava. "Prosessointi" itsessään ei sellaiseksi kelpaa, se on lopulta muuttunut jo tunteenomaiseksi sanaksi, joidenkin tavaksi sanoa "yäk, hyi".
Oletteko muuten huomanneet, ettei juustojen ja viinien kohdalla
koskaan puhuta prosessoiduista tuotteista?