Harmillisesti tämä on maksumuurin takana (lainaan minkä voin):
Ruuan sisältö ratkaisee, ei jalostus Prosessointi ei sinänsä ole syy välttää ruokia, asiantuntijat sanovat. Tärkeintä on se, mitä ravintoa ruoka sisältää. Eivätkä lisäaineet ole huonon ruuan mittari.
NÄITÄ pulpahtelee nyt tasaista tahtia: tutkimuksia, joiden mukaan pitkälle jalostetut ruuat ovat kytköksissä erilaisiin terveyshaittoihin.
Pitkälle prosessoitujen elintarvikkeiden syöminen ja juominen on yhteydessä sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen, kertoi maaliskuussa Circulation-tiedelehdessä italialaisväestöä analysoinut seurantatutkimus.
Sitten asiaa käsitellään kriittisesti. Haastateltu on mm. Marina Heinosta. Hyvä kirjoitus.
Jos Hesari tulee kotiin, kannattaa lukea. Ellei tule, niin onhan meillä kirjastot... ai niin, eipä olekaan.
***
Prosessointi on pitkin matkaa tiivisti liittynyt keskusteluun punaisesta lihasta, ks. edellä, useista puheenvuoroista ja niiden linkeistä.