Tämän syksyisen tilaisuuden ohjelma on jo julkistettu ja sitä puffataan jo:
Luomuelintarvikepäivä 5.10. avaa kasvubisneksen näkymiäJa teemana, kuten näkyy, tuo "kova" kysynnän kasvu. Ellei koko maailmassa, niin ainakin USA:ssa ja Euroopassa.
Globaali-sanaa kuitenkin halutaan käyttää siitä puhuttaessa.
Suomen osalta on ainakin tulossa esitys: "Näkyykö kuluttajien asenteissa muutoksia – Luomun kuluttajabarometrin 2017 tulokset". Joka on tällä kertaa sikäli mielenkiintoinen, että sitä voi nyt verrata
siihen erillisselvitykseen, jonka MMM teetti, maksamansa myyntikampanjan yhteydessä.
Lisäksi on tulossa esitys:
Luomukasvisten kysyntä kasvaa – miten siihen vastaamme?
Liiketoimintajohtaja Anu Ora, Apetit Ruoka Oy
Ehkä siinä esityksessä tulee sitten vastaus siihenkin uuteen outoon ilmiöön, että luomukasvisten
tuotanto on aika jumissa Suomessa, keskeisten kasvien osalta, ei kasva.
***
Mutta ihan erikseen tämä osio on oleva mielenkiintoinen:
Iltapäivän paneelissa vastuullisuuden asiantuntijat ja ruoka-alan visionäärit pohtivat, voiko luomulla vastata ruoantuotannon moninaisiin haasteisiin – vai onko ruokamme tulevaisuus sittenkin koeputkessa?
Keskustelijat tulevat nimittäin olemaan nämä:
PANEELI: Mikä on luomuruoan tulevaisuus? Miten luomu vastaa ruoantuotannon haasteisiin?
Keskustelemassa tutkija Lauri Reuter/VTT, professori Minna Halme/Aalto-yliopisto, maan viljelijä Juuso Joona, Tyynelän tila
Siinäpä visionäärit ja visiot sitten iskevät yhteen. Hykerryttää kyllä jo, mutta maltetaanpa kuitenkin lokakuuhun, eikä vielä ennakoida tai arvailla tuosta mitään.