Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Pettynyt luomukauppias: suomalaiset kuluttajat ”vätysmäisiä"

Median ruokakorivertailuissa kallein kori on yleensä löytynyt Eat&Joyn luomu- ja lähiruokaliikkeistä, myös kalleimmat luomukorit.

Siitä harmistuneena, ettei hänen kallis ruokansa mennyt hänen toivomallaan tavalla kaupaksi, Aki Arjola sitten purkautuikin aika räväkästi:

”Vätysmäinen kuluttaja ei jaksa ajatella ruoan alkuperää”

Aika epätavallista, Suomessa … jossain itämaiden basaareissa kuulemma saattaa saada solvausryöpyn peräänsä, jos ei ostakaan …

Mutta jos oikein maistelee tuota ”vätysmäinen”-sanaa, mitä se oikein on … vätys ... saamaton nahjus … vailla omaa tahtoa … toisten vietävissä ja johdettavissa … jotain tällaista.

Niin sellaisia eivät ole suomalaiset kuluttajat ja erityisesti ruoan ostajat lainkaan!

Vaikka heitä mainoksin, piilomainoksin, ”kampanjoin”, lehtiartikkelein ja TV-ohjelmin houkutellaan milloin minkäkinlaiseen viimeiseen ”ruokatrendiin” - ja tietysti maksamaan siitä enemmän tai vähemmän (yleensä enemmän) - he eivät olekaan niin vain vietävissä!

Oli tämä uusi (yleensä aina, väitetään, ”kansainvälinen") ”trendi” sitten luomua, lähiruokaa, karppausta tai ”villiruokaa". Mitä se milloinkin on.

Ei, vaan suomalaiset kuluttajat, tai ainakin aivan valtaosa heistä, ovat harkitsevia järkisyöjiä jotka punnitsevat esitettyjä väitteitä, ja osaavat suhtautua niihin kriittisesti, miettivät hinta- ja laatusuhdetta ja tekevät rauhallisia, järkeviä ja itsenäisiä päätöksiä ostotilanteessa.

Me emme näin ollen olekaan ”luomun” tai minkään muunkaan vastaavan ”kehitysmaa”, vaan juuri päinvastoin erittäin kehittynyt maa. Kohonnut elintasokaan, ylimääräisine rahoineen, ei ole kuitenkaan saanut suomalaisia suuremmin hurahtamaan tällaisiin haihatteluihin.

Pitäkäämme siis yhä päämme, ja pysykäämme tällaisina, älkäämme koskaan olko kauppiaiden, mainosmiesten, poliitikkojen ym. johdateltavissa olevia vätyksiä!

Lisäkeskusteluuun:

Heikki Jokipii, 31. 08. 2012.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry