Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
5
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 09:19 »
Annaleena Ylhäinen 🇫🇮🇺🇦
@AYlhainen
·
50min
Australiassa keskusteltiin pitäisikö keksiä helpommin lähestyttävä nimitys termille #regeneratiivinenmaatalous. Suomessa sitä kutsuttiin 90-luvulla "hyviksi viljelymenetelmiksi", nyt käytössä on mm #uudistavaviljely

https://www.graincentral.com/news/renaming-regenerative-agriculture-could-open-doors/#.Yy_z-k0DKHM.twitter

“The practices like minimum till, keeping cover crop, incorporating livestock, it is part of the system, it is part of what they do anyway.”
6
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 08:27 »
Ludger Wess uudelleentwiittasi
Zion Lights
@ziontree
·
23. syysk.
There is a global energy crisis and yet Belgium just shut down 1,000MW of clean power.

It was announced today, “after strong arguments on both sides.”

Utter madness.

This is why we keep up the fight.

https://www.brusselstimes.com/294161/doel-3-shutdown-confirmed-for-friday-despite-politicians-pleas
7
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 08:00 »
"Vuotanut" tieto (MT):

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/93c01813-d300-4584-b102-73fc60c3805d]Keskeiset ministerit kokoontuvat ensi viikolla – asialistalla tiettävästi ruokaturva
Ruokaturva on aiheuttanut huolta maatalouden rajujen kustannusnousujen vuoksi.
8
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 07:51 »
MT:n otsikko:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/3f3801be-054a-4db3-8dd8-e3a44113fbb5]”Haasteita on aina, mutta se motivoi eteenpäin”, luomutuottaja toteaa – vienti pitäisi saada rokkaamaan

Pitäisi.
9
Ongelmat ja kehitysehdotukset / Vs: Temp
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 04:22 »
Hesarissa (näyttää olevan m-muurin takana):

Nationalismin uusi aika

Quote
Ukrainan sotaa ei käydä vain alueista vaan tarinoista, sanoo maailmankuulu historioitsija ja kirjailija Yuval Noah Harari. Hän uskoo, että sota muuttaa käsitystä kansallisuusaatteesta.


Mutta sitten aika tylsästi hän visioi parempien tarinoiden nationalismin yhä jatkuvan. Ei siis sellaisenaan, mutta kuitenkin. Tulevaisuudenkin pelurit ovat Venäjä, Kiina, USA, Ukraina, Israel jne.

Minä muuttaisin tätä ihmiskunnan tarinastoa radikaalimmin. Onko nationalismin hyvin suurelta osin ikäväksi muuttunut tarina enää parennettavissa? Kerrotaan kokonaan uusi!
10
IPS:n outo puolittainen, jopa peitelty  katumusharjoitus. Puhutaan luomuviljelyn keinoista. Mutta sitten kuitenkin ylistetään AGRA:aa. Joka on jo nimessään Vihreän vallankumouksen eli tehoviljelyn puolella:

Afrikan pitäisi huolehtia ruokaturvastaan itse

Quote
Yli viiden vuoden ajan kenialainen Ritta Achevih, 65, korjasi pieneltä pelloltaan yhden säkillisen maissia satokaudessa, joskus vähemmänkin. Siitä ei riittänyt terveellistä ruokaa koko isolle perheelle.

Syypää heikkoihin satoihin oli köyhtynyt maaperä. Hän oli jatkuvasti kyntänyt samaa hehtaarin peltoa luonnoltaan hyvin monimuotoisen Kakamegan metsän reunalla. Maanviljelijät ovat kaataneet metsää raivatakseen lisää viljelymaata, ja tämä on johtanut massiiviseen maan huonontumiseen.

Viime satokausi oli kuitenkin toisenlainen. Achevih korjasi pelloltaan kahdeksan säkkiä maissia. Hän alkoi soveltaa kestävää maanhoitoa, joka parantaa maaperän terveyttä ja tuottavuutta suojelemalla sitä huonontumiselta lannan avulla. Siihen kuuluu myös maissin ja palkokasvien väliviljelyä sekä alkuperältään paikallisten lehtevien vihannesten kasvatusta.
(lihav. HJ)

Mutta sitten siis viitataan hyväksyvästi ja oikein sivuille linkaten AGRA:an. Joilta sivuilta voi löytää mm. tämän:

Soil Fertility & Fertilizer Systems

Quote
Mineral fertilizers have been described as the “fuel” that powers Green Revolutions, according to Nobel Peace Prize Laureate Dr. Norman Borlaug. And to that effect and based on the commitments by African Union, AGRA seeks to up-scale the use of fertilizers to transform agriculture in its 11 focus countries across Africa.
[..]
Despite the fact that organic fertilizers play an important role in raising soil fertility, it is important to note that supply of livestock manure is insufficient to make up the deficit to support soil fertility across Africa. Under normal circumstances, a cow produces approximately 15 kg of nitrogen in manure each year, while a maize crop with a target yield of 3 MT/ha requires approximately 100 kg of N/ha. It is therefore not possible to expect Africa to produce the food it needs by relying solely on organic manure.
(lihav. HJ)

Ja vielä:

Quote
It is on record that after the Africa Fertilizer Summit in 2006, fertilizer usage on the continent has doubled, to an average of 17 kg/ha, and as a result, yields have improved exponentially. However, this remains way below the target of 50 kg/ha agreed upon by the African Heads of State at the Summit.

Vihjataanko tässä ...

Quote
Achevih parantaa perheensä ja koko yhteisön ruokaturvaa. Hän menestyisi vieläkin paremmin, jos pääsisi käsiksi kehittyneempään teknologiaan ja tietoon.

... siitä vaihtoehdosta?

Linkki englanninkieliseen versioon:

Africa Needs More Action, Fewer Words to Secure Food and Nutrition

Se ei tällä kertaa kyllä asiaa selvennä.
Pages: [1] 2 3 ... 10