Tuossa siis kerrotaan, että idean pohjalta kuitenkin yritetään kehittää tavanomainen lajike, joka olisi "yhteiskunnalle hyväksyttävä". Epäselväksi jää, kuka siihen painostaa. Joka tapauksessa käyttöönotto siten viipyy (5-10-20 vuotta?). Joka on siksikin harmillista, että ko. lajike olisi myös nykyisiä tuottavampi, jopa 43%.
Tai sitten tuo variantti ilmestyykin yllättävän
nopeasti! Tehtynä
geenieditoinnin kautta.
Jolloin on pari mahdollisuutta:
a) EU jne. ovat
hyväksyneet tämän jalostustavan tavanomaiseksi (jolloin kaikki tuo raskas ja pitkäaikainen byrokraattiinen käsittely haihtuu taivaan tuuliin)
b) tai
eivät ole hyväksyneet, mutta kun siten tuotettua lajiketta ei tavanomaisesta pysty mitenkään
erottamaan, tämä työryhnä vaan sitten kertoo olleensa kovin
taitava ja/tai onnekas, julkistaessaan tämän lajikkeen "tavanomaisen" version, sanokaamme, vuoden päästä!!! *)
Taidanpa veikata vaihtoehtoa b. Ehkä tässä pidetään vähän enemmänkin kohtuulliselta näyttävää väliä, mutta niin tämä luultavasti tapahtuu. Ainakin Kiina tulee hyväksymään ko. työryhmän kuvauksen tutkimus- ja kokeiluprosessistaan ...
______
*) vai onko tulevaisuuden tarkastuksissa sellainen kriteeri, että lajiketta ei missään tapauksessa hyväksytä tavanomaisesti jalostetuksi, ellei siinä ole jotain
säädettyä prosenttimäärää huonoja geenejä!
Ainakaan ei luomuviljelyssä!