Tuossa Ekowebin raportissa on runsaasti kaikenlaista hajatietoa, mm. tällainen:
Cirka 50 procent av normalskörd är ett troligt tvärsnitt för den ekologiska skörden 2018, detta efter flera år av rekordskördar.
Eli siinä on ennakkotieto virallisia satotilastoja odotellessa: eivät pärjänneet luomupellot kuivuudessa yhtään tavanomaisia paremmin. Sama vahvistuu tiedoissa Ruotsin luomuviennistä: viime vuonna se romahti.
Ei ole kovin merkittävää luomuvienti normaalivuosinakaan: osuus 2,4% elintarvikeviennistä. Siis huomattavasti pienempi kuin osuus peltoalasta. Eipä voi luomua sielläkään pitää minään "vientivalttina"! Normaalivuosina hyvin suuri osa Ruotsinkin luomuviennistä on viljaa.
Raporttiin on kerätty tietoja myös naapurimaista. Tanskaan suhtaudutaan niinkuin luomuväki Suomessakin tekee: hehkutetaan luomun voittokulkua siellä, ja annetaan ymmärtää, että se on meidänkin maallemme esimerkki. Mutta tietoja on myös Baltian maista. Niissä luomun menestys on vähän erilaista: peltoalan osuus kasvaa, mutta kulutus ei niin millään.
Jos Tanska sai raportista jopa kokonaisen oman luvun, ja Suomikin muutaman kappaleen, niin Norja hädintuskin mainitaan! Näin käy vain, kun on kyseessä koko Pohjolaa koskeva taulukko. Sieltä kun ei luomuväen näkökulmasta ole mitään opittavaa. Vaikka meistä olisikin: luomuruoan osuus julkisessa ruokailussa on siellä yksi (1) prosentti (v. 2016).
Ruotsin osalta yksityiskohtaista tietoa on mm. eläintuotannosta, josta olemmekin kaivanneet lisätietoja vertailujamme varten.
Sen sijaan ruotsalaisesta luomuviinien tuotannosta tietoja ei ole lainkaan!
Luomun osuuden koko elintarvikemyynnistä ilmoitetaan olevan 9,6%. Mutta jos nuo Systembolagetin viinit jätetään laskelmasta pois, se on vähän yli prosenttiyksikön pienempi.
Myöskään Ekoweb - kuten meillä ei Pro Luomu - ei päivitä
luomutuonnin lukuja.