Author Topic: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?  (Read 21317 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #60 on: 02.12.20 - klo:05:04 »
Oikein arvasimme. Myös puheenjohtaja vaihtui:

K-ryhmän Harri Hovi Pro Luomun hallituksen puheenjohtajaksi

Hänkin — tottakai — näkee valoisia näkymiä:

Quote
”Luomutuotteiden myynti on kehittynyt viime vuosina kaksinumeroisin luvuin. Yhteistyö koko luomuketjussa on yhä toimivampaa, ja Pro Luomu alan keskeisenä järjestönä on vienyt asiaa merkittävästi eteenpäin. Yhteistyö tulee olemaan ratkaisevassa roolissa myös tulevina vuosina. Uusien tuotealueiden ja tuotekehityksen rooli kasvaa entisestään ja yhteinen työmme luomun tunnettuuden eteen on yhä tärkeämpää”, Harri Hovi linjaa tulevaa toimintaa.

Mehän olemme tulkinneet aika toiseen tapaan nuo kaksinumeroiset luvut.

***

Kiitokset Alarotulle hyvästä vastuksesta olemme sanoneet jo aiemmin.
« Last Edit: 02.12.20 - klo:06:20 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #61 on: 24.04.21 - klo:07:03 »
Pro Luomu pureutuu kevätkokokouksensa yhteydessä pidettävässä miniseminaarissa teemoihin, jotka ovat puhuttaneet täälläkin:

Quote
* Miten koronapandemia vaikuttaa vastuulliseen kulutukseen ja luomun suosimiseen? vastuullisuusjohtaja Timo Jäske, Kesko
* Luomutuotteet asiakasomistajan ostoskorissa, myyntipäällikkö Juha Nieminen, SOK
* Millaiset ovat luomuviljatuotteiden vientinäkymät? toimitusjohtaja Niklas Kumlin, Helsingin Mylly
* Kunnianhimoisia tavoitteita ja vaikuttavia toimia – EU:n uusi toimintaohjelma luomulle, toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu


Paljon kommentoitavaa on tulossa! Kun jokaisesta aiheesta on täällä jo avattu triidi, käsiteltäköön kukin esitys aikanaan asianomaisen triidin alla.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #62 on: 07.05.21 - klo:06:07 »
Otsikko viittaa vähän muuhunkin, mutta vanhalla tuttavallamme David Zarukilla on tässä yritys luokitella niitä syitä, joita viljelijöillä luomun kannattamiseen ja/tai valitsemiseen on:

Viewpoint: Organic farming offers some sustainability benefits, but ‘fear-driven marketing campaigns’ exaggerate advantages and demonize acceptable alternatives

Hän löytää neljä viljelijätyyppiä.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #63 on: 05.07.21 - klo:04:34 »
Tämä juttu lienee MT:ssa pyöreiden vuosien takia:

Ilmari Schepel innostui luomusta jo 1970-luvulla – "Nyt on upeaa viettää eläkepäiviä kainuulaisena korpiviljelijänä"

Onnittelut meidänkin puolestamme.

***

Totta on, että Schepel on läheltä seurannut luomun kehitystä ja todellakin pitkään. Toivottavasti hän on käytettävissä, jos saamme aikaiseksi tieteellisen juhlaseminaarin vuonna 2024.
« Last Edit: 05.07.21 - klo:05:00 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #64 on: 30.08.22 - klo:04:02 »
Mielenkiintoinen on oleva tämäkin esitys Pro Luomun Luomuelintarvikepäivänä (5.9.22):

Quote
Miten luomusta rakentui merkityksellinen vaihtoehto? Sosiologian tutkimus luomutuotannon arvoja koskevaan keskusteluun,
tutkijatohtori Tomi Lehtimäki, Helsingin yliopisto

Sosiologiaa. Mutta olisiko siinä vähän historiaakin? Myöhempään käyttöön?

***

Muutoinkin seuraamme varmasti, mitä tilaisuudessa kerrotaan. Toivoaksemme vanha käytäntö säilyy, että esitykset julkaistaan myös netissä.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #65 on: 12.11.22 - klo:07:11 »
Meidän täytynee onnitella "rakasta vihollistamme" Schepeliä:

Luomukonkarin arvonimi Tero Toloselle ja Ilmari Schepelille

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 22525
    • View Profile
    • Email
Vs: Miksi luomu (kuitenkin) on niinkin suosittua kuin se on?
« Reply #66 on: 25.04.23 - klo:04:20 »
Tästä väitöskirjasta saattaisi löytyä osviittaa otsikkomme salaisuuden ratkaisemiseksi:

Nice Food, Good People : Technologies of subjectivity and class distinction in media texts about the right kind of food
Tiusanen, Kaisa (2023)


Quote
Tämä väitöskirja lähestyy hyvää ruokaa eettisen syömisen ja terveellisen syömisen perspektiiveistä. Eettiseen ja terveelliseen ruokaan kiinnittyy muun muassa luonnollisuuteen, puhtauteen ja elinkelpoisuuteen (fitness) viittaavia kulttuurisia arvostelmia, ja siten joitakin keskeisiä (ruoka)kulttuurisia kysymyksiä voi lähestyä niiden analyysin kautta. Väitöskirjassa perehdyn eettisen syömisen merkityksiin luomua ja lähiruokaa käsitteleviä journalistisia tekstejä tarkastelemalla, ja analysoin ruokaa ja terveellisyyttä digitaalisten mediasisältöjen wellness ruokaan keskittyvien aineistojen avulla.