Asiaa sitten perustellaan tällaisilla heitoilla:
Dessutom är 95 procent av all bomull från Indien – BCI-bomull inkluderad – genmodifierad. Genmodifierad bomull medför ohållbara effekter som till exempel ökad spridning av skadedjur. Inom ekologisk bomullsodling är genmodifierad bomull förbjuden. Från ett klimatperspektiv är BCI-bomull djupt problematisk – koldioxidutsläppen per kilo är dubbelt så stora som för ekologisk bomullsodling.
Tuo sitten täytyy vain uskoa. Mutta pitääkö paikkansa, että muuntogeeninen puuvilla lisäisi vahinkoeläimien määrää? Ja nuo hiilidioksidipäästöt? Miten ne on laskettu tai arvioitu?
Minulla on vahva epäilys, että noin vain täytyy olla, kirjoittajien mielestä. Ja keskeinen syy on tuo, että muuntogeeninen puuvilla on luomussa kielletty.
Mutta näyttäisi siis siltä, että pää alkaa tulla vetävän käteen, luomupuuvillankin perusteluissa. Mutta vielä täytyy yrittää. Vaikka tuulesta temmaten. Nyt on meidän ehkä etsittävä tieteellisiä tutkimuksia, jos tuo propagandasota tulee Suomeenkin. Kuten se epäilemättä tulee.
Tätä yritetään edelleen (lihav. HJ):
Därmed har dessa företag svårt att ta ut högre priser för att täcka kostnaderna för den ekologiskt odlade bomullen. Konsekvenserna av denna snedvridning är många och allvarliga inte minst för klimatet, biodiversitet och hälsa bland bomullsbönder och arbetare.
Mielikuvilla, ei faktoilla. Kun vielä muistamme, että geenimuunneltu puuvilla on bt-varianttia, joka
vähentää torjunta-aineiden käyttöä. Ja on vaarallista täsmällisesti vain puuvillayökkösille.
***
Kaikkiaan tuosta tulee mieleen
kantotuolin kantajat 1700-luvun Lontoossa. Jotka yrittivät silloin saada äskettäin keksityt ja/tai halventuneet sateenvarjot kaupungissa kielletyiksi.