Author Topic: Temp  (Read 370014 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 10.08.18 - klo:06:38 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #106 on: 10.08.18 - klo:06:44 »
Annaleena Ylhäinen uudelleentwiittasi
Simo Larmo
Simo Larmo
@LarmoSimo
·
12t
Mielestäni on jokseenkin naiivia, että jossain pohditaan mikä on tulevaisuuden ”trendiruokaa”, kun pitäisi miettiä onko sitä ruokaa ylipäänsä saatavilla tulevaisuudessa tai mikä on kestävän kehityksen ruokaa
#huoltovarmuus

***

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tutkija-ruoantuotannon-alasajo-suomessa-olisi-vastuutonta--ruoasta-ei-pitaisi-puhua-samoilla-termeilla-kuin-autoista-tai-kannykoista-6.3.404008.b3ddcc3bee



Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #109 on: 15.08.18 - klo:15:33 »
Luomu kannattaa tavanomaista tuotantoa paremmin
Maatalous 15:30
Tulevaisuudessa luomun kannattavuuteen vaikuttaa olennaisesti tukipolitiikka sekä kuluttajakäyttäytyminen

15.8.18 MT maksullinen
« Last Edit: 15.08.18 - klo:15:36 by Heikki Jokipii »




Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #113 on: 18.08.18 - klo:15:32 »
Uutena osa-alueena SATOA goes WILD yhdistää ruoan oheen ruokadokumentit. Ohjelman osana nähdään tänä vuonna 2 korkealaatuista ruokadokumenttia, hyönteissyömistä käsittelevä dokumentti Bugs (2016) sekä biodynaamiseen ruoantuotantoon sukeltava dokumentti Good Things Await (2014)

https://www.satoa.fi/uutiset/



Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #116 on: 21.08.18 - klo:08:53 »
Bhutanista:

Current organic by default farming practices in Bhutan are still underdeveloped and do not apply the systems approach of organic farming as defined in the IFOAM organic farming standards. This is reflected in the strong decline of nitrogen (N) availability to crops in our simulation and bears potential for increased yields in OA. Improvement of soil-fertility practices, e.g., the adoption of N-fixing crops, improved animal husbandry systems with increased provision of animal manure and access to markets with price premium for organic products could help to lower the economic cost of the large-scale conversion.


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Temp
« Reply #118 on: 23.08.18 - klo:05:24 »
Täynnä luomuhapatusta ....

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005799789.html

... ja suorakylvöä ei lainkaan mainita.

https://www.luke.fi/uutiset/kierratyslannoitevalmisteiden-kiemurat-uusi-opas-kierratysravinteiden-tuottajille/

Turun seudulla

http://turunseutusanomat.fi/2018/08/maanviljelijat-toista-vuotta-saailmioiden-armoilla/

Tähänkin s-laisuus sai jalkansa väliin:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/luovan-tyon-kaupunkikeskus-sofia-future-farm-avautuu-helsingin-keskustaan?publisherId=69277476&releaseId=69293378

Sofiaan avautuu kolme ravintolaa: Sofia Bistro, Sofia Wine ja Teesalonki. Ravintolatoimintaa luotsaa ravintolapäällikkö Simon Scheffer sekä keittiöpäällikkö Pauli Novitsky. Sofia Bistron pääpaino on lokaalisti ja biodynaamisesti tuotetuilla kasviksilla, Kaupunkilaisten Oma Pelto -osuuskunnasta.
« Last Edit: 23.08.18 - klo:16:45 by Heikki Jokipii »