Author Topic: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti  (Read 26494 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #30 on: 17.10.14 - klo:07:36 »
Tämäkin blogikirjoitus jätetään tässä nyt kommentoimatta, mutta lisätään näin kokoelmaamme:

Suomen maanviljelijöiden tuet jäädytetään ensi vuodeksi - Seuraavaksiko nälkäpelit alkaa

Quote
Kaikki tämä EU:n takana oleva maatalouspolitiikka ei ole minkään EU:n päättämää, vaan sen takana hengittää jälleen tämä pahamaineinen Monsanto-yhtymä ja sitä kontrolloiva salainen maailmaneliitti.

Tämä Monsanto on elintarviketeollisuuden piirissä mafian keinoin toimiva suuryhtiö, jonka päätarkoitus on myrkyttää valtaväestöä elintarviketeollisuuden kautta mm. geenimuuntelulla, dioksiinilla, aspartaamilla, PCB:llä, lisäämällä naudoille kasvuhormoonia, myrkyttämällä kasveja eri myrkyillä kuten Vietnamin sodassa käytetty Agent Orange.

Eli käytännössä tämä kaikki Monsanton elintarviketeollisuuden pääagenda on täyttä tämän maaplaneetan valtaväestön depopulaatioon tähtäävää eugeniikkaa, jolla 90 % pitäisi saada siivottua pois keinolla millä hyvänsä n. vuoteen 2050 mennessä. 

Ehkä tuonkin "ylittää" - tai pääsee samalle "tasolle" - tämä nettikeskustelun idea:

MIKSI USA aikoinaan hyökkäsi Vietnamiin?? Vielkäkään ei ole kerrottu ainuttakaan järk [evää seltystä?]

Ja vastaus:

Quote
Monsanto halusi rahaa.

Vielä ei ole tietääkseni iskua WTC-torneihin laitettu Monsanton syyksi, mutta eiköhän senkin aika tule.
« Last Edit: 29.01.15 - klo:14:07 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #31 on: 29.01.15 - klo:14:20 »
Sande kirjoittaa blogissaan SANDEN BLOGI (Miksi ehdokkaaksi?):

Quote
Miksi meillä ei saisi olla omaa armeijaa? Koska kun se on menetetty, me emme enää kykene vastustamaan liittovaltiota, joka Euroopan Unionista tulee. Emme enää kykene puolustautumaan ylikansallisia jättiyrityksiä ja niiden "turvayksiköitä" vastaan. Eikä tämä ole mitään foliopipoilua, vaan totta. Monsanto osti palkkasoturifirma Blackwaterin jo jokunen vuosi sitten.

Ei, Sande, valitan, että täytyy sanoa, se on "foliopipoilua".

Samaa foliopipoilua harrastavat, Monsanton suhteen, ja kyllä muutenkin, täällä jo osin mainitutkin sivustot:

Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä
Magneettimedia
Verkkomedia

Näitä, näissä esitettyjä kommentteja ei siis jaksa ruotia yksityiskohtaisesti. Kummasti (ja valitettavasti) niissä esitetyt foliopipoajatukset sitten putkahtavat esiin muissa nettikeskusteluissa. Osin varmaan ko. sivustojen väen itsensä toimesta, mutta joku on saattanut mennä ihan aidosti halpaan, ja uskoa näiden sivustojen "sensaatiomaiset" paljastukset.

Kun vielä nämä "foliopipoväitteet" eivät aina eroa kovinkaan paljon siitä, mitä sitten ihan muuten arvostettavissa medioissa väitetään Monsanton vaikutusvallasta eri asioissa ...

 
« Last Edit: 29.01.15 - klo:15:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #32 on: 23.02.15 - klo:07:22 »
Tämä kirjoitus (23.5.2013) pyrkii olemaan "kiihkoton" ja siinä aika hyvin onnistuu. Merkille pantavaa on, että kirjoittajat ovat Viitteen eli Vihreiden tiedejärjestön jäseniä. *)

EU:lle teknologiaehdotuksia 3/3 - geenimanipulaatio

Mitään edellä maintun kaltaista "foliopipoilua" ei kirjoituksessa ole. Mutta silti voi kysyä, heijastaako tämä näkemys kuitenkin vienosti tätä Monsanton vastaista hysteriaa:

Quote
Tärkein ensimmäinen askel olisikin selkeyttää EU:n laki- ja patenttijärjestelmää niin, että yksi suuryritys ei pysty saamaan määräävää markkinaosuutta. Eräs vertailukohta löytyy Microsoftista, jonka monopoliaseman varjopuolia EU on pyrkinyt ja onnistunutkin suitsimaan. GMO-teknologian laajempaa käyttöä Euroopassa tulee harkita vasta, kun on lainsäädännöllä varmistettu, että Microsoftin kaltaista monopolia ei pääse syntymään geenimuuntelun saralla.

Monsanto siis hallitsee keskustelua, eikä nykyinen tilanne ole ollenkaan hyvä sinänsä neutraalin ja lupaavan teknologian kehittämiseksi ja käyttöönottamiseksi. Toisaalta Monsanton ylivoima on todellisuutta, eikä GMO-teknologiaa voi tarkastella tyhjiössä.   EU:ssa on hyväksytty muutamia GMO-lajikkeita (Monsanton maissia ja Basfin perunaa), mutta jäsenmaat ovat enimmäkseen kieltäneet niiden viljelyn.  Tällä hetkellä päätös lienee oikea, mutta jos poliittiset ongelmat pystyttäisiin ratkomaan, asiaa pitäisi harkita uudelleen.

En nimittäin usko, että Monsanton ylivalta olisi tai olisi ollut mitenkään erityisesti vaikuttamassa EU:n GMO-politiikkaan. Muutoin kuin sitä kautta ehkä, että juuri EU:n vihreät ovat asian hahmottaneet tuolla tavalla. EU:n ja jäsenvaltioiden käytännön politiikka ja myös EU:sta riippumattomat "aktivistien" toimet (mm. koepeltojen sabotointi) ovat päinvastoin aiheuttaneet sen, että kilpailu alalla on vähentynyt, kun koko tutkimus- ja kehitystoiminta on pitkälle siirtynyt pois Euroopasta.

Jos vielä viljeltäväksi hyväksyttyjä GMO-lajeja - ja hyväksyjä on EU, ei Monsanto - on juuri nuo kaksi (nyttemmin yksi), mitään havaintoja firman monopoliaseman väärinkäytöstä alalla ei ole voinut EU:ssa syntyä. (Muuta kuin sillä triviaalilla tavalla, että nyttemmin se ainoa luvallinen GMO-lajike EU:ssa on Monsanton kehittämä.)

Tuokin kirjoitus ottaa vertailukohdaksi Microsoftin aseman tietotekniikassa. Eipä Microsoftin (osittaista) monopoliasemaakaan lopulta ole varsinaisesti voitu poliittisilla päätöksillä horjuttaa (vaikka toki vähän säädellä), kyllä siinä ratkaiseva tekijä on ollut oikea kilpailu, vaihtoehtojen olemassaolo ja kehittäminen.

Eikä muuten Microsoftin monopoliaseman varjopuolia ole pyritty siten suitsimaan, että olisi annettu jäsenmaille lupa päättää, sallivatko ne Microsoftin ohjelmistotuotteet alueellaan (vai olisiko se, sallitaanko tietotekniikka yleensä parempi vertaus tässä) ...  ;D

Lisäksi tämä asia on yleisesti mitä parhain esimerkki "tarkoittamattomien seurausten laista" (jonka mukaan niitä aina tulee). Jos ja kun EU pyrkii erittäin kireään kontrolliin GMO-tuotteiden suhteen, tulee aina vain todennäköisemmäksi, että vain suurilla firmoilla on varaa kalliisiin hyväksymismenettelyihin. Jolloin asiaan osallistuvien firmojen määrä aina pienenee - kunnes jäljellä on yksi ... (jonka nimi siis nykytilanteessa kyllä todennäköisesti alkaa M:llä). Ei, en suosita löysiä menettelyjä, mutta meillä on nyt tämä ajankohtainen esimerkki, eli papaija. Olisiko ko. tuotteen hyväksyminen (uudelleen! Sehän on jo hyväksytty USA:ssa ym. ym.) myytäväksi EU-alueella jätetty hakematta juuri siitä aiheutuvien (lisä)kustannusten vuoksi? Taustalla tuskin on pelkoa, ettei se olisi läpäissyt EU:n (kuulemma tiukempia) turvallisuusvaatimuksia. (Tämä papaija ei ole Monsanton tuote, vaikka sen kehittämiseen onkin käytetty aikanaan Mosantolta lisensoitua tekniikkaa.)


____________

*) merkille pantavaa on tietysti myös, että Vihreiden puoluelinjaan ei tällä kirjoituksella tai siinäkin mainitun Osmo Soininvaaran ym. kirjoituksilla ole ollut vaikutusta. Se on hyvin ennallaan, kuten vaikkapa EU:n GMO-direktiivin käsittelyssä nähtiin. Etsitään edelleen "vesitiivistä mahdollisuutta estää" näiden lajikkeiden viljely.
« Last Edit: 23.02.15 - klo:09:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #33 on: 19.03.15 - klo:08:40 »
Eivät ole tuntemattomia Monsanton kavalat aikeet, kaikkialle ulottuvat lonkerot ja pirullinen valta Perussuomalaisillekaan:

Monsanto, Ukraina ja Nato

Quote
Tällä hetkellä tilanne Ukrainassa on se, että saadakseen lainaa ja pystyäkseen jatkamaan sotaa kapinallisia vastaan, ukrainalaiset poliitikot ovat joutuneet antamaan periksi, niin IMF:lle kuin Yhdysvaltain hallitukselle, salliessaan Monsanton ja muiden vastaavien yritysten ”kehittämään” Ukrainan maataloutta. Kuka omistaa siemenet, omistaa myös maatalouden. Monsanto antaa maanviljelijöille siemenet rahaa vastaan. Mutta, kun maanviljelijä ei pysty maksamaan lainojaan, niin tilat pakkolunastetaan Monsantolle tai muille vastaaville yrityksille. A. Hitlerin unelma Ukrainan ”mustasta mullasta”, joka ruokkii Saksan, ruokkiikin kohta globaalien yrityksien tilejä. Jos juokset sutta pakoon, niin karhu voi tulla vastaan, on vanha suomalainen sanalasku.

Tämä kuvio on siitä mielenkiintoinen, kun meidän jäsenyyttä ”puolustusliitto” Natossa on perusteltu taloudellisilla intresseillä. Mahdollisesti tämä tarkoittaa kuitenkin monikansallisten yritysten intressejä, ei meidän. Muistakaa kun äänestätte tulevissa vaaleissa, niin tarkistakaan onko ehdokkaalla Monsanton merkki takissa. [...]PS. Tulikin tässä mieleen, että yhdistykselle ei ole vielä saatu aikaiseksi sitä T-paitaa. Jos nyt ottaisi yhteyttä Monsantoon, että saisiko siltä tällaiseen paitaan vähän taloudellista tukea, jos ottaisi myös sen merkin ... vitsi, vitsi, vitsi, vitsi!  :D  (Ks. vaikka sääntömme!)
« Last Edit: 19.03.15 - klo:09:12 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #34 on: 09.05.15 - klo:07:50 »
Jos tämä kauppa toteutuu ...

Monsanto teki jättitarjouksen Syngentasta

... se on varmasti omiaan vahvistamaan tätä teoriaa kaikkivoivasta - ja kaikkipahasta - Monsantosta.

Eikä se ole muutenkaan hyvä asia. Oikeastaan olen koko ajan hyväksynyt Monsanto-kritiikissä sen, että se on liian suuri. Ei se ole kyllä missään monopoliasemassa, mutta tällainen kehitys eli tämä kauppa kyllä siihen suuntaan veisi.

Tässä aavistelen, että sekä USA:n että EU:n kilpailuviranomaisilla on tähän asiaan vielä oma sanottavansa.

(Tosin EU:n kilpailuviranomaisille Monsantolla olisi kyllä moraalinen oikeus vastata, että mitä ihmettä tämä asia teille kuuluu!  ;D)
« Last Edit: 09.05.15 - klo:13:46 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #35 on: 12.05.15 - klo:07:22 »
Tässä on pientä analyysia siitä, miksi Monsanto em. tarjouksen teki ...

Why GMO-giant Monsanto made offer for Syngenta’s chemical-focused company

... ja myös tieto siitä, että Syngenta hylkäsi tarjouksen.

Olennaisen syyn katsotaan siinä olleen sen, että bioteknisten siementen kauppa ei välttämättä enää ole, ainakaan jatkossa, sellainen rahasampo kuin 10 vuotta sitten. Ja näin Monsanton kannattaisi laajentaa toimintaa  maatalouskemikaalien suuntaan (joka on Syngentan vahva alue).

Syngentalla oli siis oikeus Monsanton tarjous hylätä. Mutta varmaan jatkossakin uskotaan siihen, ettei kehitysmaan viljelijällä tällaista kieltäytymisoikeutta ole, kun hänelle kaupataan yhtä Monsanton siemenpussia ...
« Last Edit: 12.05.15 - klo:07:39 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #36 on: 01.07.15 - klo:06:24 »
Tässä artikkelissaan ...

Anti-GMOers claim Monsanto controls the world food supply. What are the facts?

(so. GMO-vastustajat väittävät, että Monsanto hallitsee maailman ruokatarjontaa. Mitkä ovat tosiasiat?)

... Steve Savage toteaa, ja melkeinpä osoittaa, että tosiasiassa GMO-vastaiset aktivistit itse kontrolloivat maailman ruokatarjontaa. Erilaisilla tavoilla, jotka eivät ole demokraattisia eivätkä avoimiakaan.

Apunaan heillä on sitten liike-elämän "hyödyllisiä idiootteja". Esimerkkinä tästä McDonalds, joka painostettiin hylkäämään GMO-perunat, ja näin saatiin niiden (lupaava) kehitys pysäytettyä koko USA:ssa (ja sitä kautta käytännössä koko maailmassa). Ks. artikkelin luku "Manipulation through brand protectionism".

(Tällaisia hyödyllisiä idiootteja on Suomessakin. Ks. äskettäinen pienimuotoisempi esimerkkimme tästä, vaikkei siinä GMO-tuotteesta ollutkaan kyse.)

« Last Edit: 01.07.15 - klo:07:51 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #37 on: 29.07.15 - klo:16:47 »
Faktaa, joku oli laskenut:

Monsanto and ag giants ‘own’ global seed business? No. 7200 seed companies in Europe alone.

7200 siemeniä myyvää firmaa, yksin Euroopassa. Tämä sitten, kun seuraava kertoo, miten Monsanto on ottamassa koko maailman siemenkaupan haltuunsa.
« Last Edit: 29.07.15 - klo:16:53 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #38 on: 01.08.15 - klo:06:01 »
Tämä vielä puuttui! Ei puutu enää:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/13724510/monsanton-salaisuus

(Ennenkaikkea keskustelun aloittajan puheenvuoroon viitaten, sittenhän tuo keskustelu alkaa vähän rönsyiillä. On siinä ehkä pari vastalauseeksikin tulkittavissa olevaa puheenvuoroa?)
« Last Edit: 01.08.15 - klo:14:43 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #39 on: 22.09.15 - klo:07:24 »
Jari-Pekka Vuorela otsikoi reippaasti ...

Puhtaan ruoan puolesta luomuskeidaa vastaan

.. mutta puheenvuoroon viittaaminen sopii jatkoksi tähän.

Quote
Monopolikapitalismi on monopolikapitalismia. Sitä pitää vastustaa. Tavattomasti kuitenkin ärsyttää Ylen tämänpäiväinen otsikko: "Kymmenissä maissa protestoitiin Monsanton tuholaismyrkkyjä ja geenimuuntelua vastaan – 'Häipykää täältä'".

Koska näemme otsikon: "Kymmenissä maissa protestoitiin Kalashnikovin aseita ja teräksen karkaisumenetelmiä vastaan – 'Häipykää täältä'". Logiikka olisi sama.

[...]

Jos jollakulla on bakteeritulehdus, keskimääräinen luonnon ystävä ei sano hänelle: "Älä ota lääkefirman antibiootteja, syö hometta seinästä."

Lue koko kirjoitus.

PS. Terveisiä vaan, Jari-Pekka! Hyvin sinut muistan, vaikka vuodesta 1977 (ja MAES:ista) jo on tovi vierähtänyt. Heikki
« Last Edit: 22.09.15 - klo:08:00 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #40 on: 24.12.15 - klo:10:03 »
Tiettyä menestystä on Monsanton demonisoijilla ollut, tämän tutkimuksen mukaan ...
.
Consumer comfort with GMOs linked to which companies thought to make them

... jossa amerikkalaiset kuluttajat olivat kertoneet, missä määrin he luottivat GMO-tuotteeisiin niiden alkuperän mukaan. Monsantolta peräisin oleviin tuotteisiin luotettiin vähiten.

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #41 on: 18.03.16 - klo:10:21 »
Ovatko Monsanton "menetetty" maine ja sitä vastaan käyty jatkuva kampanjointi vaikuttaneet tähän Intian ratkaisuun:

Monsanto ‘welcome to leave India,’ government says it will develop own GMO seeds

Eli Intian hallitus toivottaa Monsanton tervemenneeksi, ja lupaa Intian itse kehittävän tarvitsemansa GMO-siemenet, erityisesti puuvillassa.

Tässä vaiheessa kyse on vielä uhkauksesta: näin tehdään, ellei Monsanto laske siementensä hintoja.

Tuossa ollaan sitten tämän problematiikan keskiössä:

- epäilemättä Monsantolla on GMO-puuvillan siemenissä siellä lähes monopoliasema
- mutta onko Intian hallituksella silti oikeutta tai varaa noin vain jyrätä jalostajan oikeuksia, loukata kansainvälisiä patenttisäädoksiä ja -sopimuksia?
- (ja sitten tietysti, jos Intia kuitenkin asiassa vähän perääntyy, salaliittoteoreetikot saavat varmasti vettä myllyynsä)
- (toisaalta, jyrkimpien salaliittoteorioiden mukaan tuollaista, mitä uutisessa kerrottiin, ei olisi pitänyt koskaan edes tapahtua. Vrt. siihen, millainen sen vaikutusvallan on kerrottu joka puolella maailmaa olevan.)
« Last Edit: 18.03.16 - klo:10:54 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #42 on: 23.03.16 - klo:07:55 »
Hupaisasti kysymys Monsantosta on tullut mukaan jopa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Donald Trump on yllättävästi esiintynyt Monsanton suhteen kriittisenä, vaikka vain näin, yhdellä twiitillä:

Donald Trump says "Too much Monsanto in the Corn Creates Issues in the Brain" about Iowa Voters

Quote
The GMO labeling movement is happy to have Donald Trump's support, it's refreshing to hear a Republican presidential candidate stand up to Monsanto and the industrial farm lobby, even if it is only for a few minutes on Twitter.

Bernie Sanders on reippaasti firmaa vastaan ja luomun puolesta:

Bernie Sanders promises to protect organic farming and denounces Monsanto

Tuon mukaan Monsanton ainoa toivo on Hillary Clinton:

Quote
Clinton has long time connections to the Monsanto corporation and other big business interests that have been criticized by health and consumer advocates for their apparent efforts to monopolize the food supply. Biotechnology industry leaders have suppressed evidence of health and environmental hazards caused by GMOs and other biotech and chemical alterations of the food supply. Clinton recently spoke at a biotech industry event about refining the public relations tactics and propaganda language used to promote GMOs to the public. Additionally, Monsanto's CEO Hugh Grant was recently a featured speaker at the Clinton Global Initiative 2015 Annual Meeting.

Eli hän tukee tuota firmaa, jolla on ollut valta ja voima ajaa pimentoon todistusaineisto geenitekniikaan terveydellistä ja ympäristöllisistä haitoista. Ja joka selvästi haluaa monopolisoida koko ruoan tuotannon USA:ssa. Jos siis Examineria uskomme.
« Last Edit: 23.03.16 - klo:09:56 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #43 on: 13.05.16 - klo:06:29 »
GMO-vapaa Suomi koettaa ilmeisesti kiillottaa  :-\ imagoaan ja kylvää monsantofobiansa viereen bayerfobian siemenet:

Bayerilla enemmän GMO-patentteja kuin Monsantolla

Luonnollisesti kirjoituksen lähteenä on vain yksi nettisivusto, joka kuuluu erilaisia outoja salaliittoja vilistävälle yhden aatteen järjestölle (Coalition against BAYR-dangers), joka on ottanut yhden firman salaliittojensa kestojuoneksi.

Jos näin käy ...

Bayer harkitsee jättimäistä ostotarjousta kilpailijastaan

Quote
Jos Bayer ostaa Monsanton, uudesta yhtiöstä tulee maailman suurin siemen- ja maatalouskemikaaliyhtiö.

... niin siinäpä oiva fobian kohde!

En kyllä välttämättä tervehdi ilolla tällaista kehitystä, vaikka en näitä fobioita nielekään. Jotenkin jopa ihmettelen, että sekä EU:n että USA:n kilpailulait näyttävät olevan hyvin hampaattomia tällaista monopolisoitumis- tai ainakin oligopolisoitumiskehitystä vastaan.

***

Sinänsä tuosta uutisesta tulee esille kummalllinen seikka, miten halvaksi kuitenkin arvioidaan tämän (oletettavasti, ks. edellä) koko maailmaa pikkusormensa ympärillä pyörittävän yhtion, eli Monsanton arvo.  :)

Quote
Monsanton markkina-arvo on noin 40 miljardia dollaria eli noin 35,1 miljardia euroa, kun Bayer on 84 miljardin euron yhtiö.

Kun Forbes-lehden mukaan Bill Gatesin omaisuus on 76,3 miljardia dollaria, hän pystyisi ostamaan tuon yhtiön yksin, ja jäisi vielä taskunpohjalle rahaakin. Bayer näiyttäisi olevan jo Gatesillekin liikaa.
« Last Edit: 13.05.16 - klo:06:49 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 14492
  • View Profile
  • Email
Vs: Monsantofobia - kaikkien salaliittoteorioiden äiti
« Reply #44 on: 24.05.16 - klo:04:28 »
Näin tuo kaupanteko etenee:

Bayer tarjoaa 55 miljardia euroa Monsantosta – jättiyhtiö olisi maailman suurin maatalouden toimittaja

Paperilehden ingressi tänään kertoo, että noin paljon Bayer on valmis maksamaan "huonomaineisesta" yhtiöstä.

Mikähän on tämän huonon maineen syy?

Quote
Monsanto on ollut pitkään julkisen arvostelun kohde erityisesti muuntogeenisten tuotteiden takia.

Markkinatutkimusyhtiö Nielsen teki vuonna 2014 kyselyn, jonka perusteella Monsanto on yksi maailman huonomaineisimpia yrityksiä.

Johan on rikos: myy muuntogeenisiä tuotteita! Siinäpä peruste huonoon maineeseen! Kun se ei analysoi asiaa tuon syvällisemmin, HS itse liittyy näin kirjoittamalla monsantofoobikkojen joukkoon. (Ja/tai GMO-foobikkojen.)

***

Tämä on jo tieto, ja melkeinpä peruste vastustaa tuota fuusiota ...

Quote
JOS fuusio toteutuu, se synnyttää maailman suurimman maatalousteollisuuden toimittajan. Monsanto on jo nyt maailman suurin siementen, tuholaismyrkkyjen ja lannoitteiden valmistaja.

... mutta tuohon kaipaisi vielä rinnalle oikeita lukuja siitä, mitkä ovat markkinaosuudet nyt ja kaavaillussa tulevaisuudessa, noissa tarvikkeissa. Ainahän joku on suurin, mutta voi olla sitä myös niin, ettei mitenkään uhkaa monopoliasemalla. Nyt tällainen uhka on olemassa. Vai onko? Jo Monsanton asemaa ja osuutta maailmankaupasta on perinteisesti suuresti liioiteltu (ks. esim. edellä 29.07.15).

Ja onko Monsanto edes suurin lannoitteiden valmistaja? Minusta ei. Onko sillä edes yhtään lannoitetuotantoa? Tai ainakaan mitään merkittävää? Ainakaan englanninkielinen Wikipedia-artikkeli yhtiöstä ei siitä asiasta lainkaan kerro.
« Last Edit: 24.05.16 - klo:06:03 by Heikki Jokipii »