Ihan pelkkää matematiikkaa:
Jos pääkaupunkiseudulla luomun osuus kulutuksesta on 2,6% ja koko maassa 1,5%
niin (PKS = n. 1 milj. = n. 1/5 asukkaista) kolmannes luomuruoasta syödään PKS:lla.
Ja muualla maassa luomun osuus on siis
vain 1,2%.
Vastaavia lukuja ei ole saatavissa Turun ja Tampereen (seutujen) osalta, mutta jos olisi, niin "valistunut arvaukseni" on, että siellä myös luomuruoan osuus on korkea. Jolloin ehkä
puolet luomuruoasta ostetaan näissä kolmessa suurimmassa kaupunkikeskittymässämme. Ja muualla maassa luomun osuus olisi noin tai alle yhden prosentin.
(Ja tätä analyysiä voisi vielä jatkaa: Lahti, Oulu, Kuopio, Jyväskylä ...?)
Eli suurin piirtein, suhteessa, sen vanhan (varmaan kieltolain kumoamisen aikaisen) vitsin mukaan, jossa pitoihin piti ostaa kaupan (Alkon) viinaa kansakoulunopettajalle ja pastorille, muille kelpasi hyvä pontikka ..