Author Topic: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee  (Read 20012 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 12774
  • View Profile
  • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #135 on: 03.12.19 - klo:09:41 »
Tulee vaikea olo kun sympaattiseen hyväntekeväisyyteen kytketään humpuukia:

Makuelämyksiä kirjastossa

Quote
Kahvila on Sylvia-kodin steinerpedagogisen kaupunkikyläyhteisön ideoima ja pyörittämä kahvila. Sen upeana ajatuksena on liikevoittoa tavoittelematon toiminta: asiakkaalle se tarjoaa ainutlaatuisia, korkeatasoisia luomutuotannossa ja biologisessa viljelyssä tuotettuja tuotteita, itsevalmistettuja leivonnaisia ja ruokaa. Kahvilan toiminta taas työllistää kaikkiaan kymmenkunta työkykyistä aktiivista nuorta.
[...]
Kahvinjuomisen määrällisenä mestarina utelen vielä kahvin ennen kokematonta makua. Se on Ruotsissa paahdettua ja pakattua Fyra Årstider – Dominikaanisen Tasavallan Rio Limpion kylässä biodynaamisesti arabica-kahvipavuista perheviljelmällä tuotettua luomukahvia. Löydän kahvilan hyllystä paketinkin - mellanrost - lukee sen kyljessä, suomalaismaulle se tuntuu vähintään tummalta. Samaa kahvia on vielä tummempanakin saatavana. Saamme vielä tietää, että pieni osa kahvin tuotosta menee Dominikaanisen Tasavallan katulapsityön tukemiseen.

Sylvia-koti tekee käsittääkseni arvokasta työtä kehitysvammaisten parissa, joille tarjoaa siis työtäkin. Katulapsien auttaminen ei ole huono asia sekään. Kaikkeen kuitenkin liittyy tuossa steinerilainen salatiede. Lihavoin tuossa kohdat,  missä sen näen.

Tuon ylemmän kappaleen toista lihavointia perustelen sillä, että Sylvia-koti on Biodynaamisen yhdistyksen listassa Demeter-tilana. Eli kahvilassa tarjotaan todellakin biodynaamisia tuotteita. (Joka epäilemättä on Suomessa ainutlaatuista.)
« Last Edit: 08.12.19 - klo:05:43 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 12774
  • View Profile
  • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #136 on: 07.12.19 - klo:11:18 »
Tuolta, edeltä (05.11.19) Demeter Internationalin tilastoista löytyy tieto, että Suomessa on yhteensä 384 hehtaaria Demeter-hyväksyttyä viljelyalaa.

Tilasto näyttää perustuvan siihen väärään tietoon, että Suomessa on yhteensä 17 biodynaamista tilaa. Kun niitä todellisuudessa on enää 12. Joten oikea hehtaariluku on luultavasti tuota pienempi.

Mutta joka tapauksessa tuo hehtaarimäärä on niin mitätön koko Suomen viljelyalaan, ja myös luomuviljelyalaan nähden, että voimme todella puhua sinnittelyvaiheesta. Suomessa on yksittäisiä maatiloja, joiden viljelyala on tuota suurempi. Suomen suurin tila on luomutila ja 1400 hehtaaria.

Koko maailman luvuista nousee tietysti sama johtopäätös, mutta halusin nyt erikseen tuoda esiin tuon Suomen hehtaarimäärän.
« Last Edit: 08.12.19 - klo:05:51 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 12774
  • View Profile
  • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #137 on: Today at 05:12 »
Tällaista on luvassa (Biodynaaminen yhdistys):

Mehiläispäivä Luomu- ja biodynaaminen meh.hoito

Quote
MEHILÄISPÄIVÄ Lauantaina 25. tammikuuta 2020 aamusta klo 10 iltapäivälle Vantaan steinerkoulussa Korsossa lähellä Lahden moottoritietä, Satakielentie 5, 0140 Vantaa. Mehiläispäivän ideana "Kuinka edistää näiden ahkerasti työskentelevien pienten olentojen arvostuksen lisäämistä" ja hyvinvointia, kertoa toisillemme hoitokokemuksia ja kuulla erilaisia lyhyitä alustuksia eri teemoista. Seba Schulz kertoo 'Berliinin mehiläiskonfrenssin kuulumisia viime kesältä ja näyttää kuvia, jonka jälkeen keskustelua ja kokemusten vaihtoa. Tervetuloa, laita kalenteriin.


Minkälaista on biodynaaminen mehiläishoito? Siitä ei itse asiassa Steinerkaan kirjassaan (luennoissaan) kertonut (ks. edellä 02.03.18 ff). Yritetäänpä ottaa selvää. Viime vuonna tapahtui näin:

APURAHASAAJIEN ESITTELY
20.08.2018 - Apurahat
Rolf Nylund, mehiläistarhuri ja biodynaaminen viljelijä


Ote siitä:

Quote
Biodynaaminen viljely perustuu luonnonmukaiseen viljelyyn, ja uskomukseen että esoteeriset ja kosmiset voimat vaikuttavat viljelmiin. Biodynaamiset viljelijät mieltävät, että itse pölyttämisessä on kyse paljon suuremmasta asiasta ihmiselle ja mehiläiselle. Kasvissa ylösnouseva nektari kehittää kukan ympärille väriä loistavan auran. Tämä houkuttelee luokseen sylfejä, valoa juovia valo-olentoja. Nämä valo-olennot kutsuvat mehiläiset luokseen. Vain mehiläinen on riittävän henkinen suorittamaan kosmisen hedelmöityksen kukinnan, sylfien ja mehiläisen välillä.


Täytyykö meidän sittenkin myöntää, että biodynaaminen viljely ja sen tutkimus on kehittynyt Steinerin vuoden 1923 luennoista eteenpäin?