Juttu katsotaan selvitetyksi:
McDonald’sin hampurilaisliha ei ollut Yhdysvaltain ruokamyrkytysepidemian syyKolibakteerin aiheuttamat ruokamyrkytykset Yhdysvalloissa eivät ole lähtöisin McDonald’sin Quarter Pounder -hampurilaislihasta, ilmoittaa yhtiö.
Yhdysvaltojen ruokaturvallisuusvirasto (FDA) epäilee, että kolibakteeria on ollut kyseisissä hampurilaisissa käytetyssä kypsentämättömässä sipulissa, jota ketju on saanut yksittäiseltä tuottajalta Coloradossa. Kaikkiaan 900 coloradolaistuottajalta sipulia hankkineet McDonald’s -ravintolat palauttavat Quarter Pounder -hampurilaiset takaisin myyntiin ilman sipulia.
(lihav. HJ)
Tämän verran voi jälkiviisastella. Tämä oli yhteistä saksalaistapauksen kanssa:
Siinähän vika oli saksalaisissa EHEC-iduissa 2011. Idässä, jossa ituja käytetetään enemmän, ne aina kypsennetään eli kuumennetaan. Euroopassa kuviteltiin niiden olevan raakoina terveellisempiä.