Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Valtiovalta tekee Suomessa niin kuin kansa haluaa - vai miten päin se oli?

MMM:n luomukampanjakilpailutuksesta tulee tämä aivan toinen vaikutelma ...

... koska siinä nyt selvästi pyritään siihen, että tämä niskoitteleva kansa, joka tähän asti ei ole ostanut luomuruokaa riittävästl - vaikka hallitus sen on tavoitteeksi asettanut - nyt sitä sitten jatkossa ostaisi. Vaikka ei siihen olisi niin syytäkään, niin kuitenkin ostaisi (lainaus tarjouspyyntöasiakirjoista):

"Kampanjan tulee vaikuttaa tunteisiin. Järkisyitä luomun käyttöön saa olla esillä, mutta ei niin että kampanja alkaa vaikuttaa kuivalta ja todistelevalta. Kampanjan ei tule aktivoida luonnonmukaisen ja tavanomaisen tuotantotavan vastakkainasettelua ja eipäs juupas –väittelyä, mitä luomun ympärille helposti syntyy." *)

Ja myös näin, tällainen osatavoite:

"[...] luomun hinta vaikuttaa perustellulta tai hintakysymys jää kuluttajan ajatuksissa taka-alalle"

Tällaisenko tehtävän omien kansalaistensa manipuloimiseksi on oma hallituksemme hyväksynyt? Ja antanut sen MMM:n hoidettavaksi, tätä kautta?

Senhän piti olla "kysyntää vastaavasti" - mutta kun se ei kertakaikkiaan ole ollut, niin muutettakoon siis kysyntää? (Ainakin siis yritettäköön. Noin puolella miljoonalla eurolla. Mainoskampanjaan. Onko valtio koskaan vastaavaan rahaa laittanut?)

___________

*) jonka jälkimmäisen asian välttämisen tavoite tulee tietysti ymmärrettäväksi, jos katsomme vuoden takaista "Ota kantaa" -keskustelua, jossa tämä MMM:n johtama "juupas-puolue" kärsi käytännössä, älyllisissä argumenteissa - juuri niistä "järkisyistä" keskusteltaessa - aika lailla täydellisen tappion. (lisäys 11.10.14)

Ilmiantoon - ja erittäin kriittiseen keskusteluun - asiasta

Heikki Jokipii, 10. 10. 2014.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry