Author Topic: COVID-19  (Read 27642 times)

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #330 on: 17.02.21 - klo:11:39 »
Tässä se taas tulee (lihav. HJ):

Muuntovirus yleistynyt hurjaa vauhtia – HUS: Lisärajoituksia pitää vakavasti miettiä

Quote
Hallitus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraavat tarkkaan, miten virusmuunnostapausten määrä kehittyy Suomessa. Nyt Suomi on hallituksen hybridistrategian tasolla yksi, mutta Iltalehden tietojen mukaan tason kaksi rajan pelätään täyttyvän lähiaikoina.

Tasolla kaksi koko maassa otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ja suositukset. Lisäksi hallitus valmistelee uusia tiukennuksia ravintolarajoituksiin.

Kriteerinä toisen tason toimenpiteiden käyttöönottoon on se, että epidemia kiihtyy nopeasti tai virusmuunnosta löytyy alueellisesti ja määrällisesti lisääntyvästi niin, että epidemian leviämisen estäminen vaatii välittömiä toimenpiteitä.

Tähän edelleen viitaten:

Nimittäin osittain pyritään siihen, että virusmuunnos pysäytettäisiin rajoituksilla, mieluiten jo maan rajoille. Rintamasotaa.

Mutta rokottaminen on syväpuolustusta, sissisotaa. Jossa ei ole mitenkään olennaista estää jonkun muunnoksen leviämistä erikseen.

Juu, tiedän, minä en johda tätä sotaa. Mutta jatkan siis jupinaani sitä ilmiötä vastaan, että muunnoksista on tulossa pääasia. Jos on niin, kuten olen antanut itselleni kertoa, että muunnokset eivät ole tappavampia vaan ainoastaan helpommin leviäviä.


Nyt huhutaan tosin siitä, että jokin virusmuunnos osaisi väistää rokotusten antaman suojan. Jolloin se on vakavampi asia. Mutta tuossa lainaamassani IL:n artikkelissa ei siihen vedottu. Vaan muunnos oli vallan kauhea juttu ilman perusteluja.
« Last Edit: 17.02.21 - klo:17:02 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #331 on: 17.02.21 - klo:16:15 »
Kun maanantai tuli, ryhdyttiin taas luterilaisesti töihin: 6740 annosta.

Tiistaina annettiin 14263 rokotusannosta. Yhteensä on annettu 298 189 annosta. Vasta maanantaina ylittyi se määrä, joka oli ollut Suomen hallussa viikkoa aiemmin.

Tiistain rokotustahdilla — olettaen, että sitä noudatettaisiin joka päivä — tavoitteeseen aikuisväestön rokottamisesta menisi n. 1,5 vuotta.
« Last Edit: 17.02.21 - klo:17:13 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #332 on: 19.02.21 - klo:06:12 »
Vaikka henkilökohtaisesti haljuttaakin, tämä THL:n linjaus on itsessään hyvä (YLE:n kestouutisesta):

Quote
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että pääkaupunkiseudulla baarit, pubit ja yökerhot suljettaisiin pääkaupunkiseudulla reiluksi kolmeksi viikoksi.
[..]
Suositus on, että Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja Kauniaisissa suljettaisiin yökerhot, baarit ja pubit kokonaan, "mahdollisimman nopeasti" ja ne pysyisivät kiinni 14. maaliskuuta saakka.

THL:n mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on neljässä viikossa lähes kaksinkertaistunut, kun lähes kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuus on pääasiassa laskenut.
(lihav. HJ)

Mutta laki kieltää järjen käytön:

Quote
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositus ravintoloiden sulkemisesta pääkaupunkiseudulla on yllättänyt hallituksessa.

– THL kertoo tilannekatsauksen viikoittain. Siinä yhteydessä ei nostettu esiin juuri tämänkaltaista ajattelua ravintoloiden sulkemisesta, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.).

Vastuuministeri, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo, ettei nykyinen ravintoloiden rajoituksia koskeva laki taivu THL:n suosittamaan.

– Nyt on ajan kysymys, koska THL tulee esittämään tasolle 2 siirtymistä, näin ollen odotamme tätä päätöstä. Tämä ei taida tämän aamun jälkeen olla kuin päivien kysymys, Kiuru sanoo Ylelle.

Eli odoteteltava on, että on perusteet laittaa koko maan ravintolat kiinni. Mutta valmiita siihen jo  ollaan?

Tottakai tulee mieleen, että olisiko samassa yhteydessä oikeudenmukaista suunnata nyt vähän reippaammin rokotteitakin Uudellemaalle ja pääkaupunkiseudulle. Jotta ko. alue saisi edes muun maan kiinni.

Vaikka eipä tuo mainittuun ongelmaan auttaisi. Nuoremmat aikuiset saavat vielä pitkään sen verran koronaa, että ilmaantumislukujen pohjalta rajoitukset näyttävät aina perustelluita. Kun osa asiantuntijoista näkee sen vielä näin:

Koronaviruksen leviämistä estävistä suojatoimista ei pidä luopua ennen riittävän laajaa rokotekattavuutta

Quote
Kun väestöimmuniteetti rokotuskattavuuden lisääntyessä kasvaa, rajoituksia voidaan toki asteittain poistaa. Tämä tehdään vastuullisesti tarkkailemalla tartuntamääriä – eikä vain sairaalapotilasmääriä – ja estämällä niiden kasvu.

NÄIN voidaan jatkaa riskiryhmien rokottamisen jälkeen ne pari kuukautta, jotka vaaditaan kaikkien halukkaiden aikuisten suojaamiseksi rokotteella.

Olemme nyt akuutin koronaviruskriisin loppusuoralla. Juuri ennen maaliviivaa ei kannata luovuttaa.


Missä kohdassa se maalinauha tuon mukaan olisi? Tästä voi katsoa:

THL:n uusi arvio koronarokotteiden aikataulusta: Katso oman ryhmäsi tilanne

Eli toukokuun lopun jälkeen ainakin 2 kuukautta. Myös tämä kevät ja kesä on piloilla.

Ja hidastelu viikonloppuina rokotuksissa vie maaliviivaa kuukaudessa aina noin viikolla kauemmas. Toukokuuhun mennessä jo kuukaudella.  8)

Tuo ei poista sitä, että rokotukset näyttävät nyt arkipäivinä etenevän ihan kiitettävästi.
« Last Edit: 19.02.21 - klo:07:34 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #333 on: 19.02.21 - klo:08:54 »
YLE oli lisännyt tällaisen rokotuslaskurin, joka ihan nykyvauhdin pohjalta päätyi tällaiseen masentavaan tulokseen:

Laumasuoja eli 70% saavutetaan 29.06.2022. Kyllä, 2022.

Eli piloilla olisi tämän kevään ja kesän lisäksi myös tuleva syksy, talvi ja vähintään ensi kevät. Jos se maali on vasta tuossa kohdassa. Mutta alkaa selvästi hahmottua vaihtoehtoinen maali: riskiryhmien 100% rokotus. Joka on huomattavasti lähempänä. Ja jota mahdollisuutta em. HS:ssa kirjoittaneet lääkärit ja professoritkin itse asiassa varovaisesti maistelevat. Vaikka kirjoituksensa alussa sitä asettuivatkin vastustamaan.

Sellainen osio noista laskureista kuitenkin puuttuu.
« Last Edit: 19.02.21 - klo:09:47 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #334 on: 20.02.21 - klo:06:07 »
Mutta mihin patenteista luopumista edes tarvitaan? Rikkaat maat voivat tukea Covax-mekanismia ja osoittaa solidaarisuuttaan paljon yksinkertaisemmalla tavalla. Sillä muinaisten babylonialaisten keksimällä. Rahalla.

Tuo niksi on tullut mieleen:

EU lupasi tuplata tukensa globaaliin koronajakeluun, antaa miljardin

Siellä täällä:

Quote
Jo aikaisemmin Yhdysvallat kertoi, että se on valmis rahoittamaan covax-ohjelmaa neljällä miljardilla dollarilla. Uutistoimistojen mukaan Yhdysvaltain tukisummasta puolet on määrä antaa kuun loppuun mennessä ja loput seuraavan kahden vuoden aikana.

Aivan. Tehtävän valtavuuteen nähden tuo on pikkurahoja. Mutta on ainakin aloitettu.
« Last Edit: 20.02.21 - klo:06:15 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #335 on: 21.02.21 - klo:05:04 »
Teemu Luukan jupinaa:

THL murentaa omaa uskottavuuttaan käyttämällä suosituksiaan hallituksen julkiseen piikittelyyn

Quote
Verhottu, lyhyt mutta paljastava tapahtumasarja alkoi, kun THL suositteli, että baarit, pubit ja yökerhot suljetaan pääkaupunkiseudulla kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidetään kiinni 14. maaliskuuta asti.

Tämä yllätti kansalaiset, mutta HS:n tietojen mukaan se yllätti myös monet hallituksen ministerit, vaikka koronaviestintää on yritetty pitää yhtenäisenä.

Ravintoloitsijat tyrmistyivät ja kansalaiset menivät ymmälleen. Moni saattoi luulla, että hallitus on sulkemassa ravintoloita, mistä ei ole kyse.

Erikoista suosituksessa oli se, että THL ei voi sulkea ravintoloita eikä hallituksella ole valmisteilla lakia, jolla ravintoloita edes voitaisiin sulkea.

Minä lisäsin omaa jupinaani. Tuollaisia masentavan yksioikoisia ehdotuksia sopii tehdä ravintoloista. Korona on viime aikoina purskahdellut rakennustyömailla ja telakoilla. Mutta kukaan ei ole ehdottanut, että laitetaanpas ne kaikki kiinni kuukaudeksi.

Tarkentaen: tietty työmaa tietysti laitetaan väliaikaisesti kiinni. Mutta ei tehdä ehdotusta, että kaikki samantyyppiset työmaat suljettaisiin.
« Last Edit: 21.02.21 - klo:12:30 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #336 on: 22.02.21 - klo:08:20 »
Tätä tietoa Israelin kokemuksista jo odoteltiin:

Lupaavia rokoteuutisia Israelista – yksi piikki estää tehokkaasti viruksen leviämisen
Rokotteen saanut ei tartuta tautia muihin.


Nyt se on tullut. Ja vie pohjaa pois iskulauseelta, että rokotuksen jälkeenkin tiukkoja rajoituksia on vaan jatkettava. Joka oli ehkä perusteltavissa niin kauan kun emme tienneet, mitä tuossa suhteessa tapahtuu. Mutta nyt alustavasti tiedämme.
« Last Edit: 22.02.21 - klo:08:26 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #337 on: 22.02.21 - klo:15:14 »
THL:n rokoteseurannassa on jokin tekninen vika. Kukaan ei tunnu sitä kuitenkaan huomaavan.

Kiltisti mm. YLE on julkaissut tiedon, että rokotettuja oli sunnuntaina vähemmän kuin lauantaina! Ei tekstissään tuota väitettä, mutta julki tullut luku oli pienempi.

***

Oli huomattu. YLE:

Quote
22.2 klo 16.03 Suomessa on rokotettu 282 730 ihmistä

Rokotettujen määrä on pienempi kuin eilen ilmoitettu. Syynä on THL:n mukaan tekninen ongelma, jonka vuoksi osa rokotetiedoista oli raporteissa kahdesti.

Ongelma on nyt korjattu.

Hetkeksi jo innostuin, että Suomessa olisi sapatti unohdettu. Mutta ei ollutkaan niin. Vaan noin.
« Last Edit: 22.02.21 - klo:17:48 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #338 on: 22.02.21 - klo:18:08 »
Periaatteessa kyllä oikeassa:

Rokotustilanne on parempi kuin ajatellaan, sanoo Lääketeollisuuden Sirpa Rinta: "Valtava edistysaskel, että tuotantoa on tässä mittakaavassa"

Mutta hiukan isänmaallista puoltoa on:

Quote
Hän katsoo myös tulevaisuuteen positiivisesti.

– Suomi on rokotuksissa EU-maista jaetulla ensimmäisellä sijalla Tanskan kanssa. Meillä on 5,2 prosenttia väestöstä saanut ensimmäisen rokotuksen.

Siihen nähden, että olemme kaikissa rokotuksissa selvästi Tanskaa jäljessä, luvut 8,36% ja 6,43%. Ensimmäisen rokotuksen saaneissa (p.o. 5,1%) tosin vain 0,2 prosenttiyksikköä jäljessä. (Suomen luvut korjattu edellä saatujen tietojen mukaisiksi.)

Edellä mainittu YLE:n laskurikin kertoo nyt, että saavutamme laumasuojan jo 19.4.2022. Loppukevät ja alkukesä saatiin takaisin. Vappu ja Juhannus. Mutta vasta ensi vuonna.
« Last Edit: 23.02.21 - klo:02:17 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #339 on: 23.02.21 - klo:05:04 »
Kumpi voittaa kilpailun siitä, mikä maa on ensimmäisenä rokottanut koko väestönsä? Annetut annokset, prosentteina väestöstä, 1. ja 2. rokotteen saaneista, rokotuksia keskimäärin päivässä.

Israel
   7,445,596
   82.26
   48.7
   33.5
   131,316
Seychelles
   65,576
   68.31
   45.8
   22.5
   1,517

Israel yhä johtaa, mutta pieni Seychellit saattaa mennä takakaarteessa ohi. Joka tapauksessa siinä on kaksi tämän kevään todennäköistä suosikkia turistikohteina.

Lappi-parka, kun viranomaiset suhtautuvat nihkeästi jo kotimaanmatkailuun sinne.

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #340 on: 23.02.21 - klo:05:07 »
Tämä taistelu hävittiin heti:

Onkohan tässä ihan selvää, mikä on taistelun strateginen tavoite (YLE:n kestouutisesta, lihav. HJ):

Quote
Epidemian pahentumisen ja lähikuukausien tilanteen määrittää ehkä myös se, kuinka kauan virusmuunnoksen väestöleviämisvaiheeseen siirtymistä voidaan torjua.

HS: Koronan britti­muunnos otti maanantaina vallan Hus-alueella – aiheutti yli puolet todetuista tartunnoista
Muutos vei vain viikkoja.


Niin, näinä päivinä ylittyy muuten se raja, että Suomessa yksi prosentti väestöstä on todennetusti sairastunut koronaan.

Vaikka on selvää, etteivät rokotukset pitkään aikaan tuota leviämistä estä, tuntuu päivittäin kornilta katsoa tätä päivittyvää rokotuskarttaa. Jossa HUS-alue pysyy melkein maan häntäpäässä.
« Last Edit: 23.02.21 - klo:06:06 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #341 on: 23.02.21 - klo:05:24 »
Tämä on todellakin mahdollista:

You can be too careful

Quote
The lockdown has shown us that the precautionary principle is a menace to liberty.
« Last Edit: 23.02.21 - klo:05:27 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #342 on: 23.02.21 - klo:07:13 »
YLE:n kestouutisesta:

Quote
23.2. klo 3.08 Varustamot vaativat koronatodistuksia tästä päivästä alkaen

Varustamot edellyttävät tästä päivästä alkaen ulkomailta saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä tai sairastetusta taudista. Vaatimus koskee näin ollen myös kotimaahan palaavia Suomen kansalaisia.

Sitä mukaa kuin edellä 22.02.21 mainittu tulos Israelista muualla vahvistetaan ja yleisesti hyväksytään, tuohon tulee myös vaihtoehto: rokotustodistus.

Samasta uutisesta:

Quote
– Olisin kovin varovainen sovitun rokotusjärjestyksen rukkaamisessa. Jos lähdetään juoksemaan yksittäisten ryöpsähdysten perässä, luulen, että se kapasiteetti, johon on varauduttu varattu, jää käyttämättä, Koivisto kommentoi ajatusta.

Koivisto lisäsi pelkäävänsä, että muutos voisi myös johtaa tehottomuuteen rokottamisessa.

Infektioylilääkäri Broas on Koiviston kanssa samoilla linjoilla. Broaksen mukaan alue voi ajautua hyvin nopeasti leviämisvaiheeseen, jolloin rokotusten kohdentaminen on hankalaa. Käytännössä huono tilanne on jatkunut pitkään ainoastaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Ainoastaan HUS-alue on sellainen, jossa huono tilanne on jatkunut pitkään.
(lihav. HJ)

Eikö se ole jatkunut koko ajan? Aina Uusimaa, sen lisäksi välillä joku muu? Tälläkin hetkellä se on "kärjessä".

HUS-alueelle ei ole siitä huolimatta rokotuksia erityisesti kohdennettu. Se on alueista lähes viimeisenä 4,5 prosentin osuudellaan.

— Jos Uusimaa taas eristetään muusta maasta, pitäisikö tehdä sellainen vallankaappaus, että eristyksen ajan emme päästäisi Helsinki-Vantaalle tulevia rokotteita läpi, vaan käyttäisimme ne kaikki täällä olevaan väestöön?  8) Ja täällä sitten sinä aikana rokotettaisiin yötä päivää, pyhät arjet!
« Last Edit: 23.02.21 - klo:09:54 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #343 on: 24.02.21 - klo:05:08 »
Tässä sitä taas ollaan:

Sairaala- ja tehohoidon tarve saattaa kasvaa reippaasti koko maassa – tehohoitoa koordinoiva professori: "Kolmas aalto voi hyvinkin olla tulossa"

Quote
Reinikainen sanoo, että tartuntaryppäät eivät ole näkyneet kasvavana sairaalahoitona niissä tapauksissa, joissa tartunnat ovat olleet voittopuolisesti nuoremmissa ikäryhmissä.

– Siinä vaiheessa, kun tartuntoja on keski-ikäisissä ja vanhemmassa väestössä, niin silloin väistämättä sairaalahoidon tarve kasvaa.

Esille tulleet ehdotukset ovat kuitenkin tällaisia (koottu sieltä täältä):

- pahimmilla koronavirusalueilla alkoholin myynti pitäisi lopettaa kello 17 ja ovien pitäisi mennä kiinni tunti tämän jälkeen.
- THL on suositellut, että yökerhot, pubit ja baarit suljettaisiin kokonaan maaliskuun puoleenväliin saakka.
- Näissä toiminnoissa katsotaan olevan erityinen mahdollisuus merkittävien tartuntaketjujen syntymiselle:
* Kuntosalit, ryhmäliikuntaan, joukkueurheiluun ja kontaktilajeihin käytettävät tilat ja vastaavat sisäliikuntapaikat.
* Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.
* Uimahallit, maauimalat, kylpylät ja yleiset saunat.
* Huvi- ja teemapuistot, tivolit, eläintarhat ja sisäleikkipuistot ja -paikat.
* Kauppakeskusten yleiset tilat pois lukien vähittäiskaupan ja muiden palveluiden liiketilat.

Noissa kohteissa ei mutuni mukaan liiku voittopuolisesti keski-ikäistä ja vanhempaa väestöä. Tähän pitäisi pyrkiä:

Quote
Reinikainen sanoo, että taudin eteneminen riippuu paljon siitä, minkä verran ihmisten välillä on kontakteja.

Hän perää kovempia rajoituksia ja toimia taudin etenemisen hillitsemiseksi. Hän ei ota tarkemmin kantaa keinoihin.

– Sellaisia rajoituksia ja toimia tarvitaan, millä ihmisten välisiä kontakteja vähennetään tehokkaasti.

Koska rajoituksia ei eri syistä pystytä kohdistamaan täsmällisesti, tehdään ne sitten laajaperäisesti? Lähtien suurin piirtein siitä sinänsä ilmeisen oikeasta näkemyksestä, että jos tautia on paljon liikkeellä, ennemmin tai myöhemmin se saavuttaa, jonkun sivupolun*) kautta, myös tuon vaarassa olevan ja sairaanhoitojärjestelmää rasittavan väestönosan?

Joku tällainen (kliseinen) kohdistettu kielto- ja rajoituslista, joka yrittäisi löytää juuri vanhemman väen kontaktitilanteet, tuskin olisi mahdollinen. Siinä kiellettäisiin:

- isonumeroisten syntymäpäivien vietto
- hautajaiset
- kahvitarjoukset
- bingo (karaoke olisi varmaan tälläkin listalla!)
- jumalanpalvelukset (ainakin luterilaisella puolella)
- julkisen liikenteen käyttö eläkeläisiltä
- nuo ravintolarajoitukset, mutta kohdistaen: tiettyä ikää vanhempia ei saisi enää löytyä niistä esim. klo 18 jälkeen
- tai mikä tahansa juuri vanhemman väen suosima toiminta

Tietysti lisäten mieli-ideani myös tuohon utooppiseen skenaarioon: rokotuspassilla pääsisi noihinkin! Edelleen on tietysti kokeilematta tämä keväinen ideani (silloisessa tilanteessa, silloisten suositusten vallitessa):

Toinen mahdollisuus yhä olisi vapaa-ehtoinen hyväkuntoisten vanhusten eristetty keskitysleiri. Jonne pääsisi negatiivisella testituloksella*) (jo sairastaneet myös, mutta hehän pääsevät minne haluavat). Pääsy kielletty muilta, huolto järjestettävä turvallisesti. Alueen sisällä täysi vapaus: ravintolatkin jopa auki. Koulujen suhteen ei tarvitse tehdä päätöksiä. Massatapahtumat vapaita: sisäiset ikäkausiurheilijoiden kilpailut heti ensimmäiseksi. Veteraaninäyttelijöiden teatteri täysille katsomoille joka ilta!

Luulisi, että rahapiirit keksisivät tuon idean. Suomessa luultavasti saa nyt halvalla esim. lomakyliä. Vaikkapa hiihtokeskuksia. Ne pitäisi tietysti ensin huolellisesti putsata! 8) Asiaan tietysti sen lisäksi tarvittaisiin valtiovallan suostumus.

Jos järjestelyyn halullisia olisi hyvin paljon, voitaisiin ostaa kokokonainen muuttotappiokaupunki! Halvalla senkin saisi.

Negatiivinen puoli loogisesti tuossa ideassa tietysti olisi, että siellä keskitysleirissä täytyisi tietysti sitten pysyä. Kotilomia ei voisi sallia eikä asiointireissujakaan. Pois voisi päästä, mutta takaisin ei olisi tulemista. Paitsi ehkä uuden testauksen*) kautta? Mahdollisia nuorempia työntekijöitä alueella koskisivat samat säännöt.

---- klips ----
_______________

*) ja sopivan pituisella täyskaranteenilla. Niitä taloja, joissa tällöin ollaan, voisi kutsua Kiirastulitaloiksi!  ;D


PS. Uusin Bloombergin trackeritulos asetti nämä maat taas selkeään järjestykseen (annetut annokset, prosenttina väestöstä, 1. annoksen saaneiden osuus):

Denmark
   511,087
   8.80
   5.8

Finland
   362,278
   6.57
   5.2

Maanantaina Suomessa annettiin vain 6280 rokoteannosta.

________

*) sivupoluista on kyse siinä riitelyssäkin, kuinka "vastuutonta" koulujen avaaminen nyt on. Vanhempi väki ei tietysti osallistu kouluopetukseen, hyvin vähäisessä määrin opettajinakaan.

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 15906
  • View Profile
  • Email
Vs: COVID-19
« Reply #344 on: 24.02.21 - klo:05:10 »
Tämän tyyppiset kehitelmät ovat kivoja:

Koronaa torjutaan asiakastiloissa nyt myös valaisimilla – Yhdysvalloissa kehitetty valo tappaa viruksen

Jossei nyt sanoisi uhmakkaasti, että iänikuisten rajoitusten sijasta, niin vaikka niiden ohella.