Vähän faktaa em. innokkaimmille Amazonin "suojelijoille" Suomessa:
Soijalle tuontikielto Amazonin suojelemiseksi? Suomi ostaa soijapapunsa jo nyt Brasilian ulkopuoleltaSuomeen on tuotu vain vähän brasilialaista soijaa tänä vuonna. Tullin tuoreen tilaston mukaan kesäkuun loppuun mennessä soijapapuja on tullut 185 000 kiloa, minkä arvo on hieman alle 0,2 miljoonaa euroa.
Myös naudanlihan tuonti Brasiliasta on vaatimatonta. Viime vuonna Suomeen tuotiin tullin mukaan brasilialaista naudanlihaa 419 000 kiloa ja tuonti on jatkunut samansuuruisena alkuvuonna.
Tuon tietoiskun tarjosi Maaseudun Tulevaisuus, jota sen tarjoamisesta pitää objektiivisuudessaan oikeastaan kunnioittaa.
Tämänkin MT muuten julkaisi, ja siitäkin voi sanoa samat sanat:
Tunnettu lihayrittäjä tyrmää brassilihan tuontikiellon Kauppalehdessä, ja kehuu lihan laatua: "Brasilia on maailman tasalaatuisinHänkin:
Votkin korostaa Kauppalehdessä, että on toki ikävää, että Brasiliassa laidunmaan toivossa poltetaan sademetsiä. Hän lisää kuitenkin, että yhteiskunnassa on tätä isompiakin vääryyksiä.
Tietysti yhdellä vääryydellä ei voi oikeastaan puolustella toista. Mutta ei toisaalta kelpaa sekään argumentti, että jos ko. liha on tuosta syystä arveluttavaa, sen täytyisi sen vuoksi olla myös huonompaa.
Minä taas haluaisin yhä kysyä, missä määrin naudat ajetaan tasangolta, koska halutaan viljellä sokeriruokoa. Bioetanolin valmistamista varten. Se ei ollenkaan ole nyt tullut esille. Kyllä siitä aineistoa netistä löytyy, mutta nyt siitä ei ole puhuttu, vaan on keskitytty lihaan ja soijaan.
Kauppalehden versio tuosta oli otsikoitu räväkästi. Mitä näillä suojelijoilla on oikeasti mielessä:
Kauppalehti: Lihakeisari Veijo Votkin brassilihan tuontikiellosta: ”Se on kepulle tapa saada oikein pirusti nousemaan kotimaisen fileen hinta”