Tämä sivusto on nyt ilmeisesti ottanut sellaisen roolin, että se ajaa luomun asiaa oikein silmittömästi:
3 tieteellisesti todistettua syytä siirtyä luomuruokaan – jokaisen kannattaa lukaista tämä Vrt. saman sivuston
luomukinkkupuffi. Tuohon verrattuna Pro Luomukin pysyy jossain kohtuudessa.
Nuo väitettyä kolme syytä on jo tällä palstalla nähdäkseni kaikki kattavasti läpikäyty. Ja kritisoitu puhki.*)
Antioksidantteja**) on käsitelty siellä täällä, ja on tullut esille, että tieteelliset tulokset ovat jo siinä epäjohdonmukaisia, lisääkö luomuviljely niitä. Mutta toiseksi myös siinä, mikä koko asian merkitys on.
Torjunta-aineiden välttämisestä meillä on ihan oma triidinsä:
Vs: Torjunta-aineiden todella aiheuttamat haitatKolmas (tuossa toinen) peruste oli tässä muodossaan ehkä jopa uusi:
2. Saat samalla rahalla yhtä paljon ravinteita
Luomuruoka on kyllä kilohinnaltaan kalliimpaa, mutta saat samalla rahalla vähintään yhtä paljon tärkeitä ravinteita ja hivenaineita.
Mutta arvioidaanpa
melko tuoreen hintavertailumme pohjalta, voisiko se pitää paikkansa. Tuskinpa voisi, jos siis pitäisi saada niitä ravinteita ja hivenaineita
kaksin- tai kolminkertainen määrä. (Niistä luomukinkuistakin!) Se tuskin on koskaan mahdollista. Aivan
luonnontieteellisesti perusteltuna.
_______
*) ja ilmankos jo oli, kun tuon artikkelin lähteenä oli käytetty tutkimusta vuodelta 2014. Muilla tutkijoilla, ja meilläkin, on ollut riittävästi aikaa.
Olisin mielelläni kommentoinut ko. artikkelia ko. palstalla, mutta siihen ei annettu mahdollisuutta. Ainoastaan FB:ssä jakamiseen annettiin
**)
(8.12.20) Sopivasti ilmestyi vielä tämä:
Antioxidants: Magic bullets for health and longevity—or marketing gimmick?