Puun syöttäminen kotieläimille ja slow food- ajattelu sopisivat hyvin yhteen... hieman itseäni lainaten:
Luomuohjeissahan velvoitetaan kasvattamaan hitaasti. Kaipa kaikki muukin pitää tehdä hitaasti: teurastaminenkin? Niinpä sitä aitoa slow foodia tehdään! Kilpikonna elää satakin vuotta, ja jos nirhataan pari viimeistä vuotta hengiltä... voiko sen täydellisempää ruokaa olla?
EVIRA: " (luomu-)Siipikarjan kasvatuksessa tulisi suosia hitaasti
kasvavia rotuja tai linjoja. Hitaasti kasvavaksi
eläinainekseksi voidaan katsoa kananpoika-
linjat, joiden keskimääräinen päiväkasvu on
korkeintaan 35 g/päivä. Kalkkunoilla hitaas-
ti kasvavana linjana voidaan pitää rotuja tai
linjoja, joiden keskimääräinen päiväkasvu on
korkeintaan 90 g/päivä. Jollei toimija käytä
hitaasti kasvavia siipikarjalinjoja, on kasvatuk-
sessa noudatettava seuraavia vähimmäisteu-
rasikiä:
81 vrk kananpojilla
49 vrk pekinginankoilla* "
http://mattipekkarinen.net/atk2teht/kustannuslaskelma.htm (lammas)
... ja vielä tulee mieleen se (romaanikansalaisen?) hevonen, joka valitettavasti, juuri kun oli oppinut olemaan syömättä, sattui mokoma kuolemaan. Oli valoravinnolle allerginen?
Mutta oikeasti: jos puusta saataisiin KUNNON ravintoa eläimille (ihmisillekin), se olisi iso uutinen.