• Welcome to Tuottava Maa Turvattu Luonto.
 

Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja

Started by Heikki Jokipii, 09.08.11 - klo:15:57

Previous topic - Next topic

Heikki Jokipii


Quote”Länsimaiseen yleissivistykseen kuuluu, että tietää länsimaisen elämäntavan mahdottomuuden.”

Markku Ropponen, Lavastus, Helsinki 2000, s. 82 (dekkari)

Heikki Jokipii


Pakinoitsija Pikkutakki Iltalehdessä 19.11.11:

Quote”Suomen maabrändiin vaadittiin luomuruokaa ja pitkälle kehitettyä teitotekniikkaa.

Todellisuudessa syömme mikroissa lämmitettyjä eineksiä ja viranomaiset käyttävät Aatamin aikuista luomutekniikkaa."

Selvennykseksi. Juttu koski tätä valelääkäriasiaa, ja jatkui:

Quote"Lääkäreitä valvovassa Valvirassa ei ole edes puhelinta,  jolla kysellä venäläisten lääkäridiplomien aitoutta. Siellä ne tiedot olisivat itänaapurissa tietokoneella. Mutta siihen ei Suomen viranomaisten helmitauluilla ja sinkkiämpäreillä saa yhteyttä."

Heikki Jokipii


QuoteKaikki tuotteet on viljelty luonnonmukaisesti, ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita.

”Sato on ollut vähän pettymys, mutta työ on ollut valtavan hauskaa.”

Ruokapiirin vetäjä Olli Repo, artikkelissa "Onko luomuruoka todella meille niin hyvää kuin annetaan ymmärtää?" (toimittaja Hanna Leivonniemi, Suomen Kuvalehti)


Heikki Jokipii


QuoteKirjallisuuden Finlandia-palkinnon on saanut Rosa Liksom romaanistaan Hytti nro 6. Se on kertomus toisilleen tuntemattomien suomalaisen tytön ja venäläisen miehen junamatkasta halki Brezhnevin ajan Neuvostoliiton.

[...]

Rosa Liksom sanoo olevansa kauhean onnellinen siitä, että Hytti nro 6 sai palkinnon.
" Koska se on minun mielestäni hyvä kirja, hän nauraa.
" Palkintorahoilla ostan luomuruokaa.

Palkinto on 30000 euroa.

(STT 1.12.2011, ilmestyi mm. Metro-lehdessä 2.12.)


Heikki Jokipii

#19

Kirjailija Riikka Ala-Harja HS:n artikkelissa 24.12.2011 "Lapsuuden luokka voi säilyä":

Quote"Verotietojen mukaan kuulun silti vanhempiini verrattuna köyhiin, vaikka yritän ostaa luomua ja käytän Steve Jobsin makeita vempaimia."

Heikki Jokipii


Helsingin Sanomat, uutinen 23.1.2012 "Luostarit ryhtyivät luomuruoan pioneereiksi Venäjällä” (toimittaja Anneli Ahonen):

QuoteVenäjällä luonnonmukaisesti tuotettu ruoka tekee vasta tuloaan markkinoille. Luostarit ovat tarttuneet orastavaan markkinaan, koska niillä on siihen tarvittavat edellytykset " maata, vuosisatojen kokemus maanviljelystä ja karjanhoidosta, ilmaista työvoimaa ja aikaa.

Tarkkailija

Lasten suusta saa totuuden, kuten eilinen HS osoitti:

Nyt sitä saa! Vantaan aikuiset väänsivät luomupuuron päiväkodin lapsille.

1. Onko puuro nyt erilaista kuin ennen?

Quote"Tykkään. Tämä on makeaa ja menee helposti alas, kun ei ole paljon aineksia." Helen Villanen 6v.

Niinpä.

Heikki Jokipii

#22
Tällä kertaa pitemp lainaus (lihav. alkuperäisessä):

QuoteViinin perässä matkustaessaan Berglund on nähnyt paljon erilaisia viinejä ja tapoja tehdä viiniä. Tällä hetkellä miestä kiehtoo biodynaaminen viininviljely, eräänlainen luomutuotannon extreme-laji.

Viljeltäessä biodynaamisesti ei käytetä hyönteis- tai rikkaruohomyrkkyjä eikä muitakaan synteettisiä lisäaineita. Sen sijaan on oleellista tuijottaa kuunkiertoa ja tähtien asentoja sekä käyttää viljelyn tai kasvun osa-alueita edesauttavia preparaatteja.

"Näihin aikoihin, kun kasvu on saatu alkuun, ruiskutamme pellolle nokkosteetä. Sen tuloksena kasvin aineenvaihdunta paranee. Ihan sama, jos ihminen haluaa hikoilla tai saada muut nesteet liikkeelle, silloin voi suositella nokkosteetä tai nokkoskeittoa", Berglund kertoo.

Berglund vakuuttaa biodynaamisuuden maistuvan viinissä. Köynnöksetkin voivat paremmin. "Sen sijaan, että teen jollain reseptillä viinin, jota kuvittelen asiakkaitteni haluavan, haluan tehdä viiniä, joka tekee itse itsensä, ja joka maistuu alkuperältään."

Täältä:

Luomu-extreme kiehtoo isäntää

Näin siis Kaleva.

Ufomaster

QuoteViiniasiantuntija Juha Berglund...

Oikein viiniasiantuntija, onpa kova taso näissä karkeloissa  :o

Heikki Jokipii


QuoteEikö jo olisi aika ruveta kysymään myös luomu-Lumioita ja onnellisen kiinalaisen iPadeja?

Suunniteltu Kaliforniassa, valmistettu helvetissä, Antti Isokangas, MikroPC, 28.3.2012

Heikki Jokipii


QuoteJohanna myöntää monen alkuaikoina epäilleen, onko Uusikaupunki liian pieni paikka luomukaupalle.

" Itse kuitenkin uskon, että omalla panoksella ja oikeisiin asioihin keskittymällä pystyy vaikuttamaan paljon.

Luomu-unelmista totta 29.3.2012

Heikki Jokipii

"Chef" Saku Laukkanen, Iltalehdessä 31.3.2012, artikkelissa "Luomukasviksista käytetään kuoretkin":

Quote"Luomuna kukkakaali on uskomattoman monipuolinen."

Heikki Jokipii


Quote"Ostin pullon luomu-Vodkaa. Mikähän on oikeasti tieteellinen ero tavalliseen? Voinko nyt humaltua terveellisesti?"

Tuomas Enbuske ‏Twitterissä 5.4.12

Heikki Jokipii

Ilta-Sanomissa 21.4.2012 potentiaalisen "Suomen kuninkaan" veli Donatus, artikkelissa "Kuninkaallinen viininviljelijä", suorastaan yllättävästi (mitä aatelisiin ja kuninkaallisiin yleensä tulee):

QuoteMikä on suhteenne luomuuun?

"Kokeilemme koko ajan kaikenlaista, mutta emme halua olla tällä alueellä tienraivaajia. Luomussa satojen vuosittaiset laatuerot vaihtelevat. Me keskitymme laadun parantamiseen."

Heikki Jokipii

Lainataanpa tällä kertaa ulkomaista lähdetttä. Rob Lyons Spiked! -verkkolehden kirja-arvostelussa Lessons from the new food priesthood (eli: "Uuden ruokapapiston opetuksia") lohkaisi näin:

QuoteBlythman writes that readers shouldn’t ‘fall for the line that organic food is just a trendy lifestyle choice for the neurotic rich. There’s nothing new or modish about organics.’ That’s very true. Like the poor, the neurotic rich are always with us.

Käännökseni:

QuoteBlythman kirjoittaa, ettei lukijoiden pidä "mennä mukaan siihen, että luomuruoka olisi vain rikkaiden neurootikkojen trendikäs elämäntapavalinta. Luomussa ei ole mitään uutta tai muodikasta". Se on hyvin totta. Kuten köyhät, rikkaat neurootikot ovat aina keskuudessamme.