• Welcome to Tuottava Maa Turvattu Luonto.
 

Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja

Started by Heikki Jokipii, 09.08.11 - klo:15:57

Previous topic - Next topic

Heikki Jokipii

#225
Kauppalehti (2017):

Etelä-Ranskan viinit uudessa nosteessa

QuoteYksi Etelä-Ranskan vahvuuksista on sen välimerellinen ilmasto, joka tarjoaa luontaiset mahdollisuudet luomutuotantoon.

Vrt. tähän uutiseemme (2012):

Suomen arktisuus antaa ”luontaiset edellytykset” luomulle?

QuotePro Luomu (vai onko kyseessä lainaus europarlamentaarikko Petri Sarvamaalta?) väittää tiedotteessaan:

”Keski-Euroopasta katsoen Suomi on syrjäinen, arktinen ja harvaanasuttu maa. Nämä ominaisuudet voidaan nähdä myös voimavaroina: ne antavat meille luontaiset edellytykset kehittyä vahvaksi luomumaaksi.”

Heikki Jokipii

#226

Media pursuaa kertomuksia oravanpyörästä luomu­viljelijöiksi hypänneistä johtajista " todellisuudessa suomalaiset lähtevät aamulla mielellään töihin (HS)

QuoteMedia rakastaa kertomuksia, joissa keskiportaan johtajat ovat hypänneet pois hektisestä työelämästä ja muuttaneet maalle luomuviljelijöiksi tai toteuttavat muuten elämänsä suuria haaveita luovassa flow’ssa.

Heikki Jokipii

#227
QuoteNe, jotka kuluttivat eniten ­valeuutisia, pitivät vähiten faktan­tarkistuksesta. Valetuotantoa kuluttavat eivät edes havainneet uutisia, joissa luettu valhe olisi oikaistu.
[...]
Tutkimusta tukee puolivakava Brandolinin laki. Sen mukaan valheen ku­moamiseen tarvittavan energian määrä on kymmenen kertaa suurempi kuin valheen tuottamisen vaatima energia.

HS 12.1.18, paperilla otsikoitu "EU kieltää noitavainot!"

Heikki Jokipii

#228
Ilman tekstin - ja numeroiden - lihavointeja:

QuoteLehmistä herui viime vuonna 2 336 miljoonaa kiloa maitoa, hitusen vuotta 2016 vähemmän.

Luken mukaan alkuvuonna maksettu maidontuotannon mukautustuki vaikutti osaltaan maidontuotannon vähenemiseen.

Tavanomaiseen maitoon verrattuna luomulla menee hyvin.

Luomumaitoa tuotettiin runsas 62 miljoonaa litraa, mikä on 14 prosenttia edellisvuotta enemmän. Luomun osuus maidontuotannosta oli vajaa kolme prosenttia.

Maaseudun Tulevaisuuden uutisesta 1.3.18 "Siipikarjanlihan tuotanto ennätyskiloissa " sianlihamäärä pohjalukemissa"

Heikki Jokipii

#229

QuoteWiljakkalan tilan luomukaritsan ostin Reko-piirin kautta. Candiallen Chianti Classico soi kauniisti yksiin karitsan ja kastikkeen kanssa. Luomu lähiruoka toivottavasti tasapainottaa universumia sen verran että maapallon ekologinen tila kestää ruokaviinin Toscanasta. Nämä mietteet vuoden 2018 kansallisena ylikulutuspäivänä, jolloin Suomessa saavutettiin vuotuisen kulutuksen limiitti. Tästä lähtien loppuvuosi eletään sitten ekologisesti velaksi.

"Ripaus tryffeliä" -ruokablogin ohjeesta tai ruokareseptistä:
https://ripaustryffelia.wordpress.com/2018/04/11/karitsan-fileet-sitruuna-mascarponekastikkeella/

Heikki Jokipii

#230
Rantapallo: Aikamatka historialliseen Eurooppaan

QuoteVierailu Romaniassa on kuin aikamatka entisaikojen Eurooppaan. Verrattain kehittymättömänä säilyneessä maassa paimenet kulkevat yhä karjalaumojen kanssa, teillä näkyy hevoskärryjä ja pikkukylissä ruoka on luomua jo ihan lähtökohtaisesti.

Heikki Jokipii


Sirpa Pietikäisen puheenvuorosta europarlamentissa 18.4.2018:

QuoteKysymys ulkomaisesta valvonnasta, josta kävimme keskustelua, mutta emme päässeet puusta pitkään. Tiedämme, että normaali rajavalvonta ei auta luomutuotantoon, koska luomu ei sinänsä haise, maistu tai näytä erilaiselta.

Heikki Jokipii

#232
Helsingin valtuuston piti keskustella Meilahden arvoalueen kaavasta " puhe lipsahti yllättävään suuntaan: liito-oraviin (YLE, Pääkaupunkiseutu)

QuoteVasemmistoliiton Mai Kivelä esitti, että hyväksyessään asemakaavan valtuusto vaatii, että liito-oravan vakiintuneiden ja tiedossa olevien ydinalueiden suojeluun kiinnitetään erityistä huomiota.

Valtuusto ei kuitenkaan hyväksynyt Kivelän ehdotusta.

Useampi valtuutettu huomautti, että liito-oravien suojelu on itsestäänselvyys, jota ei uudelleen tarvitse alleviivata.

Välillä kaavakeskustelu äityi siihen, kumpi " oikeisto vai vasemmisto " välittää liito-oravista enemmän.

Heikki Jokipii

Eräästä blogista:

https://www.lily.fi/blogit/yksi-pieni-emilia/wannabe-ekoilijan-tunnustuksia

QuoteOlinhan minä niistä asioista jo aiemminkin ollut kiinnostunut ja ostanut luomua aina kun se ei ollut tavallista tuotetta kalliimpaa

Heikki Jokipii

Mainos:

https://www.kauppahalli24.fi/naapurin-maalaiskananpojan-fileesuikale-maustamaton-300g.html

QuoteEläimille annetaan puhdasta, omilla pelloilla viljeltyä, omassa rehustamossa tuotettua 100 % GMO:sta ja muista maailman kommervenkeistä vapaata ruokaa.

Heikki Jokipii

#235
Quote[Tutkija Petteri] Puskan oma suhtautuminen luomuun on ”varovaisen myönteinen”.

”Jos luomuruoan hinta on korkeampi, valitsen kuitenkin tavallisen tuotteen.”

Helsingin Sanomat 21.2.19: "Luomuruuan ostamista perustellaan terveellisyydellä ja ympäristösyillä, mutta ostopäätöksen taustalla saattaa olla itsekäs syy"

Heikki Jokipii

#236
QuoteRuokalinjauksiaan Siipi pitää kuitenkin hieman epäloogisina. Se herättää välillä syyllisyyttä.

"Ei ole järkevää käyttää maitotuotteita, mutta olla syömättä naudanlihaa, koska niiden tuotanto liittyy toisiinsa. Jos kaikki söisivät niinkuin minä, mitä tehtäisiin sonninvasikoille? Annettaisiinko niiden elää ja kuolla vanhuuteen?"

Helena Siipi, Helsingin Sanomat 23.2.19:
Ihmiset sanovat arvostavansa puhdasta ruokaa, mutta tutkija Helena Siipi ei ymmärrä, mitä se tarkoittaa: ”Mitä on puhdas ruisleipä tai naudanliha?”

Heikki Jokipii

QuoteOmavaraisuuden avulla saa takaisin vastuun elämästään. Muuten pitää vain luottaa siihen, että luomukaurahiutalepakkauksessa on luomua, ja minä en siihenkään usko.

YLE uutiset 24.3.2019:
Lasse Nordlund on elänyt 30 vuotta omavaraisena keskellä metsää ja tehnyt kengätkin itse: "Isoin pala on pysyä henkisesti tasapainossa"

Heikki Jokipii

#238
QuoteSeuraavaksi tilan tavoitteena on täysi luomutuotanto. Jo nyt peltoja on viljelty luomutuotantona vuodesta 1994 lähtien, mutta tulevaisuudessa tilalta saa myös luomulihaa.

”Luomutuotanto sopii meille, mutta se ei sovi kaikille, eivätkä kaikki voi olla luomutuottajia, sillä silloin ruokaa ei tulisi riittävästi”, Sjöblom sanoo.

Hakunilan betoni­lähiön kupeessa on suuri maatila, jota pitää 25-vuotias Eva-Linn Sjöblom: ”Tämä on elämän­työni”, Helsingin Sanomat 30.5.19

Heikki Jokipii

Annaleena Ylhäinen. twiitti 20t sitten:

QuoteSeurasin tänään kaupan kassalla, kun asiakas lappasi liukuhihnalle ison satsin kaurajuomaa. Perään tuli kolme pakettia lenkkimakkaraa. Pohdin mikä ruokavalio mahtaa olla kyseessä