Author Topic: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan  (Read 257100 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #435 on: 07.01.20 - klo:05:19 »
YLE näyttää esittelevän samanlaisten haastateltavien näkemyksiä kuin Hesarikin:

Piha paloi ja voimajohdot tuhoutuivat, mutta talo säilyi – Yle kävi kylässä, joka vihastui Australian pääministerille: “Kaikessa ei ole kyse rahasta”

Quote
Dalyn mielestä hallituksessa on ilmastonmuutoksen kieltäjiä, jotka ovat sivuuttaneet esimerkiksi johtavien paloeksperttien varoitukset.

– He ovat jumissa tässä ajattelussaan ja halvaantuneita toimimaan.

Kun luonto kärsii, myös talous kärsii. Molemmat kertovat ymmärtävänsä, mikä merkitys hiilikaivoksilla on Australian taloudelle, mutta heidän mielestään suunnanmuutos kohti uusiutuvaa energiaa olisi pitänyt aloittaa vuosia sitten.

– Hallituksella on fiksaatio loputtomaan talouskasvuun. Puhutaan investoinneista eikä välitetä luonnosta, aivan kuin nämä olisivat joko tai -vaihtoehtoja, Hilditch sanoo.

– He ovat unohtaneet, ettei taloutta ole ilman luontoa ja ihmisiä. Kaikessa ei ole kyse rahasta.

Sellainen näkökulma tuosta unohtuu, että Australia on myös hyvin merkittävä uraanin tuottaja. Ja vie sitä ulkomaille, ainakin joskus ennen myös Suomeen.

Miksei Austaliassa ole omaa ydinvoimalaa? Wkipedian pitkä artikkeli:

Nuclear power in Australia

Mutta kyllä tuo on hurja asioiden yhteenkoplaus. Minun arkijärkeni mukaan olisi aika samantekevää, mitä Australian hallituksessa ilmastonmuutoksesta ajatellaan. Kunhan hallitus olisi tehnyt ne toimenpiteet  mastopalojen estämiseksi ja vahinkojen rajoittamiseksi, mitkä ovat sen vallassa. Vrt. myös tuo Jo Novan artikkeli (linkki edellisessä 05.01.20 puheenvuorossa).

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #436 on: 07.01.20 - klo:08:57 »
Tälläisella älyllisellä silmänkääntötempulla myös Ilta-Sanomat yrittää pääkirjoituksessaan todistella, että ilmastonmuutoksen kieltämisestä ne Australian maastopalot ja suuret vahingot johtuivat:

Pääkirjoitus: Palavan Australian opetus on tyly – Päätä on myöhäistä työntää pensaaseen

Quote
PARI vuotta sitten Australian silloinen valtiovarainministeri, nykyinen pääministeri Scott Morrison toi parlamenttikeskusteluun palan hiiltä. Hän selitti ällistyneille kuulijoille, että se ei ole vaaraksi kenellekään.

Hiilikaivokset ovat tärkeitä Australian taloudelle, ja se on yksi asioista, jotka tekevät ilmastokeskustelusta maassa vaikeaa. Nyt Morrison selittää, että ilmastonmuutos on vain yksi palojen monista syistä. Hänen energiaministerinsä Angus Taylor on kirjoittanut, että koska Australia vastaa vain 1,3 prosentista maailman ilmastopäästöistä, se ei voi ”yksin hoitaa asiaa”. Kovin tutun kuuloista keskustelua. Ensin ilmastonmuutoksen tapahtuminen kiistetään, sitten aloitetaan keskustelu onko syy ihmisen, ja lopuksi todetaan, että ”emmehän me voi yksin mitään tehdä”.

Ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset ovat monimutkaisia ja kriittinenkin keskustelu aiheesta tärkeää. Mutta loputtomasti kuluneita argumentteja ei voida märehtiä, jos asialle on tarkoitus tehdäkin jotain. Australian savusumujenkin keskellä aletaan tajuta, että jotain pitäisi tehdä.

Sanotaan ja ei sanota. Mutta jotenkin kytketään asiat, luodaan se vaikutelma. Kun nyt näyttää siltä, että media on jopa sopinut, että tuohon tapaan se kuuluu esittää.

Jos Australia olisi tehnyt kaikkensa ilmastoasiassa, paljonko tuon 1,3% puuttuminen hiilidioksidista olisi jotain ei-toivottua asiaa maanosan ilmastossa tai säissä estänyt? Ei tietysti mitään, mutta tässä kysymyksessä onkin nyt tärkeää suun tunnustus. Uskon tunnustus. Morrison ei sitä ajoissa tehnyt. Siksi hän on syyllinen.

Australian Labor sen sijaan osaa vaatia tällaista (Jo Novan kirjoituksesta):

Quote
Anthony Albanese said the bushfires were a “national emergency” and called for a market-based mechanism to help combat clim­ate change.


Ja osoittaa sillä, että se on synnitön. Syytön. Vapahdettu.  Ilta-Sanomat ei sitä sano, mutta voi kuvitella, että se olisi tyytyväinen Laborin ehdotukseen: juuri tuo on sitä jotain, jota nyt täytyy tehdä (?).
« Last Edit: 07.01.20 - klo:10:37 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #437 on: 08.01.20 - klo:07:38 »
Tämä saksalainen esimerkki on oikeastaan hilpeäkin:

Lapset laulavat Saksassa: ”Mummoni on ympäristösika” [Video]

Löysin tuon jutun eilen ensin saksalaisestakin lähteestä, mutta tuossa on lasten laulamat sanat mukavasti valmiiksi suomennettu. Pyhäkoululaulu! Laulun lopussa mummo tekee jopa parannuksen.

Liitttyi edelliseen siten, että videon lopussa on audiositaatti Greta Thunbergin äänellä: „We will not let you get away with this“.

Nyt se menikin tähän:

Satiirilaulu tarjouslihaa syövästä isoäidistä oli liikaa Saksassa – Yleisradioyhtiö poisti videon mutta ajautui kriisiin

Se oli satiiria! Huumoria! Ja keskustelun kumpikin osapuoli syyttää nyt toistaan huumorintajuttomuudesta. Ja manipuloinnista, trollauksesta yms.


« Last Edit: 08.01.20 - klo:08:10 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #438 on: 09.01.20 - klo:05:26 »
Tämä Christopher Moncktonin kirjoitus Australiasta on nyt laitettava jatkoksi tuohon keskusteluun maanosan maastopaloista. Suomentaen otsikko on suurin piirtein "puskapaskaa" (oikein, mutta epäkorrektisti kääntäen  ;D):

Bush bull

Sieltä tämä kuvaus ajalta, jolloin ilmastonmuutoksesta ei ollut puhetta:

Quote
Drought, then, is not exactly a new phenomenon in Australia. And with drought comes fire. Indeed, the aborigines or First Nations, or whatever the fashionable woke soubriquet is this week, used to conduct frequent controlled burnings of the scrub on the forest floor, precisely to prevent the continent-wide bushfires that they knew from thousands of years’ experience were bound to occur otherwise.

In 1642 Abel Tasman wrote of the smoke in the sky and the scorched trees wherever his expedition landed. Captain James Cook described the same conditions in 1770. This deliberate burning created the grassland landscapes that dominated pre-European Australia.

Ja tämä väliyhteenveto:

Quote
There are four further methods of hindering the spread of bushfires: livestock grazing, mechanical clearance of the scrub to create firebreaks; damming streams to keep well-stocked reservoirs so that if a fire starts there is enough water on the spot to put it out; and policing the forests to prevent arson, some of it at the hands of environmentalist extremists trying to “raise awareness” of global warming. Thus, the prophylactic measures available are slashing, burning, grazing, damming and policing.

Ja tämä hiukan uudempi kertomus:

Quote
Yet the first four of these sensible and prudent measures are either banned outright or heavily over-controlled by environmental regulations. Peter Manuel gave me an example. A resident of a small settlement in the bush cleared a small amount of scrub on his own land around his own house. The enviro-Nazis of the local administration took him to court for illegal destruction of valuable natural vegetation. The court – for custard-faced judges these days are increasingly remote from mere reality and easily infected by barmy environmentalism – fined the blameless villager $100,000. Not $100. A breathtakingly disproportionate $100,000.

The innocent citizen got the last laugh, though. A bushfire raged through the district the following summer, destroying every single house, barn and steading in that settlement, except his own, which survived unscathed. And did They refund his $100,000? No, of course not.

Mitä opittiin tuosta, tai aiemmasta, aboriginaaleilta? Ei mitään:

Quote
Worse, They did not learn the lesson from this incident, which is that the aborigines knew what they were doing because they had been doing it for hundreds of generations. The enviro-zombs, despite the anxious pleas of groups such as Peter Manuel’s Farmers’ and Landowners’ Group Australia, have hitherto refused to alter their insane policy.

***

Mutta YLE haluaa edelleen meidän ajattelevan vain tätä (vielä tänään tämä):

Australian ilmatieteen laitos: Viime vuosi oli ennätyskuuma ja -kuiva

Quote
Kuumuus ja kuivuus vaikuttavat maastopaloihin.

Tuossa muuten kerrottiin, että aiempi kuivuusennätys oli vuodelta 1902 (!).
« Last Edit: 09.01.20 - klo:10:13 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #439 on: 10.01.20 - klo:05:29 »
Tyrmistykseni kasvaa sen johdosta, että YLE yhä jatkaa tätä:

Toimittajalta: Maa palaa, mutta päästöhirmu Australia neuvottelee uusia kaivos- ja öljysopimuksia – ilmastotoimia vaativien tyrmistys kasvaa

Quote
Australiaö on väkilukuunsa nähden maailman pahimpia saastuttajia. Samaan aikaan, kun iso osa Australian mannerta palaa, poliitikot neuvottelevat uusista jättimäisistä hiilikaivoksista ja öljynporausprojekteista. Tämä on tyrmistyttänyt kunnianhimoisempia ilmastotoimia vaativan kansanosan.

Pääministeri Morrison ei silti aio kiristää Australian riittämättömiksi kritisoituja ilmastotavoitteita.

Tuota koplaamista ei voi sanoa kuin propagandaksi. Muu osa uutisesta kertoo sitten palomiesten sankaruudesta.

***

Erimielisyys tässäkin siitä, mitä tilanne vaatii - ja mitä ei nyt pitäisi tehdä:

“Reckless and Selfish”: Aussie Politicians Urge Climate Activists to Cancel Protest

Quote
Victorian ministers urge climate activists to cancel protest on high fire danger day

Emergency services minister says it’s ‘reckless and selfish’ to rally when police are busy in bushfire-affected communities

***

Roy Spencer naulaa aika hyvin viidessä yhteenvedon teesissään, mitä tieteelliseltä kannalta asiasta voi sanoa:

Are Australia Bushfires Worsening From Human-Caused Climate Change?

Siitä ensimmäinen kohta:

Quote
1) Global wildfire activity has decreased in recent decades, making any localized increase (or decrease) in wildfire activity difficult to attribute to ‘global climate change’.


Siihen päälle tulee se käytännöllinen näkökohta (HJ), että mitä pääministeri ja/tai muut viranomaiset voivat asiassa käytännössä tehdä. Eli syy-yhteyden täysi myöntäminenkin (vaikka siis tieteellisesti hyvin epävarmalla pohjalla tapahtuva) olisi lopulta vain hyvin "akateeminen" ele.
« Last Edit: 10.01.20 - klo:06:15 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #440 on: 11.01.20 - klo:08:55 »
Suomessa tämänkin asian näyttävät nyt nappaavan perussuomalaiset:

Leena Meri: ”Ympäristönmuutos johtuu väestöräjähdyksestä”

Nimittäin siten, että he uskaltavat edustaa mm. tässä Australian maastopalojen kysymyksessä rauhallista, kaikki tekijät huomioon ottavaa kantaa. Kun taas eräät muut puolueet (ja niiden ministerit) vaativat varauksetonta ilmastouskon tunnustamista:

Quote
Jussi Halla-aho kirjoitti. Facebookiin päivityksen liittyen Australian maastopaloihin. Li Andersson reagoi päivitykseen syyttämällä Halla-ahoa väärän ja harhaanjohtavan tiedon levittämisestä.

Asia ei ole ihan niin yksinkertainen kuin Andersson väittää.

Ensinnäkin asiantuntijat puhuvat ihmisen vaikutuksesta ilmastoon ja ympäristöön. Ihmisen vaikutus ympäristöön on päivänselvää, kun esimerkiksi hakataan sademetsiä viljelyyn tai jätetään metsien huoltotiet tekemättä.

Varmemmaksi vakuudeksi Kansan Uutisten kertomus asiasta:

Andersson: ”Halla-Ahon flirttailu ilmasto- ja tiedevastaisuuden kanssa on huolestuttavaa”

***

Hesarissa oli tänään pikku-uutinen siitä, että em. mielenosoitus sittenkin pidettiin:

Mielenosoittajat vaativat ilmastotoimia Australiassa

Quote
Ihmiset vaativat muun muassa fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä.

Australiassa kymmenettuhannet ihmiset osoittivat mieltään perjantaina vaatiakseen hallitukselta tiukempia ilmastotoimia. Mielenosoittajat vaativat muun muassa fossiilisten polttoaineiden vähentämistä ja konservatiivipääministeri Scott Morrisonin eroa.
TILAAJILLE
Haluatko lukea koko artikkelin?

Koko (lyhyt) artikkelikin esitti sellaisenaan mielenosoittajien näkemyksen: Australian puuttuvat ilmastoteot --> maastopalojen vahinkojen paheneminen. Eli tärkein asia olisi nyt hiilikaivosten sulkeminen.
« Last Edit: 11.01.20 - klo:10:15 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #441 on: 12.01.20 - klo:07:19 »
Joku oli keksinyt mennä vertaamaan, mitä tapahtui ennen ja mitä nyt:

Forgotten Fact: 1974/75 Australian Bush Fires Were More Than 9 Times Greater Than Those Of 2019/20!

Mutta 1970-luvulla ei varmaan Australiassakaan vielä ilmaston lämpenemisestä tiedetty. Kun ei Suomessakaan. Silloin ongelmana oli, että öljy kohta loppuu. Ja sen vuoksi Suomessakin innokkaasti energiaa säästettiin.
« Last Edit: 12.01.20 - klo:07:24 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #442 on: 13.01.20 - klo:05:16 »
Hesarin tiedetoimittaja Niko Kettunen jatkoi em. linjaa "Viikon eläin" -pakinasarjassaan tänään:

Quote
Kaivajahämähäkki elää kuin ilmastodenialisti. Faktoilta piilossa poterossaan, kun maailma ympärillä palaa.


Tähän Australian tilanteeseen suhtautumiseen läytyy minusta malli asennoitumisesta Rooman paloon v. 64 ja keisari Neron rooliin siinä. Silloin ja myöhemmin. Siitä, että Nero soitti lyyraansa paloa katsellessaan oli vain askel käsitykseen, että Nero oli koko asiaan syyllinen.

Samoin on vain askel pääministeri Morrisonin ilmastodenialismista hänen kokonaisvaltaiseen syyllisyyteensä.

Ensinmainitussa tapauksessa nykyhistorioitsijoiden enemmistö on sitä mieltä, että Neron syyttäminen asiassa oli täysin tuulesta temmattua.  Vaikka he muutoin hyväksyisivätkin kuvan Nerosta täytenä roistona.

***

Pakko sen oli YLE:n uutisessakin vielä vilahtaa:

Kokenut sammuttaja kuoli Australiassa – Nyt pääministeri haluaa tutkia viranomaistoiminnan surullisenkuuluisissa paloissa

Quote
Tuhoisat palot ovat jo pitkään kiristäneet Australian poliittista ilmapiiriä. Morrisonia on kritisoitu riittämättömistä ilmastotoimista ja hitaasta toiminnasta maastopalojen sammuttamiseksi.

Ilmasto nousi puheenaiheeksi myös ABC:n haastattelussa. Pääministeriltä kysyttiin, onko Australia muuttamassa ilmastopolitiikkaansa. Morrison sanoi, että hallitus jatkaa politiikan kehittämistä, jotta Australia täyttää päästötavoitteensa.

Morrison kiisti kritiikin, jonka mukaan hänen hallituksensa ei olisi tehnyt tarpeeksi ennen maastopalojen alkua. Morrison myönsi kuitenkin, että hän olisi voinut tehdä palojen yhteydessä jotain toisin.

« Last Edit: 13.01.20 - klo:05:27 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #443 on: 13.01.20 - klo:10:46 »
Tietysti myös maailma.net eli IPS riensi julistamaan tätä samaa:

Australian palot kasvattavat painetta muuttaa maan ilmastopolitiikkaa – ”Metsillä kestää vuosikymmeniä toipua”

Ja tietysti vaihtoehdot nykyiselle oli rajattu näihin:

Quote
Ympäristöaktivistit sanovat, että Australian olisi helposti mahdollista siirtyä vähähiiliseen talouteen ja että maalla on valtava aurinko- ja tuulivoiman potentiaali.


Vrt. edellä 07.01.20 Australiasta ja ydinvoimasta.
« Last Edit: 13.01.20 - klo:11:16 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #444 on: 15.01.20 - klo:06:25 »
Olli Pusa sanoo kahdessa kirjoituksessaan olennaisesti saman minkä minäkin täällä:

Tapahtui mitä hyvänsä, syy on aina ilmastonmuutos – Olli Pusa moittii tarkoitushakuista julkista keskustelua

Alkuperäiset:

Ilmastofarssin käännekohta?

Media satuilee

Ja niinpä vain tuo uutinen ilmestyi Suomen Uutisissa. Kriittisyys ilmastohysteriaa kohtaan on kaikkineen nyt luovutettu suosiolla perussuomalaisille. Politikan ulkopuolella vain Petteri Taalaksella on lupa varoitella paniikista:

Ilmastonmuutos on kiistaton fakta, mutta paniikki maailmanlopusta turhaa – villakoiran ydin ei ole vegaanius

Mutta hänkin on ihan linjassa:

Quote
Kuivuus ja helleaallot ovat olleet tärkeänä taustatekijänä Australiassa, Ruotsissa, Venäjällä, Kanadassa ja Kaliforniassa koetuissa dramaattisissa paloissa.

Kuivuus on ollut vaikuttamassa jopa Syyrian, Libyan ja Egyptin konfliktien syntyyn. Ruoan hinta nousi ja maatalousväestö menetti töitä ja tulojaan, mikä johti kapinaliikkeisiin ja sotiin.

[...]

Kaksi kolmasosaa edellä kuvatuista muutoksista johtuu hiilidioksidista. Toiseksi merkittävin kaasu metaani vastaa kuudesosasta.

Syyrian sodasta meillä jo onkin täällä tämä kommentti.

Niin, miten pätevä on hänen käsityksensä, että ilmastonmuutoksen myötä metsäpalo-ongelma on pahentunut. Tässä on toinen tieteellinen näkemys:

Scientists: Rising CO2 REDUCES Fires…Australian (Global) Fires Were More Common In Colder (Pre-1950s) Climates
« Last Edit: 15.01.20 - klo:08:08 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #445 on: 15.01.20 - klo:07:11 »
Eikä tämä aktivistien teoria vain suun tunnustukseen jäänyt, vaan poiki Saksassa tällaisen yrityksen:

Siemens ei taipunut ilmastoaktivistien tahtoon - hiilikaivostilauksesta tulossa iso imagotahra


Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #446 on: 16.01.20 - klo:08:13 »
Tämä YLE:n uutinen kertoo, että keskustelu ilmastonmuutoksesta hyödyttää vihreitä. Kun taas keskustelu maahanmuutosta hyödyttää perussuomalaisia:

Analyysi: Vahvat uhkakuvat ovat nostaneet perussuomalaiset ja vihreät poliittisen keskustelun keskiöön

Quote
Vihreiden visiossa ihmiskuntaa uhkaa ekokatastrofi. Perussuomalaisten näyssä Suomea uhkaavat köyhistä etelän kehitysmaista Eurooppaan suuntautuvat kansainvaellukset.

Vihreät onkin luonut itsestään mielikuvaa puolueena, joka työskentelee vahvimmin ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Maahanmuuton vastaisella politiikallaan perussuomalaiset ovat puolestaan rakentaneet itselleen mainetta suomalaisen elämäntavan puolustajana.


Mutta edellä kuvatulla tavalla voi olla niin, että myös keskustelu ilmastonmuutoksesta hyödyttää perussuomalaisia.
« Last Edit: 16.01.20 - klo:09:51 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #447 on: 17.01.20 - klo:09:16 »
Näin nyt kaikkien kunnon ihmisten pitää ajatella. Hesarin yleisönosastosta:

Tutkimukset vahvistavat ilmastonmuutoksen pahentavan Australian metsäpaloja

Joitakin muita tekijöitäkin on mutta:

Quote
Ilmiöt ovat olemassa ja relevantteja, mutta ne eivät tavanomaisissa oloissa johtaisi tavanomaista pahempiin paloihin. Nyt on toisin.

Maailma on keskellä luonnonkatastrofia, joka kytkeytyy ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Se pelottanee niitä, joiden elämä perustuu ilmastonmuutoksen torjunnan vastustamiselle. He ovat hyökänneet ja tulevat jatkossakin hyökkäämään tosiasioita ja tutkimusta vastaan.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #448 on: 18.01.20 - klo:12:58 »
Palataan vielä kerran Australian maastopaloihin tällä Lomborgin twiitillä:

https://mobile.twitter.com/BjornLomborg/status/1218476793180696576/photo/1

Quote
Australian wildfires are tragic

But exploited in the climate debate as unprecedented and near-proof of climate emergency

Total Australia burnt area this season (red dot) + satellite era

Area burnt not increasing
This year not unprecedented

Sitten luvut siitä, miksi on noin:


https://t.co/dtuC9P4TVu?amp=1
« Last Edit: 18.01.20 - klo:13:03 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25025
    • View Profile
    • Email
Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« Reply #449 on: 19.01.20 - klo:10:10 »
Tämä ajatus taotaan nyt ihmisten päähän, sitä uudestaan ja uudestaan toistamalla (vrt. edellä 17.01.20):

Mielipideilmaston muutos

Quote
Australian historiallisen pahat maastopalot ovat roihauttaneet myös ilmastonmuutos- ja hiilikeskustelun. Asiantuntija Tim Buckley toivoo, että puihin kärventyvät koalat saavat ihmiset viimein ymmärtämään, että tilanne on kaukana normaalista.

Sydney. Australian maastopaloista on liikkeellä monia niin sanottuja hevonpaskaväitteitä, sanoo hiiliasiantuntija Tim Buckley. Esimerkiksi tällaisia: palot ovat tuhopolttajien syytä, tai ne johtuvat väärästä metsänhoidosta. Buckley istuu pienen kahvilan terassilla Sydneyssä ja nuuhkii ilmaa.
TILAAJILLE
Haluatko lukea koko artikkelin?


Eli kaikki yrityksetkin etsiä jotain muita syitä tai asiaan vaikuttavia tekijöitä ovat hevonpaskaa.

Ainoa luvallinen johtopäätös on vaatia Australian hiilikaivosten lopettamista tms. Mitään muuta ei ole maastopaloille tehtävissä kuin yrittää estää ilmastomuutos, tuollaisilla keinoilla.

Oikeata metsänhoitoa ei ole. Ei voi olla. Ainoa, joka on muutettavissa, ovat ihmisten asenteet Ilmastonmuutokseen.

Kaikki lähtee tietysti ensimmäisestä askeleesta: on uskottava tämä evankeliumi.


PS. Osaa kuvitella miten tuo siellä helpottaa paikallisia viranomaisia: ei meitä voida laiminlyönneistä syyttää, koska kaiken takana oli ilmastonmuutos!
« Last Edit: 19.01.20 - klo:12:11 by Heikki Jokipii »