• Welcome to Tuottava Maa Turvattu Luonto.
 

Steinerilaisuus se yhä sinnittelee

Started by Heikki Jokipii, 06.11.09 - klo:18:39

Previous topic - Next topic

Heikki Jokipii

#825
Jo edeltä tuttu firma (täältäkin " Spielberger on myös Demeter-firma):

Kuinka luonnonkosmetiikkatuotteet päätyvät Lupaus Puodin valikoimaan?

QuoteTärkeä arvo valintaprosessissa on aito vastuullisuus tuotteiden taustalla, jolloin vastuullisuus ei tule pelkästään sanoista vaan teoista. Yksi valintakriteeri on myös kansainvälisesti tunnustettu luonnonkosmetiikan sertifikaatti, jota aidosti valvoo ulkopuolinen taho. Lisäksi biodynaaminen viljely ja biodynaamiset raaka-aineet saavat meidät aina hullaantumaan.

Viimeisen sanan valinta tuntuu meistä aivan oikealta.

Heikki Jokipii

Puhdistamo on Kärkkäisen kaupallisen ilmoituksen mukaan sotkeutunut tällaiseen (lihav. HJ):

QuoteTilamme on osa kouluhanketta joka kouluttaa viljelijöitä ja näiden lapsia paitsi lukemaan ja laskemaan, myös luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn, jolloin he saavat siitäkin osin työstään paremman korvauksen. Hankkeeseen kuuluu 3000 oppilasta ja se koskettaa 15000 perhettä Ecuadorissa.

Ei näy yhteyttä muuhun biodynaamiseen toimintaan, esimerkiksi yhdistykseen Suomessa. Puhdistamolle näyttää kyllä kelpaavan kaikki muutkin vähän kummalliset luomun variantit.

Heikki Jokipii

#827
Tuolla tarkasteltiin luomutuotteiden saatavuutta tietyissä tuoteryhmissä. Miten on biodynaamisten tuotteiden laita? Kyllä se edelleen näin näyttää olevan:

Quote from: Heikki Jokipii on 16.05.21 - klo:03:01
Jos aivan tavallinen tavallisten kauppojen (K-kaupat, S-kaupat, Lidl) käyttäjä haluaisi syödä jotain biodynaamista... olisi se oikeastaan mahdotonta.

Hänen täytyisi juoda.

Luomuvihannesmehuja edelleen kyllä löytyy. Ehkä jostain, mutta ei noista kaupoista, biodynaamista hapankaalia. Tämä taitaa säilyä tällaisenaan (sanonut aiemmin):

Näyttäisi siis siltä, ettei juominenkaan toteudu. Voisi siis olla, että hypoteettisessa markkinatutkimuksessamme vastaus olisi jokatapauksessa yleensä/lähes aina sellainen, että "en osaa vastata, koska en ole ikinä maistanut mitään biodynaamista".

Heikki Jokipii

#828
Tampereella pyritään pitämään tätä mainetta tai imagoa yllä. Pitopalvelu:

https://www.katuleidi.fi/ruoka

QuoteSuosimme luomua ja biodynaamisesti viljeltyjä raaka-aineita
(lihav. HJ)

Tammelan torille (ja ihan tiettyihin kauppoihin) jo tuntemamme tilat tuovat joskus ko. raaka-aineita myytäväksi. Muutoin olisi hyvin hankalaa suosia. Tampereenkaan normaalikaupoissa niitä ei luultavasti juuri koskaan (tai sitten: ei koskaan) ole. Tuskinpa tukussakaan.

Heikki Jokipii

#829
Ei ole biodynaamisella hunajalla taloudellista menestystä tullut.

Mutta nyt on keksitty tällainen tapa tienata:

Sponsor a Bee
15 ,


Tiedot tilan taloudellisesta tilanteesta ovat viime keväältä (3/2022). Aivan pian pitäisi olla saatavissa päivitys. Ja kaiketi olisi jo aika saada uusia tietoja tästäkin.

Heikki Jokipii

#830
Quote from: Heikki Jokipii on 17.03.23 - klo:16:44
Tällainen löytyi:

Elonkehrä
MIT,, ON BIODYNAAMINEN VILJELY?


Mikä (ja/tai kuka) tuo Elonkehrä/Rakkausplaneetta on, ei ole tietoa. Mutta Biodynaamiseen yhdistykseen se ei näytä suoraan olevan kytköksissä.

Ei  vieläkään tietoa. Mutta näin siellä jatketaan:

MIT,, ON BIODYNAAMINEN VILJELY? OSA 2.

Tietoa alkuperäisestä kirjoittajasta tuossa oli:

https://rakkausplaneetta.net/author/wendy-e-cook/

Ja olihan siellä tämäkin:

https://rakkausplaneetta.net/about/

Heikki Jokipii

#831
Edelleen Tampereella:

Katse
Petteri Hentilä ja Sami Salmela: Rekolan Osku (2023)


QuoteRekolan Osku on inspiroiva ja rennon elämänmakuinen lyhytdokumentti, joka kertoo Osku Kansanahon arjesta puutarhurina Rekolan biodynaamisella tilalla, Kangasalla. Videolla Osku kertoo omistautumisestaan biodynaamisen viljelyn periaatteisiin, sekä terveellisestä ja ekologisesti kestävästä ruoan tuotannosta.

Video on tehty Tampereen yliopiston Visuaalisen journalismin maisteriopintojen Narratiivisen videon -kurssilla keväällä 2023. Videoiden aiheet liittyivät YK:n kestävän kehityksen periaatteiden teemaan ”Vedenalainen elämä”.

Heikki Jokipii

#832
Tällainenkin suunnitelma on tilalla ollut:

HIKI,,N hunaja lähtee valloittamaan maailman suurimpia superjahteja

QuoteHausjärvellä valmistettava korkealaatuinen HIKI,,N hunaja on solminut yhteistyösopimuksen Superyacht Foodien kanssa.

Superyacht Foodie on Business Finlandin ja TUVYC Consultancyn perustama projekti, joka toimii erityisenä markkinointipaikkana luksusruoan ja -juomantuottajille, ja auttaa suomalaisia yrityksiä viemään korkealaatuisia tuotteita superjahtimarkkinoille. Tämän yhteistyön kautta HIKI,,N laajentaa liiketoimintaansa luksusjahtisektorille ja toimittaa ekslusiivista biodyynamista hämäläishunajaa ja propolista kansainvälisesti maailman suurimmille superjahdeille.

Varmaan se aloitti toteuttamisenkin jo v. 2022. Mutta sinä vuonna ei mainittavaa menestystä tullut. Ainakaan vielä ei sellaisesta ole tietoa. Odotellaan tämän vuoden tilinpäätöstä.

Heikki Jokipii

#833
Quote from: Heikki Jokipii on 26.06.22 - klo:05:38
Kovasti olen yrittänyt löytää jotain kuvaa tms. jonka pohjalla arvioida uuden johdantokurssin osallistujamäärää. Sellaista en tänä vuonna ole kuitenkaan löytänyt. Järjestäjät eivät myöskään ole katsoneet tarpeelliseksi sitä nettiyleisölle suoraan kertoa.

PS. 28.06.22: Osallistujien määrä on taas n. 10, voi nähdä täältä eurytmiakuvasta. Kuten jo sanottu, ei ole silti odotettavissa, että Suomeen ilmestyisi 10 uutta biodynaamista maatilaa.

Tänä vuonnakin olen yrittänyt onnistumatta samaa. Johdantokurssi on taas alkanut. Ja eurytmiakin on kurssituksessa mukana. Saksalainen biodynaaminen tutkimus katsoo lisäksi osoittaneensa, että sitä tarvitaan:

QuoteOliver Rautenberg 📯 | @AnthroBlogger@chaos.social
@AnthroBlogger
"Verbessertes Unkrautmanagement, höhere Erträge und eingesparter Treibstoff" - wer kann denn so etwas wollen?! Das ist WAHNSINN!

Getreide darf allein mit Eurythmie-Tänzen manipuliert werden! Die Erträge müssen runter!! Das weiß doch jede_r Betriebsleiter_in bei @demeter_de!

https://twitter.com/AnthroBlogger/status/1654089741610958849/photo/1

Twiitti ei kyllä ole asiaan uskovalta. Kuva on. Wessin kommentti:

QuoteLudger Wess
@LudgerWess
#Genmanipulation bei @demeter. Wenn es wirkt, wäre es ein Verstoß gegen das Gentechnikrecht.

***

Tämäkin tulee taas (lihav. HJ):

Ilmoita luomutilasi mukaan Luonnon päivään 26.8.2023

QuoteLuonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Pro Luomu, MTK, SLC ja Biodynaaminen yhdistys.

Ja varmasti mukana on siis biodynaamisiakin tiloja. Tanssiesityksiä suomalaisessa luonnossa ei toistaiseksi ole luvassa.  8)

Ellei sitten Biodynaamisen yhdistyksen Itä-Uudenmaan alueryhmä yllätä: sen ohjelmassa eurytmia yhä on.

Heikki Jokipii

#834
Täältä, Facebookista (lihav. HJ):

QuoteTeemu Kassila
3 pv  ·
Hei kaikki!                                                                                   
Ihmettelen onko näin, ettei kukaan ole ilmoittanut olevansa kiinnostunut Hopi-ihmisten (monivärisistä) maissinsiemenistä!                                 
Nehän ovat se hopien hengensiemen symboli, joka on ehkä kaikkein tärkein selviytymisen avain, jonka Maassau (tämän ,,iti-Maan vartija) antoi ensimmäisille tänne saapuville ihmisille.                                             
Hopeilla Maissiin liittyy monia muita mytologisia arvoja ja mysteereitä, joista hopit ovat jakamis-seremonioissaan kertoneet.               
Olisin erittäin innostunut ajatuksesta, että tämä Hopi-ihmisten maissi saisi pysyvän kodin Suomenkin mullassa. Olemme (biodynaamisen viljelijän Antti Hovin avustuksella) saaneet ensimmäiset maissit itämään ja kohta ne siirretään avomaalle.                   
Jos siis tällainen kasvattaja löytyisi myös Four Winds'in joukosta saisi tämä prosessi uutta jatkoa. -Ikäänkuin pitäisimme yllä tätä hengen pyhää tulta -ainakin mielissämme ja sydämessimme.                         
Lämpimät terveiset                                                                                               
Teemu Kassila                                                                             
Helsinki [..]   

Antti Hovia en saa yhdistettyä yhteenkään olemassa olevista biodynaamisista tiloista. Tai edes jo lopettaneisiin, entisiin sellaisiin tiloihin. Hänen nimellään löytyy kyllä julkaisuja aihepiiristä, mm. Demeter-lehdessä.

Heikki Jokipii

Laajojen kurssien lisäksi tarjotaan pikakursseja, tietoiskuja:

”Muotovoimat ja preparaatit” " viikonloppu 27.-28.5.2023

QuoteMiten syventää kokemusta luonnon elävyydestä ja viisaudesta? Miten kehittää eteeristen elämänvoimien (muotovoimien) havaintoherkkyyttä? Miten saavuttaa omakohtainen kokemus biodynaamisten preparaattien vaikuttavuudesta?

Viikonloppukurssi toimii johdantona muotovoimatutkimuksen metodiin (”Bildekräfteforschung”, katso www.bildekraefte.de ), joka saksankielisellä alueella on vakiinnuttanut paikkansa mm. luonnon, ravinnon ja kasvinjalostuksen laadullisessa, antroposofisessa tutkimuksessa. Tämä meditatiivinen elämänvoimien havainnonmetodi on kuitenkin hyvin laaja-alainen ja sitä voidaan soveltaa yhtä lailla esim. taiteiden ja itsetuntemuksen alueella. Johdantoviikonloput soveltuvat kaikille kiinnostuneille. Osallistuminen ei vaadi perustavanlaatuista teoreettista osaamista tai edes tuntemusta biodynaamisista preparaateista " kiinnostus elämänvoimia ja luontosuhteen syventämistä kohtaan riittää!

Heikki Jokipii

#836
Salon Seudun Sanomat kertoo:

Biodynaaminen pioneeri aloitti Muurlan Suoramyynnin tiloissa " puutarhayritys muutti pääkaupunkiseudulta Muurlaan

QuoteNyt pariskunnan vuonna 1990 perustettu yritys Esabau Oy on muuttanut tukkuliikkeensä ja varastonsa Muurlan Suoramyyntinä seudulla yhä muistettavan kaupan tiloihin Muurlan ja 110-tien viereen. Avajaisia vietettiin huhtikuun lopulla.
[..]
Esabau toimii perustajansa Jussilan mukaan keittiö- ja puutarha-alalla, ja keskittyy siinä nimen omaan biodynaamista viljelyä tukevien tuotteiden tukku- ja vähittäismyyntiin.
(lihav. HJ)

Jostain syystä Biodynaamisen Yhdistyksen tällä listalla ei tunneta tuota maahantuojaa. Nimi oli tuohon SSS:n uutiseen kirjoitettu vähän väärin, mutta ei muuta asiaa:

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/esbau-oy/08162127/rekisteritiedot

Suunniteltaisiinko (?) tässä asiassakin jotain muutosta:

Quote from: Heikki Jokipii on 18.08.21 - klo:04:35
Turun lähistöltä tuollainen yhteisöllinen "toimintakeskus" näyttää kokonaan puuttuvan. Aika lähellä sijaitsevalla vanhalla (1982) Keskylän mansikkatilallakaan ei kerrota sen tyyppistä toimintaa olevan. Tämän tapauksen status on epäselvä.

Salosta on Turkuun vain noin 50 kilometriä.

Heikki Jokipii

#837
Biodynaamisia mehuja  tarjoaa Kärkkäinenkin:

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/beutelsbacher-0-75-l-demeter-greippimehu

Kaikkiaan 4 erilaista.

Eikä siis sekään mitään syötävää. Eikä kukaan muukaan. Tuon lisäksi kuukauden rajauksella löytyi netistä biodynaamista viiniä ja kahvia. Siinä kaikki tuo tarjonta.

Noin siis myös verkkokaupassa. Tavallisista kaupoista olemme jo aiemmin tuo asiaintilan todenneet.

Heikki Jokipii


Heikki Jokipii

#839
Tällainenkin päivä meiltä jäi juhlimatta. Maailman Biodynaamisuuden päivä:

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=717528460377977&set=a.498885275575631&type=3&wtsid=rdr_0iqLITPbkK3vdxGWC

Vaikka Suomenkin Biodynaaminen yhdistys siitä FB:n kautta muistutti. Mutta varmaankin sitä juhlittiin kaikilla 11 Suomen biodynaamisella tilalla.

***

Jotka tilat muuten muuttuvat taas aste asteelta netissäkin näkymättömämmiksi. Kaupunkilaisten Omalle Pellolle annetaan Biodynaamisen yhdistyksen sivustolla ainoastaan tällainen sähköinen yhteystieto:

https://www.instagram.com/personalfarmer/

Joka ainakin minulla antoi takaisin:

QuoteTämä sivu ei ikävä kyllä ole käytettävissä.
Seuraamasi linkki voi olla virheellinen tai sivu on voitu poistaa. Palaa Instagramiin.

Klo 8:25: Näyttää korjaantuneen. Mutta kokonaan en vedä sanojani takaisin. Instagram vaatii vielä innokkaammin tunnusta ja salasanaa kuin muut vastaavat. Joten ei ainakaan suosi satunnaista "kulkijaa". Eli potentiaalista asiakasta.

Kuten jo sanottu, yhdistyksen tilalistan mukaan Beearound Oy:tä voisi lähestyä vain kirjeitse. Tai käymällä paikalla.