Tältä kansanedustajaehdokkaalta löytyy ymmärrystä myös steinerilaisuudelle:
TERMIT HALTUUN: LUOMU, BIODYNAAMINEN JA ALKUVIINIBIODYNAAMINEN VIINI
Biodynaamisen voisi määritellä vaikkapa näin: luomumpaa kuin luomu. Biodynaamisessa tuotannossa pätee kaikki, mikä luomutuotannossakin, mutta luomussa sallittuja, luonnollisia torjunta-aineita ei saa käyttää. Juuri tuholaistorjunta on biodynaamisen viinin valmistuksessa haastavinta.
Hän ei jostain syystä mainitse myyrän nahan tai hyönteisten polttamista tiettyyn astrologisesti määräytyvään aikaan ja tuhkan levittämistä pelloille, ks. edellä 03.03.2018. Mutta tämän hän mainitsee:
Biodynaamisessa viljelyssä pyritään parantamaan maan elinvoimaa biodynaamisin, homeopaattisin valmistein, jotka ylläpitävät maan terveyttä takaamalla hyvät oltavat mikrobeille, madoille, punkeille, bakteereille ja erilaisille kasveille, koska kaikella on merkitystä maaperän laadun kannalta.
Ihan ottaa siis vakavasti nuo keinot, ei edes mainitse, että ne ovat kiisteltyjä tms.
Kovasti hän näkee terveyshyötyjä asiassa ...
Minulle tärkeää on myös eettisyys: on aika kiva tietää, ettei tilan työntekijöiden tarvitse hengitellä kemikaalihuuruja töitä tehdessään. Luomu- ja biodynaaminen tuotanto edistää koko paikallisen yhteisön tervyttä.
... siihen nähden, että itse lopputuotteet lopulta vahingoittavat terveyttä (alkoholi, syöpää tulee).
***
No, vielä 10 vuotta sitten hänen puolueensa pää-äänenkannattaja kirjoitti hyvin myönteiseen sävyyn biodynaamisesta viljelystä ...
Viinintekijä Steinerin opissa... ja ehkä se on yhä puolueen virallinen linja?
PS. 30.3.19: Mutta jos on, niin samat terveiset Vihreille kuin Kepallekin (Fingolle): irtautuminen siitä parantaisi omaa uskottavuuttanne.