Tällainen pieni yksityiskohta:
vaimoni ruokareseptissä oli n. 500 grammaa kaalia, sitä ihan tavallista.
Mutta valittavissa kaupassa oli vain noin 3 kilon kokoisia kaalinpäitä. Olemme nyttemmin kahden hengen ja syöjän talous. Kun hän kysyi, voisiko sitä puolittaa, se ei ollut mahdolista "hygieenisistä syistä".
Tuo perustelu on varmaankin pätevä.
Mutta joka tapauksessa on mahdollista - kun kuitenkin tuon koko kaalin ostimme - että meillä jää käyttämättä siitä jopa parisen kiloa. (Toivottavasti ei. Minä kyllä tykkään kaalista.)
Eli jos edellä arvioidaan, että "suomalainen heittää pois n. 26 kiloa ruokaa" vuodessa, niin jo tuossa meillä on riski mahtavasti ylittää tämä kauhistuttava luku. Kahdella tietysti jaettuna, mutta kuitenkin noin 365 kiloa vuodessa! Vaikka vain kaalia. Tottakai teoreettinen laskelmä, mutta saitteko "pointin"?
***
Pienena yksityiskohtana vielä, tuohon päälle, että tarjolla olisi ollut myös huomattavasti
pienempi luomuversio samasta kaalinpäästä. Ungefär samaan hintaan. Mitä te olisitte tässä tilanteessa tehneet?
Ja tietysti myös tämä kysymys: vaikka - teoreettisesti
- olisimme - tai vaimoni, hän oli kauppa-asialla - ostaneet tuon luomukaalin,
kummassa tapauksessa olisimme haaskanneet ruokaa enemmän?