• Welcome to Tuottava Maa Turvattu Luonto.
 

Luonnon hyvyyteen uskomisen muita vahingollisia seurauksia - luonnolle

Started by Heikki Jokipii, 06.01.15 - klo:11:13

Previous topic - Next topic

Heikki Jokipii

Samanlaisesta syystä ovat nyt tulleet uhatuiksi Botswanan aasit:

Traditionelle Medizin
Eselmangel in Afrika


Heikki Jokipii

Tämän mukaan muurahaiskäpy olisi pahin kärsijä:

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4140771-villielainten-salakauppa-on-valtavaa-bisnesta]

Villieläinten salakauppa on valtavaa bisnestä

Laiton villieläinkauppa on maailmanlaajuisesti neljänneksi tuottoisinta rikollisuutta, heti huume-, ihmis- ja asekaupan jälkeen. Laittoman villieläinkaupan voitoiksi arvioidaan 6"21 miljardia euroa vuosittain.

Kaikkein eniten laittomasti kaupattu nisäkäs on muurahaiskäpy, josta halutaan lähinnä lihaa ja suomuja. Lihat ja suomut toimitetaan useimmiten Kiinaan, jossa niistä valmistetaan perinteisiä kiinalaisia lääkkeitä, kosmetiikkaa ja koruja.

Koska kyse on pimeästä kaupasta, täsmällisiä lukuja on mahdoton saada, mutta uskotaan, että vuoden 2000 jälkeen yli miljoona muurahaiskäpyä on joutunut kauppiaiden kynsiin.

Eikä tuolle tieteellisellä valmistuksella oikein mitään voida, koska joku paikallinen "Steiner" on siellä joskus muinoin sanonut, että kyllä ne lääkkeet toimivat. Kun asioita ossa katsoa kiinalaisen laajennetun luonnontieteen silmin.

Heikki Jokipii

Ensin ja pääasiana Niko Kettusen tämänketaisessa tarinassa kerrottu hyväksikäyttötapa ainakin yritetään tehdä siististi (ravut palautetaan mereen) ...

Molukkiravun iltalypsy: lääketeollisuus tarvitsee yhä muinaisen ravun verta, joka on kalliimpaa kuin insinöörin hiki
Molukkirapuja on ollut jo 450 miljoonaa vuotta. Niiden hyytyvä sininen veri paljastaa, onko lääkeaine varmasti steriili


... mutta näin oli joskus:

QuoteJo maanviljelystä harrastaneet Amerikan alkuperäisasukkaat hoksasivat, että ravuista tulee hyvää lannoitetta, kun niitä heittelee pelloille. Valkoinen mies teollisti prosessin, ja pian molukkirapuja jauhettiin miljoonittain lannoitteeksi. Teurastus loppui vasta, kun keinotekoiset lannoitteet yleistyivät.

Vaikka tuo on historiaa eikä enää ongelma, voi sen mainita esimerkkinä aiheemme ilmiöstä.

Heikki Jokipii

Tämä on surullista:

Sarvikuonoja on salametsästetty Botswanassa poikkeuksellisen paljon " "Mikäli tämä jatkuu, kahden vuoden päästä meillä ei enää ole sarvikuonoja"

Ja tämä on edelleen se taustasyy:

QuoteSarvikuonoja metsästetään sarviensa vuoksi. Sarvia myydään mustassa pörssissä jopa 55 000 euron kilohinnalla. Niitä käytetään vaurauden ja menestyksen symbolina, ja niistä tehdään esimerkiksi itäisessä Aasiassa potenssilääkettä. Lääketieteellisesti kyseisellä "lääkkeellä" ei ole todistettuja vaikutuksia.

Sen verran tuo edellyttää korjausta tai tarkennusta, ettei sarvikuonojauhe ole ns. itämaisessa lääketieteessä, eli sikälaisessa humpuukiparannustraditiossa, yksin potenssilääke. Vaan sillä uskotaan voitavan parantaa mm. syöpää.


Heikki Jokipii

Tällainenkin epäily on nyt esitetty:

Coronavirus: did it spread with the help of Traditional Chinese Medicine?

QuoteIt has been reported that the coronavirus outbreak might have spread from bats to humans via pangolins, the scaly mammal prized in Traditional Chinese Medicine (TCM). The pangolin is protected by law, yet it is one of Asia’s most trafficked mammals, not least because its scales and meat are used in TCM. “This latest discovery will be of great significance for the prevention and control of the origin (of the virus),” South China Agricultural University, which led the research, stated.

All pangolin species (Manis spp.) have been included in CITES Appendix II since 1975 and a “zero quota” has been in place since 2000 for trade in the Asian pangolin species: M.crassicaudata, M. pentadactyla, M. javanica and M. culionensis. This effectively bans all international commercial trade of Asian pangolins.  Despite the trade restrictions, more than a million pangolins (including Asian and African species) have been poached and illegally traded globally over the past decade to satisfy demand from consumers in Asia, particularly in China

Edellä on jo läpikäyty se, miten haitallista se on  luonnolle.

(Ludger Wessin twitter-sivun kautta)

Näitä eläimistä on kyse (pangolin):

Muurahaiskävyt

Heikki Jokipii

Ko. epäilys on vielä voimassa. Vaikka en siihen uskokaan, niin asia näyttää siltä, että olisi olemassa kosmista oikeudenmukaisuutta:

Koronavirus palautti mieleen tyrmistyttävän näyn kiinalaisella sars-torilla 15 vuotta sitten

QuoteJos jotain hyvää voi koronaepidemiasta koitua, on se tämä: ehkä vihdoin villieläinten salametsästys ja -kauppa saadaan Kiinassa kuriin, kirjoittaa Riku Rantala kolumnissaan.
[...]
Kantonilaisen sanonnan mukaan kaikki nelijalkaiset ovat syötäväksi tarkoitettuja, paitsi pöytä. Ja jos jotain jää keittiöstä yli, se hyödynnetään kiinalaisessa perinnelääkinnässä " kuten uhanalaisen muurahaiskävyn suomut.

Kun Luontoa potkitaan, se lopulta potkii takaisin.

Heikki Jokipii

Hesarin koronauutisessa oli pikkutieto, että nyt nuo villieläimiä myyvät torit on Kiinassa viranomaismääräyksellä suljettu.

Eli taas esimerkki siitä, miten pahakin asia voi tuoda muassaan jotain pientä hyvääkin. Se pilven kultareuna.

Heikki Jokipii

Hesarin tässä artikkelissa oli paljon tärkeää asiaa:

Villieläintoreista tuli globaali terveysuhka

Mutta muiden mukana siellä oli tämä:

usko sarvikuonojen sarvijauheen syöpää parantaviin ominaisuuksiin ei ollut ikivanhaa kiinalaista perinnelääkintää. Vaan syntyi ja levisi vasta noin 10-15 vuotta sitten. Muistakin yhteyksistä olemme huomanneet, että melko tuoretta huuhaata yritetään usein myydä perinteisenä ja alkuperäisenä totuutena ja tapana.

Tuosta seuraa kyllä sekin johtopäätös, että toimenpiteet tuollaisia uskomuksia vastaan voivat olla luultua helpompia. Ei tarvitse juuria pois syvään juurtuneita uskomuksia, vaan sakottaa kunnolla uskomuksia levittäviä ja ko. tuotteita myyviä jobbareita. Sille linjalle Kiina on tietääkseni nyt siirtymässäkin.

Heikki Jokipii

Tulee esille...

Uhanalaisten villi­eläinten laiton kauppa vain jatkuu, uusi keskus on nyt Myanmarissa

... että Kiina on monin tavoin parantanut politiikkaansa. Mutta joskus on ollut näin (ja onko muurahaiskäpyjen osalta yhä vielä?):

QuoteJo sitä ennen Kiina poisti sarvikuonon sarvijauhetta sisältävät rohdot sairausvakuutuksesta korvattavien perinteisten lääkkeiden listalta. Tänä vuonna listalle lisättiin muurahaiskävyn suomut.

Ennen kuin naureskelemme kiinalaisille, muistakaamme, että meillä on Euroopasta esimerkki siitä, miten pseudotiede  saattaa luikerrella mukaan tuollaisiin korvauksiin. Päästyään ensin ihmisten käsityksiin, ainakin riittävän suurelle joukolle.

Heikki Jokipii

Tässä täysin tuomittavassa toiminnassa esille tulevat tietysti syyllisinä rikollisjärjestöt:

Salametsästys ja eläinten salakuljetus on palannut koronaa edeltäneisiin mittoihin
Miljardiluokan liiketoiminta uhkaa tappaa suosikkilajit sukupuuttoon.


Syyllisiä ne ovatkin. Mutta taustalla ovat ne tahot, jotka ovat luoneet ja ylläpitävät taikauskoisia käsityksiä. Tuosta poimittuna näitä pököpäisiä, vahingollisia ideoita:

QuoteEtelä-Afrikan Johannesburgin kansainvälisellä lentokentällä takavarikoitiin äskettäin suuri erä sarvikuonon sarvia.
[..]
Tiikerit ovat uhanalaisimpia kaikista. Niiden luita ja muita ruumiinosia käytetään niin sanotussa perinnelääketieteessä. Viimeisen vuosisadan aikana villeistä tiikerikannoista 97 prosenttia on hävinnyt, tapettu.
[..]
Kaikkein eniten salametsästetty ja kaupattu nisäkäs on muurahaiskäpy. Yli miljoona muurahaiskäpyä on metsästetty joka vuosi viimeisen vuosikymmenen aikana. Kaikki kahdeksan alalajia ovat sukupuuton partaalla.

Myös sarvikuono ja muurahaiskäpy ovat tuossa tilanteessa sen perinnelääketieteen takia.

Käisttääkseni mikään valtio ei enää suosi tai salaa hyväksy tuota toimintaa. Esimerkiksi:

Quote from: Heikki Jokipii on 14.03.20 - klo:03:55
Hesarin koronauutisessa oli pikkutieto, että nyt nuo villieläimiä myyvät torit on Kiinassa viranomaismääräyksellä suljettu.

Eli taas esimerkki siitä, miten pahakin asia voi tuoda muassaan jotain pientä hyvääkin. Se pilven kultareuna.

Mutta viranomaiset ovat voimattomia laittoman nettikaupan edessä.

Heikki Jokipii

Tästä luultavasti jatkossakin kiistellään:

Selvitys: Ensimmäinen tunnettu koronatartunta sittenkin kalatorilta " aiemman "nollapotilaan" hammasoperaatio sekoitti WHO:n päivämäärät

No, saitte varmaan pointin. Mutta jokin tässä jää kaihertamaan:

QuoteSelvitys ei riitä antamaan tyhjentävää vastausta pandemian alkupisteestä. Worobey itse on aiemmin arvioinut viruksen geeniperimän muutosten perusteella, että se tarttui ihmisiin ensimmäisen kerran jo marraskuun 2019 puolivälissä. Monet asiantuntijat myös arvioivat, että Huananin kalatori on toiminut pikemminkin viruslinkona kuin pandemian alkuperänä.

Worobey kuitenkin argumentoi, että selvitys tukee teoriaa siitä, että koronapandemia sai alkunsa eläintorilla.

" Tässä 11 miljoonan ihmisen kaupungissa puolet varhaisista tapauksista linkittyvät jalkapallokentän kokoiseen paikkaan, Worobey sanoo The New York Timesin mukaan.

Muiden seikkojen lisäksi se, että aika kevyesti tuossa vaihdetaan sanaa eläintorista kalatoriksi ja takaisin. Silloin aluksi puhuttiin aika säännöllisesti villieläintoreista. Käytännössä aina. Ja nelijalkaisista. Ks. edellä.

Heikki Jokipii

Yksi lisää näihin em. eläinlajeihin?

Venäläiset tutkivat toimittajat: Putinin terveyttä seuraa yhdeksän lääkärin ryhmä, presidentti kiinnostunut vaihtoehtohoidoista

QuoteProjektin mukaan Putin on myös kiinnostunut vaihtoehtoisista hoitomuodoista.

Presidentin kerrotaan ottavan puolustusministeri Sergein Šoigun suosituksesta maraalin eli aasiansaksanhirven sarvista tehtyjä uutekylpyjä. Kylpyjen väitetään ehkäisevän vanhenemista.

Maraali näyttää myös uhanalaiselta. Saksanhirvi on elinvoimainen.


Heikki Jokipii

Tästä ongelmasta ei täällä pitkään aikaan kirjoitettu:

No, rhino horns are not an aphrodisiac: Dangerous delusions of ‘traditional Chinese medicine’

QuoteOld is good. Except when it’s not.

It’s oh-so-popular to reject ‘Western medicine’ in favor of ‘Traditional Chinese Medicine’ (TCM). The logic, such as it is, goes something like this: Since these remedies were used 4,000 years ago, we are somehow ignoring 4,000 of wisdom behind them based on the “old = better” fallacy.

Some believe that TCM products and are interchangeable with (or superior to) modern medicine and that by not considering these as alternatives, we are somehow ignoring or missing out on a miracle cure. Others  argue that these products cannot be patented by “Big Pharma,” thus depriving us of time- tested natural medications"a bunch of nonsense.

Suomessahan tuo ei ole ongelma. Poronsarvijauheetkin ovat jo aivan mennyttä aikaa. Eikä siitä innostuksesta edes ollut poroille haittaa.

Mutta tuo lainattu kirjoitus kertoo, että eräissä maissa tuo hölmöys on vielä ongelma. Eikä ongelma rajoitu Kiinaan.