Author Topic: Muskettisoturi  (Read 944 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 24101
    • View Profile
    • Email
Muskettisoturi
« on: 06.03.21 - klo:06:44 »
Tällainenkin kirja on tehty:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007843264.html

Quote
Muskettisoturin seikkailut

Tympivätkö dystopiat ja supervoimilla varustetut fantasiahahmot? Ei hätää, klassiset nuorten seikkailukirjat eivät loppuneet 1950–80-luvuilla julkaistuun 265-osaiseen Nuorten toivekirjastoon (WSOY). Viime vuonna ilmestynyt Victor, suomalainen muskettisoturi kertoo luoteis-Ranskassa varttuneesta Victorista, joka päättää aikuistut­tuaan selvittää kuka murhasi hänen suomalaisen isänsä Tapani Långenskiöldin syksyllä 1626.

Seikkailusta ei puutu miekkataisteluita, juonitteluita eikä vetäviä juonenkäänteitä. Muskettisoturi Victorin tie vie Pariisin muurien sisäpuolelle Bastiljin vankilaan, pimeille syrjäkujille, Suomeen ja lopulta jopa Molièren teatteriseurueeseen. Tarinan on kirjoittanut eläkkeellä oleva kieltenopettaja Eila Kautto. Omien sanojensa mukaan hänen tavoitteensa oli tehdä historiallinen seikkailutarina, ”jonka olisin halunnut lukea nuorena”. Sopii myös aikuisille!

En ole lukenut, mutta melko varma olen, että yhteistä Dumas'n alkuperäisiin teoksiin on tuossakin se, että kertaakaan ei tuo suomalainenkaan sankari tartu — muskettiin!