Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Superpettuleipä!

Uutisemme linkissä kerrotaan tieto, joka taas kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Toki tiedämme, että tällaiset uutiset eivät - yleensä - sitten totta olekaan. Mutta kertokaamme sittenkin ...

Siinä väitetään, että olisi keksitty halpa ja vähän energiaa vaativa biologis-kemiallinen prosessi, jolla selluloosasta saataisiin tärkkelystä, ihmisen syötäväksi sopivaa tärkkelystä. Se tapahtuisi eräiden entsyymien avulla. Asialle on tietysti jo haettu väliaikainen patentti.

Tätä tärkkelystä voitaisiin valmistaa mistä tahansa selluloosasta. Vaikka siis puusta. Olisi siis keksitty "superpettuleipä".

Kun tärkkelys vastaa n. 20-40% ihmisten ravinnontarpeesta, voitaisiinko siis sanoa, että tiede olisi nyt näin lopullisesti ratkaissut maailman nälkäongelman?

Ei ihan aivan, toki. Ihmisen ruoka ei ole pelkkää energiaa, vaan siinä täytyy olla uskomaton joukko erilaisia ainesosia, ainakin pieninä määrinä, jotta se olisi todella ravitsevaa.

Mutta siitä huolimatta tuossa olisi nyt keksitty sellainen menetelmä perusnälän hävittämiseksi, joka ei olisi riippuvainen rajallisista viljelysmaista.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan prosessi tuottaa vielä glukoosia, joka on helposti muutettavissa etanoliksi. Jos siis yhä halutaan biopolttoaineita, niitä ei tarvitsisi valmistaa ruoasta.

Aikamoinen uutinen. Se on välittänyt ScienceDaily, jota käsittääkseni pidetään luotettavana tahona.

(Keskusteluumme asiasta)

Scientists Transform Cellulose Into Starch: Potential Food Source Derived from Non-Food Plants

Heikki Jokipii, 28. 04. 2013.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry