Author Topic: COVID-19  (Read 186261 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #645 on: 28.07.21 - klo:04:18 »
Valiokunta on pääosin myönteinen:

Pitäisikö Suomessakin ottaa käyttöön korona­passi, jolla pääsisi ravintoloihin ja tapahtumiin? Näin sote-valio­kunnan kansan­edustajat vastaavat

Ja tämä oikeustieteilijä ei näe juridisia esteitä:

Tanskan mallin mukainen koronapassi voitaisiin ottaa käyttöön Suomessa, sanoo oikeustieteilijä: ”Nyt puhutaan ei-välttämättömistä palveluista”

Mutta kaikki katsovat, että tuollaiseen muutokseen tarvitaan kuukausitolkulla aikaa. Vaikka systeemi on jo valmiiksi rakennettu!

***

Mutta Uudenmaan statuksen muuttaminen leviämisalueeksi, ja sen mukaiset rajoitusten kiristykset, tapahtuvat käsittääkseni tarvittaessa yhdessä kokouksessa.
« Last Edit: 28.07.21 - klo:10:32 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #646 on: 29.07.21 - klo:04:36 »
Tässä sitä mennään, nämä kappaleet kiteyttävät:

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila: Syksyn lähiopetus voi olla vaarassa – asetus 12–15-vuotiaiden rokottamisesta valmistunee pian

Quote
Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan on yhä epäselvää, voivatko koulut palata lähiopetukseen elokuussa heikkenevän koronatilanteen takia.

– Tämä on suuri kysymys näillä tartuntaluvuilla.

Varhila uskoo, että erityisesti vaarassa on korkeakoulujen ja mahdollisesti myös toisen asteen lähiopetus. Hän ennakoi, että syksyllä saattaa olla luvassa lisärajoituksia, mikäli koronatartuntojen lisääntyminen jatkuu nykyistä tahtia.

– Rajoitukset lähtevät siitä, missä nuoret liikkuvat. Missä pystymme heidän tautitaakkaansa vähentämään, sinne niitä pitäisi kohdentaa.

Varhila kertoo, että asetus 12–15-vuotiaiden rokottamisesta on valmistumassa elokuun puolivälissä.

– Koko tämän viikon olemme käyneet kiihkeitä neuvotteluja, että saisimme silloin myös lisärokotteita. Ehkä kuusinumeroisen luvun, muutamia satojatuhansia.

Varhilan mukaan myös koronapassin jatkoselvittely voi olla paikallaan. Passilla pääsisi esimerkiksi tapahtumiin ja ravintoloihin, ja sen saisi kahdella rokotuksella, sairastetulla taudilla tai negatiivisella koronatestillä.

Perustuslaki voi kuitenkin tulla esteeksi.

– Erittäin tärkeää tässä on perusoikeus- , yhdenvertaisuus- ja syrjimättömyysarviointi, Varhila toteaa.

Koulujen rajoituksia väläytellään. Seuraavaksi väläytellään varmasti muitakin.

Mutta syrjimättömyys on tärkeä juttu: kaikilla pitää olla yhtä ikävää. Silloin kun koronapassista on kyse. Rajoitusten kohdalla se ei ole niin nokonuukaa.

Rokotteita on aina liian vähän. Ennen ei voi edetä, ennen kuin on reippaasti lisää eiliseen marginaaliin: 522 228 käyttämätöntä rokotetta. Ja lisää elokuun aikana saapuvaksi arvioituun (jo sovittuun) 872 000 1 182 000 annokseen. Yli miljoonan puolentoista miljoonan turvallinen marginaali pitää siis olla.

Päivittyvän uutisen mukaan Lintilä tuo koronapassiasian hallitukseen. Uutisen mukaan (lihav. HJ):

Quote
Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan koronapassi on tapahtumien ja palveluiden avaamisessa hyvä vaihtoehto. Se voisi myös auttaa nostamaan rokotekattavuutta.

Tuo lihavoitu tavoite edistyisi kummasti, jos "sirkushuveihin" pääsisi — syrjimisen uhallakin — vain rokotustodistuksella. Sairastettua tautiakaan ei oikeastaan tarvitsisi ottaa huomioon, koska rokotuksen saaminen on helppoa, ja useiden tietojen mukaan rokotus on hyödyllinen taudin jo sairastaneellekin. Siinä ehkä voisi luistaa, että jo yksi rokotuskerta riittäisi sisäänpääsyyn. Mutta tuoreellakaan testituloksella ei!  8)

***

Tässäkään esille tullut ongelma ei tuolla yhden kerran säännöllä aiheuttaisi ongelmaa:

Quote
– Jos tarkastellaan tilannetta, jossa opetusta olisi saatavilla etäopetuksena ja lähiopetuksena ja lähiopetus olisi rajattu koronapassin saajille. Voi olla tilanteita, että ihminen ei ole saanut rokotusta syystä tai toisesta esimerkiksi alueellisten erojen takia tai aika on peruuntunut tai joku on saanut sen etukäteen riskiryhmän takia.

– Tässä asetetaan rokotuksen saamisen kautta opiskelijat eriarvoiseen asemaan, Hämäläinen korostaa.

Yliopisto vain järjestäisi walk in -rokotuspisteen. Vastaavasti meneteltiin jo 50 vuotta sitten, kun opiskelun edellytyksenä oli keuhkokuvaus. Kuvauslaitteita oli Helsingin yliopistossa Porthanian aulassa, muistan.

Siellä walk in -rokotuksessa varattaisiin jokaiselle aika toiseen rokotukseen, sopivaan aikaan myöhemmin lukukaudesta. Ei mitenkään ylivoimaista, koska tarkkaan tiedettäisiin tarvittavien rokotteiden määrä.

Erityisen tehokasta saattaisi olla, jos oppilaskunnat järjestäisivät nuo rokotukset. Ja kertoisivat, että ne ovat ehtoina jäsenkorttien saamiselle.

Sillä kuka nyt opiskelemaan vain opiskellakseen lähtee. Ne muut riennot ovat useimmiten sellaisia että niiden hoitaminen etänä ei ole kiva optio.
« Last Edit: 30.07.21 - klo:11:15 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #647 on: 29.07.21 - klo:06:31 »
Hyvin vapautuneesti paikka kuin paikka puhuu maskipakosta. Vaikkapa Itiksen ostari, vaikka sen osalta asia ei juridisesti tosiasiassa kestä.

Jos oltaisiin yhtä vapautuneita tässä toisessa asiassa, osaisin kuvitella toisenlaiset tarrat seinillä ja lattioissa: maskit täällä kielletty, koronapassipakko!

Tällaista ei voi kuitenkaan kannattaa (päivittyvästä):

Quote
Filippiinien kovaotteinen presidentti Rodrigo Duterte uhkaa estää rokottamattomien ihmisten liikkumisen kotiensa ulkopuolella.

Televisiossa esiintynyt Duterte sanoi, ettei voimassa ole lakia, joka tämän mahdollistaisi. Hän on kuitenkin valmis toimimaan oikeusjuttujen uhallakin pitääkseen "virusta vasemmalle ja oikealle kylvävät ihmiset poissa kaduilta".

Hän lisäsi, että rokotetta haluamattomat ihmiset voivat hänen puolestaan kuolla pois koska tahansa.

Niinpä koronapassittomatkin täytyisi päästää Itikseen, ruokaa ostamaan!  ;D

On muuten yltiöpäistä puhetta Bloombergistakin katsottuna. Filippiineillä rokotekattavuus on vasta 7%.
« Last Edit: 29.07.21 - klo:08:48 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #648 on: 30.07.21 - klo:04:21 »
Neljän miljardin rokotuksen raja, globaalisti, ylittyi eilen.

Tällekin toiminnalle tulee täsmällisempi aikataulu:

Covid-19: Poorer nations to get 250 million donated vaccine doses under Covax

Quote
In a weekly operational update issued Wednesday, the WHO said that at a recent UN Crisis Management Team meeting it "reported that there will be increased vaccine donations to the Covax facility, projecting an additional 250 million vaccines over the next six to eight weeks".In a weekly operational update issued Wednesday, the WHO said that at a recent UN Crisis Management Team meeting it "reported that there will be increased vaccine donations to the Covax facility, projecting an additional 250 million vaccines over the next six to eight weeks".
(lihav. HJ)

Tässä on listattu vihoviimeiset maat:

Quote
Tanzania was set to begin rolling out vaccinations on Wednesday, leaving just Burundi, Eritrea and North Korea as the only countries yet to start their Covid-19 immunisation campaigns.

On Saturday, Tanzania received delivery of its first doses: more than a million single-shot Johnson and Johnson vaccines donated by the US via Covax.

Bloombergin kartassa harmaana on lisäksi Haiti. Mutta tämän mukaan sielläkin on rokotukset jo aloitettu:

https://www.unicef.org/lac/en/stories/covid-19-vaccine-rollout-in-haiti

Quote
Less than two weeks ago, Haiti was the only country in the Americas without a single dose of a COVID-19 vaccine. With last week’s arrival of half a million vaccine doses donated by the U.S government through COVAX Facility, vaccinations quickly started in select hospital sites in the metropolitan area of Port-au-Prince.
« Last Edit: 30.07.21 - klo:04:36 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #649 on: 30.07.21 - klo:04:55 »
Tieto rokotteiden tehosta HUS:in alueelta:

Alustavat tiedot: näin suuri osuus 1. ja 2. rokote­annoksen saaneista on sairastunut Husin alueella

Quote
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiosairauksien klinikan apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen kertoo, että suuntaa antavien tietojen mukaan kahden rokotteen saaneista on sairastunut koronaan Husin alueella seitsemän kuukauden aikana 0,04 prosenttia noin 260 000 rokotetusta eli noin 100 ihmistä.

Yhden rokotteen saaneista sairastuneita on ollut noin 2 200 eli 0,2 prosenttia 1,1 miljoonasta rokotetusta.

–  Valtaosa yhden rokotteen läpi sairastuneista on sairastunut nyt kesän aikana. Suomessa on rokottamatta vielä liki 2 miljoonaa kansalaista, joten deltavariantti pystyy leviämään vielä erittäin tehokkaasti, Ruotsalainen arvioi.

Minusta tuo tulos tukisi tätä:

Siinä ehkä voisi luistaa, että jo yksi rokotuskerta riittäisi sisäänpääsyyn. Mutta tuoreellakaan testituloksella ei!  8)

***

Eräs outo huhu ammuttiin alas:

Salminen ja Nohynek HS:n mielipidepalstalla: Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta

Quote
Suomessa käytettyjen rokotevalmisteiden suojatehossa ei ole juurikaan eroa.
[..]
KAIKKI Suomessa käytössä olevat koronarokotteet suojaavat hyvin koronavirustaudilta ja erinomaisesti sen vakavilta muodoilta.

« Last Edit: 30.07.21 - klo:06:00 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #650 on: 30.07.21 - klo:06:22 »
Koulujen rajoituksia väläytellään. Seuraavaksi väläytellään varmasti muitakin.

Tällä tavalla rajoitukset valuvat muualle:

Opetusministeri Andersson ei halua lapsia ja nuoria etäopetukseen koulujen alkaessa – ravintolarajoitusten kiristäminen toimisi paremmin nuoriin aikuisiin

Quote
Hallitus on linjannut, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvat rajoitukset ovat aina viimesijainen keino. Opetusministeri Li Anderssonin mukaan kaikki muut rajoitukset pitää ottaa ensin käyttöön. Hänen mielestään esimerkiksi ravintolarajoitusten tiukentaminen olisi parempi keino vähentää nuorten aikuisten tartuntoja.


Hiukan epäselväksi jää, pidetäänkö sitä tehokkaampana keinona. Vai onko se muista syistä hyväksyttävämpi keino?
« Last Edit: 30.07.21 - klo:11:36 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #651 on: 30.07.21 - klo:12:01 »
Päivittyvästä:

Quote
HUS-alueella saatetaan pian siirtyä takaisin leviämisvaiheeseen – asiasta päätetään mahdollisesti jo ensi viikolla

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä kertoo HUS-alueen olevan leviämisvaiheen kynnyksellä. Uudenmaan alue on tällä hetkellä luokiteltu kiihtymisvaiheen alueeksi. Näkemys perustuu voimassaolevaan kansalliseen koronastrategiaan. Asiaan liittyvät päätökset pyritään tekemään ensi viikolla.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan valtaosalla alle 60-vuotiaista ei ole vielä kahden rokoteannoksen suojaa, ja koronavirus leviääkin nyt rokottamattomien ja kerran rokotettujen keskuudessa.

HUSin alueella tartuntoja ja altistumisia tapahtuu erityisesti yleisötapahtumissa kuten festivaaleilla, yksityistilaisuuksissa sekä ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa. *)


Tämä tuli jo edellä todettua:

Mutta kaikki katsovat, että tuollaiseen muutokseen tarvitaan kuukausitolkulla aikaa. Vaikka systeemi on jo valmiiksi rakennettu!

***

Mutta Uudenmaan statuksen muuttaminen leviämisalueeksi, ja sen mukaiset rajoitusten kiristykset, tapahtuvat käsittääkseni tarvittaessa yhdessä kokouksessa.

***

Siltä osin tuo on perusteltua, että HUS:in osuus uusista tartunnoista näyttää nyt lähes joka päivä olevan yli 50%. Oli eilenkin. Mutta siis, no, näkemykseni lienee edellä tullut selväksi.

Henkilökohtaisesti tuo ei juuri elämääni tule muuttamaan: jos olen pubissa vieraillut, on se tapahtunut joka tapauksessa aiemmin päivällä. Mutta nyt siis ehkä taas saa vitsailla siitä, että joskus tulee istuttua valomerkkiin asti. Eli klo 17 asti. Epäsuorasti tuo voi uhata: pärjääkö pubini vain meidän eläkeläisten varassa?

***

Entä tämä? Voisiko HUS-alueen nopeasti määrätä koronapassien kokeilualueeksi määräajaksi? Hallitus?!!!

______

*) tuossakin voi huomauttaa tästä:

[..] oli tarpeetonta erotella yökerhoja: kaikissa loppui anniskelu klo 24.
« Last Edit: 30.07.21 - klo:13:11 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #652 on: 30.07.21 - klo:14:13 »
Tätä ei ole aiemmin näin selvästi kerrottu (lihav. HJ)

Rajoitusten tarpeesta on nyt epävarmuutta, THL:n Mika Salminen: "Sellaiseen viestiin ei ole tarvetta, että koronan voi antaa levitä"

Quote
Korona leviää nyt etenkin alle 30-vuotiaiden keskuudessa, ja iso osa tartunnoista leviää baareissa.

Auttaisivatko entistä tiukemmat ravintolarajoitukset tautitilanteeseen?

Salmisen mukaan tautitilanne ei helpotu pelkillä ravintolarajoituksilla, sillä yksityistapaamisista tulee yhtä paljon tartuntoja kuin anniskeluravintoloista.


Ehdotus uudeksi tapakulttuuriksi: on kohteliasta, melkeinpä "must", vilauttaa kotibileiden isännälle tai emännälle koronapassia! Tällaisen tapakulttuurin leviäminen ei edellytä kuukausien valmisteluvaihetta! Yksi kirjoitus/haastattelu joltain nuorisoidolilta voisi riittää. Tai laulu?
« Last Edit: 31.07.21 - klo:02:20 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #653 on: 31.07.21 - klo:04:40 »
Tästä on nyt tullut rajoituksia vaativien keskeinen argumentti (lihav. HJ):

Quote
Koronakoordinaatioryhmän mukaan valtaosalla alle 60-vuotiaista ei ole vielä kahden rokoteannoksen suojaa, ja koronavirus leviääkin nyt rokottamattomien ja kerran rokotettujen keskuudessa.

Kun ensi rokotuksissa on koko kesä viivytelty (ks. edellä passim), ja kun rokotusvälin lyhentämisestä (tai 2. rokotuksen saamisesta mökkipaikkakunnalla) ei saada päätöstä aikaiseksi, ainakaan joka paikassa, selvää on, että tuo tilanne vielä jonkin aikaa säilyy. Vaikka tuolla edellä tuli jo esille tämä tieto:

Quote
Yhden rokotteen saaneista sairastuneita on ollut noin 2 200 eli 0,2 prosenttia 1,1 miljoonasta rokotetusta.
(lihav. HJ)

Ergo: lisää rajoituksia, ainakin kuukausiksi.

***

Niillle, jotka haluavat jatkaa naamiaisia, on tullut avuksi ja tueksi deltavariantti:

”FFP2-suojain on ainoa tapa, jolla omaa turvallisuuttaan voi parantaa” – Deltavariantti leviää helposti myös ulkona, asian­tuntija kertoo, miten se on syytä huomioida

Quote
Deltavariantti tarttuu aiempia variantteja herkemmin myös ulkotiloissa. Asiantuntija neuvoo hyödyntämään tupakansavu­sääntöä ja käyttämään maskia, jos etäisyyttä ei voi pitää.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #654 on: 31.07.21 - klo:06:49 »
Eräät muutkin juristit käyttävät kaiken ammattitaitonsa, jotta koronapassia ei vain tulisi:

Saako työnantaja kysyä, onko työntekijällä koronarokote? EK:n mukaan kyllä – SAK muistuttaa yksityisyydensuojasta, jos työtehtäviä muutetaan

Kysyäkään ei saisi? SAK:n edustaja yritti kyllä sitten kaikin tavoin vakuuttaa, että SAK kannattaa rokotuksia. Mutta kyllä sympatiat valuivat tuossa EK:n puolelle: rokottaminen ei ole välttämättä ihan yksityisasia. Vaikka pidettäisiin voimassa se, että saa kieltäytyä. Mutta kyllä silloin pitää olla valmis myös syrjäkareisiin, vaikka työtovereiltakin.

Vertailukohtana USA:ssa aiotaan toimia näin reippaasti ja suoraviivaisesti:

Biden tarjoaa keppiä rokottamattomille liittovaltion työntekijöille — edessä maskipakko ja viikoittaiset koronatestit

Jos siellä toimitaan noin, sen näkee naamasta.  8)
« Last Edit: 31.07.21 - klo:09:16 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #655 on: 01.08.21 - klo:05:05 »
Tässä on Se Kysymys:

THL:n Nohynek: Koronarokotusohjelman päämäärät on pian saavutettu – onko tartuntojen estäminen enää tarpeellista?

Quote
Nohynek on todennut aiemmin, että hänen mielestään koronavirus on ”demonisoitu” ja olisi korkea aika miettiä sitä, miten sen kanssa opittaisiin elämään.

Toistaiseksi osa koronarajoituksista on Nohynekin mukaan vielä tarpeen.

– Meillä on vielä hauraita ihmisiä, jotka eivät ole saaneet toista rokoteannosta. Puhutaan 50–60-vuotiaista ja lääketieteellisistä riskiryhmistä. Kun he ovat saaneet kaksi annosta, mikä tapahtuu ihan parin viikon päästä, Suomen koronarokotusohjelmalle asetetut strategiset päämäärät on minusta saavutettu. Eli tautitaakka on mahdollisimman vähäinen, mahdollisimman harva kuolee tautiin eikä terveydenhuollon kapasiteetti ylity.

Sen jälkeen on Nohynekin mukaan pohdittava sitä, onko tarpeellista estää myös tartuntoja.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #656 on: 01.08.21 - klo:06:25 »
Pari viikkoa sitten kävi näin:

Vaikka sapattia edelleen kunnioittaen (sunnuntain ykkösrokotukset +977).

Nyt, kun korona­tapaukset ovat hyvässä vauhdissa, ehkä jopa nousussa, jännitän vähän hirtehisesti tämän päivän tuloksia: kumpia on enemmän, uusia tapauksia vai uusia ensirokotuksia?

Huomennahan ne luvut kerrotaan.

— Sinä huomisena. Ei se niin mennyt. Tautitapauksissa muutos eiliseen oli +345. Mutta ensi rokotuksissa selvästi suurempi: muutos eiliseen +1 690. Jaa, ei oikeastaan niin selvästi suurempi. Varsinkin kun seurannasta tiedetään, että sunnuntaisin mennään myös laiskasti testeihin. Ja tänään maanantaina se luku pompsahtaa. (02.07.21)

***

Löysästi edelliseen liittyen. Nyt tartunnat ovat parisen viikkoa olleet korkealla tasolla, n. 400-800 päivässä. Samaan aikaan toisaalla: päivittyvän uutisen mukaan THL harkitsee karanteeniajan lyhentämistä 14 päivästä.

Niinpä nyt arvioidaan ilmeisesti juuri noiden olevan aktiivisessa vaiheessa (mutta ei aiempien). Plus toinen mokoma oireettomia ja testaamattomia. Siitä voi sitten haarukoida satunnaisen vastaantulijan riskin, nyt. Olisiko helppo luku kertoa luvulla 10? Noin promille vastaantulijoista on välteltäviä? Koko Suomessa, Uudellamaalla vähän useampi. Nuoria täytyy erityisesti katsoa epäluuloisesti, se tieto nyt on tullut usealta taholta.
« Last Edit: 02.08.21 - klo:12:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #657 on: 01.08.21 - klo:18:19 »
Iltalehdessä tämä oli tavallaan huomattu:

Pääkirjoitus: Koronan neljäs aalto ei näytä huolettavan festarikansaa sen enempää kuin Suomen hallitustakaan

Quote
Suomen pitäisi pikaisesti päättää koronarokotusten ulottamisesta alle 16-vuotiaille, kirjoittaa vastaava päätoimittaja Perttu Kauppinen.

Quote
Tällä haavaa Suomen rokotustahti laahaa muiden Pohjoismaiden perässä, vaikka rokotteista ei enää ole pulaa – pikemminkin päinvastoin.

Mutta ei ihan eksaktisti (rokotusprosentteja):

Iceland 65.9 75.4 71.3
Denmark 63.5 72.3 54.7
Sweden 51.1 61.9 40.4
Finland 50.9 66.8 34.9
Norway 50.1 66.6 33.6

Suomi on Islannin ja Tanskan perässä. Muiden kuin niiden Pohjoismaiden kanssa on lähinnä tasapeli. Kaikki kolme reippaasti kärkeä jäljessä.

Mutta tuossa se nyt oli sanottu: "pikemminkin päinvastoin".Joten en ole ainoa tässä maassa.
« Last Edit: 01.08.21 - klo:19:16 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #658 on: 02.08.21 - klo:07:20 »
Lisää  kekseliäisyyttä (päivittyvästä):

Quote
Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen Turun yliopistosta arvioi, että työnantajalla ei ole oikeutta tiedustella työntekijän koronarokotustietoja.   

Tämä johtuu siitä, että koronarokotetiedot muuttuivat potilastiedoiksi eli salaisiksi, kun ne siirrettiin Omakantaan eli suomalaisten terveystietoja kokoavaan viranomaispalveluun.


Tottakai nuo tiedot ovat muuttuneet salaisiksi sitten myös ravintolan/konserttipaikan ovellakin, eikö niin?
« Last Edit: 03.08.21 - klo:04:34 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25018
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #659 on: 03.08.21 - klo:04:30 »
Tapahtuu kaikenlaista:

Tartunnat vähentyneet rajoituksia purkaneessa Englannissa – asiantuntija: ”Eivät itsekään oikein tunnu ihan tietävän, miten tätä tulee tulkita”
Tartuntamäärien laskulle on esitetty monenlaisia syitä. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä ole.


Quote
Vaikka kehityssuunta onkin hyvä, muistuttaa Rintala, ettei Englannissa missään nimessä olla vielä selvillä vesillä koronan suhteen.

– Täytyy huomata, että se ilmaantuvuus on siellä 693 eli se on järkyttävän korkea edelleenkin. Meillä ilmaantuvuusluku on 120, Englannin luku on ihan tolkuton vielä, vaikka tapausmäärät ovat laskussa.

Kyse on Vapalahden mukaan myös immuniteetista ja siitä, missä määrin laumasuoja on alueella kehittynyt, ja mikä sen merkitys on tartuntamäärien laskun suhteen. Näihin kysymyksiin on kuitenkin hänen mukaansa vielä hieman aikaista vastata.


Spiked samasta asiasta:

How did the experts get Freedom Day so wrong?

Tämä sama Spiked-verkkolehti.

***

Toinen kummastuttava maa on nyt Israel. Siellä aluksi hyvin nopeasti, jopa kateutta herättävän nopeasti, rokotuskattavuutta nostettiin. Mutta sitten lähes lopetettiin, ja tyydyttiin saavutettuun tasoon. On nyt kaukana maailman kärjestä 61.7 prosentin kokonaiskattavuudellaan.

Seuraus tai ei, mutta korona jyllää siellä taas:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/

Oudosti muuten tapauskäyrän tai -pylväikön muoto muistuttaa Suomen käyrää (?).
« Last Edit: 03.08.21 - klo:05:17 by Heikki Jokipii »