Edistystä keinotekoisissa tuotteissa:
Kaakaon loppu?Kaakaonviljely uhkaa loppua jo tulevina vuosikymmeninä. Korvaava ratkaisu voi löytyä Suomessa kehitettävistä uusista mullistavista suklaamuodoista.
Se näyttää perinteiseltä suklaalta, mutta siinä on kaksi olennaista eroa. Maussa on hienoinen mämmin vivahde, ja sen tekemiseen ei käytetä kaakaopapuja, vaan päijäthämäläistä ruista.
Fazer makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila kuvailee suklaavalmistajan innovaatiota.
– Pohdimme sitä, onko muita raaka-aineita, joista voi tehdä yhtä herkullista tuotetta kuin suklaa. Kaakaossa on rikas makuprofiili ja paljon makukomponentteja. Valitsimme kotimaisen mallastetun rukiin ja teimme siitä makeislevyn, joka on suutuntumaltaan hyvinkin lähellä kaakaosta tehtyä suklaata.
Tuo nyt oli jotain, jos tuollainen hätätilanne tulee. Mutta tämä on hurjempi juttu:
Fabric of the future: This leather-like jacket is made of bacteria fed on fruit wasteEli nahassakaan emme enää olisi riippuvaisia eläintaloudesta? Vai onko tuo oikeasti niin vallankumouksellista? Eikö eri sortin keinonahkaa ole ollut olemassa maailman sivu?
Olennaista tuossa kuitenkin lienee jätteen kierrätys.