Ylläpito > Ongelmat ja kehitysehdotukset

Trollauksesta

(1/1)

Horizontal:
Koska tässä nyt puhutaan trollauksesta, ilmeisen syyttävästi, niin Wikihän kertoo trollauksesta myös seuraavaa:

--- Quote ---Sanaa käytetään usein väärin tahattomasti, mutta joskus myös tahallisesti lyömäaseena toisia kirjoittajia vastaan. Pelkkä kritiikki tai eriävä mielipide, radikaalikaan sellainen, ei vielä ole trolli, ellei tavoitteena ollut ihmisten ärsyttäminen. Vaikka ärsyyntyminen olisikin lopputulos, trollista ei ole kyse, ellei se myös ollut kirjoittajan ainoa tavoite. Trolli on erotettavissa provosoivasta väittelijästä myös siitä, että trolli harvoin osallistuu itse keskusteluun.
--- End quote ---

Ystävällisesti siis kysyn, mitkä kaikki trollauksen tunnusmerkit ovat tosiasiallisesti täyttyneet?
Ja voinee kysyä, minkä nimimerkin kirjoittamien viestien kohdalla?

---

Muokattu:
- poistettu rivi, joka ei ollut oma kirjoittamani.
- vastasin tässä trollaussyytökseen täällä

Heikki Jokipii:
Kyseessä kohdallasi on jankutus.

Teeskentelet ymmärtämätöntä ja toistat samaa. Ja yrität - tyypillisen trollin tavoin (luepa, mistä englannin sanasta ilmaisu on johdettu) houkutella, vetää loputtomiin epäolennaisiin keskusteluihin.

Otetaan esimerkiksi tuo sinun vaatimuksesi, että muiden jollakin nettilinkillä pitäisi loputtomasti "todistaa", että Kuusipalo tai Shiva ovat sitä mieltä kuin he ihan varmasti ovat. 

Tällaista saivartelua en tule - moderaattorina - sietämään. Tätä nettipalstaa ei tuollaisella saa sabotoida.

Terve kritiikki on tervetullutta ja siihen, jota myös olet esittänyt, olet saanut vastauksiakin. Mutta älä juutu tällaiseen jankkaamiseen.

Nyt pallo on sinulla. Ymmärrät ihan täysin mistä on kyse.
 

Matti Pekkarinen:
Ei ymmärtänyt. Käytin oikeuttani poistaa asiattoman jauhannan. Heikki löytänet sen roskiksesta ja voit palauttaa, jos haluat.
Ihan turhaa soopaa ei kannata palvelimella säilyttää tilaa viemässä.
Hyvää viikonloppua!

Matti

Matti Pekkarinen:
Lehtiartikkelin sisällön oikeellisuudesta kertonee se, jos kirjoittelun kohde ei nosta oikeusjuttua (tai edes keskustelua) solvaamisen tai väärän tulkinnan perusteella.
Eräs mielenkiintoinen oli Pekka Aikio-tarina. Pekkapoika on pysytellyt hissukseen, vaikka: http://www.veikkovasama.net/tarkoitus_pyhittaa.htm

Matti

Horizontal:

--- Quote from: Matti Pekkarinen on 07.11.08 - klo:18:23 ---Lehtiartikkelin sisällön oikeellisuudesta kertonee se, jos kirjoittelun kohde ei nosta oikeusjuttua (tai edes keskustelua) solvaamisen tai väärän tulkinnan perusteella.
--- End quote ---
Mielestäni asia ei mene ihan noin yksiviivaisesti. Solvaamisesta nostettu juttu tekee asiasta vielä julkisemman kuin se jo oli, samalla altistuu puolueettomalle(kin) arvioinnille ja lopputulos saattaa olla solvaajalle myönteisempi kuin solvatulle. Jos siis solvattu jostain syystä haluaa pitää matalaa profiilia, ei solvaussyytösten nostaminen välttämättä ole se paras keino.

Jokainen tietenkin arvioi ihan itse milloin solvaukseen tarttuu, eikä solvauksen osuvuudella/oikeellisuudella todellakaan ole mitään tekemistä sen kanssa onko siitä nostettu juttu vai ei. Vai pitäisikö loogisesti ajatella, että ne kaikki mitättömätkin solvaukset, joista ei koskaan nosteta juttua, ovat oikeutettuja ja/tai tosipohjaisia?

Ehkä jopa päinvastoin, jos solvaus osuu todella arkaan paikkaan, niin syytöksen nostaminen voi olla solvatulle ainoa perusteltu keino yrittää pelastaa maineensa ja se onnistuu, jos solvaaja ei pysty näyttämään puheitaan toteen - ja aika harvoin kai pystyy, sillä usein on vain henkilön sana toisen sanaa vastaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Go to full version