Author Topic: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee  (Read 100024 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 18314
    • View Profile
    • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #630 on: 18.01.22 - klo:05:05 »
On tavallaan luontevaa, että Majvikin tila on täällä Sipoon kunnan sivuilla myös esillä:

https://www.sipoo.fi/visit-sipoo/nae-koe/ostokset/

Saahan Haltijan tilakin erilaista erityishuomiota Vesilahdella osakseen. Ja Rekolan tila Kangasalla. Mutta juu, jokin siinä sittenkin kummastuttaa. 8)

Sylvia-koti yhdistys ry:n (ja sen yhteydessä toimivien tilojen) saaman huomion ja sitä (niitä) kohtaan osoitetun sympatian Lahdessa oikeastaan ymmärrän ja hyväksyn.
« Last Edit: 18.01.22 - klo:08:31 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 18314
    • View Profile
    • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #631 on: 21.01.22 - klo:06:57 »
Tämäkin uusi ravintola...

Juhannuskylään avataan uusi Apaja-ravintola, jossa kala-annoksia loihtii Ahvenainen: ”Viime viikolla ostimme lisäksi hirven”

Quote
Alkajaisiksi yhtiökumppanit ostivat viime viikolla hirven ja tilasivat biodynaamiseen viljelyyn erikoistuneelta Rekolan tilalta yli kaksi tonnia ensi kauden vihanneksia.


... pyrkii tukemaan tavoitetta, että Tampere olisi biodynaamisen Suomen pääkaupunki.

Hyvin tuokin uutinen tukee tätä pääsääntöä.
« Last Edit: 21.01.22 - klo:07:08 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 18314
    • View Profile
    • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #632 on: 24.01.22 - klo:05:05 »
Nyt olen liikkeellä jo hyvin tiuhalla kammalla. Yritän löytää pienimmänkin liikahduksen, elonmerkin. Nyt löytyi tällainen:

(Facebook-osoite)

Quote
Ovatko Demeter-tuotteet sinulle tuttuja?🧡

Demeter-merkin omaavat tuotteet on viljelty biodynaamisesti. Luomuun verrattuna biodynaaminen viljely ottaa vieläkin kokonaisvaltaisemmin huomioon esimerkiksi sadon luonnolliset kylvö- ja korjuuajat. Biodynaamisen ajattelun mukaan ruoan pitää olla terveyttä edistävää eikä ainoastaan täyttävää.

PakastaMuan valikoimista löydät niin demeter- kuin luomutuotteetkin!

Tutustu valikoimaan osoitteessa www.pakastamua.fi ❄️🧡

No, minäpä niitä sieltä etsimään,  tutustuin valikoimaan. Tulos oli, että muutamia Demeter-tuotteita tarjottiin. Ne eivät olleet kotimaisia. Kaikki valmisruokia.

Demeter-tuotteet eivät ole tuttuja Suomessa kohta kenellekään. Paitsi Alkossa. Tätä menoa. Alkavat olla — vai ovatko aina olleet? — harvinaisia*) ne ihmiset, jotka ovat edes joskus maistaneet biodynaamista ruokaa.

Varsin kornilta tuntuu tuota taustaa vasten tämän Sari Kalliokosken artikkelin esittämä kuva asiasta:

https://www.biodynsaatio.fi/2022/01/13/koronakriisin-saattelemana-uuteen-maatalouskulttuuriin/

Quote
Koronakriisi on osoittanut, että tuontiin perustuva ruokapolitiikka on epävakaalla pohjalla. Ja koska kyseessä ei varmasti ollut viimeinen ruokajärjestelmäänkin kohdistuva kriisi, on nyt viimeistään aloitettava toimet ruokavarmuuden turvaamiseksi myös Suomessa.
[..]
Biodynaamisella maataloudella olisi annettavaa tätä uutta järjestelmää luotaessa. 
[..]
Tämä tarkoittaa myös pyrkimystä jalostaa maatalouden tuotteita lähellä alkuperäänsä.

Avainasemassa tulevaisuuden ruokajärjestelmässä on tilojen, jatkojalostajien, kaupan ja kuluttajien välinen yhteistyö, verkostoituminen ja ymmärrys


Jos siis kauppaan ei tule suomalaisia biodynaamisia tuotteita. Ja niitä ei täällä juuri jalosteita. Ja käytännössä kaikki Demeter-tuotteet kaupoissa, ja siis verkkokaupoissakin, ovat tuontitavaraa!

Jos Suomi olisi n. viiden tai kymmenenkin Demeter-tilan varassa, puhuisimme todella ruokakriisistä. Ei, emme puhuisi, vaan nälänhädästä.

***

*) Tällä hetkellä tosin vielä harvinaisempia ovat tässä maassa ne ihmiset, jotka ovat maistaneet jotain, jossa on merkintä GMO-ainesosasta!  8)

Mutta se asia voi olla nyt — dynaamisessa vaiheessa!!!

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 18314
    • View Profile
    • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #633 on: 25.01.22 - klo:05:00 »
Näin myös Biodynaaminen yhdistys FB:ssa kertoo, on tästä tietoinen:

Quote
Biodynaamiset, Demeter-merkityt, tuotteet päätyvät Suomessa yleensä suoraan tilalta kuluttajille ja ravintolaan. Kaupan hyllyltä niitä ei juurikaan löydy. Laatutietoisille leivonnaisten ystäville vinkiksi, että turkulaisen bageri Å:n luomuraaka-aineisiin leivotussa runebergintortussa pääsee maistamaan Keskylän Tilan biodynaamista vadelmaa 😍
(lihav. HJ]

Kun paakari itse kuvaa näitä runebergintorttujaan...

https://bagerio.fi/

... selviää juuri tuo, että muut ainesosat ovat kyllä luomua. Mutta vain päälle tuleva koristehillo biodynaamista tuotantoa.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 18314
    • View Profile
    • Email
Vs: Steinerilaisuus se yhä sinnittelee
« Reply #634 on: Today at 05:55 »
Jos biodynaamista ruokaa onkin huonosti Suomessa saatavilla, niin tällaista kyllä löytyy (lihav.  HJ)

https://pur-kauppa.fi/energisoitu-luonnonkosmetiikka-aeos/

Quote
AEOS on futuristinen, vallankumouksellinen ja huippulaadukas luonnonkosmetiikkasarja Iso-Britanniasta. Kauneusrintamalla AEOS erottuu massasta ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan positiivisesti yllättäen. Samassa paketissa on biodynaamisesti viljeltyjä luomuraaka-aineita, energisoitua vettä ja kirsikkana kakun päällä (tai tässä tapauksessa ametistina voidepurnukan päällä) – kyllä, ihania kristalleja! Joko innostuit?


Mainitsiko Steiner jotain veden energisoinnista? En tiedä, mutta jotenkin luulisin sen hyvin hänen tarinoihinsa sopivan.

***

Tämä tuote on ehkä vähän myöhäistä divarista ostaa:

TEKIJÄ: Thun, Maria
TEOKSEN NIMI: Kylvö ja korjuu 1996 : Luonnonpäiväkirja, kalenteri


Mutta — tuli mieleen — löytyisikö noita päiväkirjoja tarpeeksi monta käytettyinä? Eli jo täytettyinä? Voisiko niistä tehdä jonkinlaisen tutkimuksen, mitä on kalenterin noudattamisella ollut vaikutusta?

***

Biodynaaminen yhdistys on tietysti FB:ssa innoissaan tästäkin:

Quote
Tampereelta kantautuu iloisia uutisia ja juuri auennut Apaja kertoi jo tilanneensa biodynaamisesti viljelevältä Rekolan Puutarha & CSAlta ensi kauden vihanneksensa!

Ruuan ainoa tarkoitus ei ole vain täyttää vatsaa, vaan sen tulee myös ravita meitä kokonaisvaltaisesti. Laadukas ruoka ravitsee fysiologian lisäksi myös ihmisen sisäistä elämää!

Biodynaamisesti tuotetut raaka-aineet ovat tunnetusti huippulaatuisia ja ne ovat löytäneet tiensä monen laatuun panostavan ravintolankin keittiöön.

Mahtavaa Ravintola Apaja ja onnea!


Mainitunlaisia ravintoloita toki on. Mutta niidenkin laskemiseen riittävät sormet. Monta ei niitäkään ole.

***

Aivan: kampani on jo hyvin tiheä!
« Last Edit: Today at 09:24 by Heikki Jokipii »